Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Пятница, 03.05.2024, 15:15

Календарь новостей

«  Сентябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
НАСТУПНИЙ КРОК - БРАМА
У понеділок, 30 серпня, на будівельному майданчику в історичній зоні Прилук з’явився сам Юрій Коптєв. І не один, а в оточенні мера міста Юрія Беркута та секретаря міськради Володимира Папазова. Вони поважно походжали сквером, що гарнішає на очах, і оцінювали результати виконаної досі роботи.


Меценат разом із архітектором проекту Павлом Бережним продемонстрували план реконструкції історичної зони, поділилися задумами. 
- Робота кипить, тому встигаємо закінчити її в термін, - сказав пан Коптєв. - Наразі будуємо пішохідний бульвар, алеї, наводимо лад біля Стрітенської церкви та собору Різдва Богородиці. Щодо центрального фонтану, то його прилучани побачать уже наступного року. 
Прибув меценат не з пустими руками. Він привіз Стрітенській церкві вирізьблений із трьохсотрічного гірського горіха хрест. А ще - пам’ятник Святій Трійці. Його відкриють на День міста. Надалі планується встановити в цьому храмі іконостас, який теж подарує Юрій Коптєв. 
- Наступним кроком меценатської діяльності Юрія Вікторовича стане Брама. Її побудують наступного року на межі історичної зони та вулиці Соборної. Це буде символічний вхід у місто і його візитівка – прокоментував міський голова. 
- У цьому році закладатиметься капсула і споруджуватиметься фундамент Брами, - пообіцяв меценат. – Шестиметрові ворота матимуть вигляд арки, увінчає композицію Герб Прилук. Відчиняти їх будуть лише на День міста. Звідси починатимуться всі святкування. 
Отже, наступного року реконструкція історичної зони продовжиться. За планом, уся вона стане пішохідною. Від Центрального ринку її відділятиме стіна із білого каменю. Далі розташується алея прилуцьких полковників. Також буде встановлено пам’ятник Іоасафу Білгородському. 
Реалізується ще один важливий проект. На старому кладовищі, що біля стадіону "Супутник", знайшли свій останній прихисток багато історичних постатей Прилук. Тому територію його розчистять, огородять парканом, приведуть до ладу могили знаменитих земляків. 
- Ми повинні шанувати свою історію, - наголосив Юрій Коптєв. - Поки ми пам’ятаємо про людей, доти вони живуть. Також є замисел відбудувати церкву, що на кладовищі.


Отак, з Божою поміччю, крок за кроком відновлюємо свою історію і пишемо нову. З нетерпінням чекаємо на відкриття скверу Олега Кошового. І зичимо здоров'я та дякуємо нашому меценатові – Юрію Коптєву! 
На фото: Юрій Коптєв і настоятелька Густинського Свято- Троїцького монастиря Ігуменя Віра біля пам'ятника Святій Трійці

Просмотров: 912 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Відзнаки, дороги, вандали... (0)
Визначено перевізників (0)
Куточок живої природи у центрі Прилук (0)
Задля безпечності й надійності (1)
Безрозмірна жіноча душа (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz