Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Понедельник, 29.04.2024, 23:57

Календарь новостей

«  Сентябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
У ДОБРУ ПУТЬ!
Дорогі учні, шановні педагоги й батьки!


    Поздоровляю вас із Днем знань та початком нового навчального року! 
Сьогодні, 1 вересня, у школах і гімназіях Прилук за парти сіли 5500 дітей. Першокласників із них 571, що на 52 більше, ніж торік. Усім, хто в цей День прийшов до навчальних закладів здобувати знання, бажаю бути впевненими у власних силах і досягти омріяної мети. Ніколи не зупиняйтеся на дорозі Знань, бо вона по-справжньому цікава і нескінченна! 
Прилуки по праву пишаються своєю освітянською галуззю, яка є однією з найпотужніших не тільки на Чернігівщині, а й в Україні. Серед пріоритетів її розвитку в нашому місті - рівний доступ до якісної освіти, який, зокрема, забезпечується дошкільною, загальною середньою та позашкільною освітою.


У навчальних закладах Прилук нині трудяться 967 педагогічних працівників, із яких 2 - Заслужені вчителі України, 2 - Заслужені працівники освіти, 102 - вчителі-методисти, 146 – старші вчителі, 2 нагороджені знаком "Василь Сухомлинський", 2 – знаком "Софія Русова", 102 – знаком "Відмінник освіти України". Нинішнього року освітянська громада Прилук поповнилася 14 молодими педагогами й вихователями. Школи та гімназії міста на 94% укомплектовані соціальними педагогами і на 95% - практичними психологами. Відтак, соціально-психологічна служба закладів освіти Прилук найкраще в області забезпечена кадрами. 
Великим позитивом поточного фінансового року є те, що в першому півріччі наша освітянська галузь фінансувалася в повному обсязі, не мала боргів по зарплаті, вчасно оплачувала комунальні послуги, освітянам у стислі терміни були виплачені відпускні й оздоровчі однією сумою. 
Надзвичайно приємно, що результати ЗНО-2010 в Прилуках ще вищі, ніж минулорічні. Ми одні з найкращих в області, що свідчить про ґрунтовність знань наших випускників на рівні держави. Не можу не відзначити, що серед 21 учня по області, які набрали на ЗНО максимальні 200 балів, двоє з Прилук: випускниці школи №7 Марина Шилович і Ганна Онищенко показали блискучі знання з математики. Число випускників 2010 року, нагороджених золотими й срібними медалями, у місті складає 12,2% від їх загальної кількості, що вдвічі більше за середньообласний показник. 
Розуміючи, що якісна освіта немислима без інноваційних технологій, міська влада нинішнього року розпочала другий виток комп’ютеризації гімназій та шкіл Прилук. Хоча в цій царині ми вже на висоті: в нашому місті на 11 учнів припадає один шкільний комп'ютер (для порівняння: у Ніжині й Чернігові, відповідно, 41 і 38 учнів). 
Позашкільною освітою у нас охоплено 41% учнівської молоді (у Ніжині — 50%, у Чернігові - 39%). Якість прилуцької позашкільної освіти одна з найвищих в області, це доводить і той факт, що Центр творчості дітей та юнацтва з відзнакою пройшов атестацію. 
Радують результати участі прилучан у ІІІ етапі всеукраїнських предметних олімпіад з базових дисциплін - 50 дипломів і третє місце після Чернігова й Ніжина. 
Ми можемо похвалитися рівнем охоплення старшокласників профільним навчанням. Тут Прилуки також серед лідерів - 84,3% (Ніжин - 80,4%, Чернігів - 85,2%). Середній показник по області - 81,7%. 
У Прилуках вищий порівняно із загальнообласним відсоток охоплення дітей суспільним дошкільним вихованням - 69% проти 58%. 
Суттєво й те, що в нашому місті гарячим харчуванням охоплено 95% учнів, тоді як у Ніжині - 87%, а в Чернігові - 59,4%. 
Усі ці здобутки й успіхи – результат спільних зусиль міської влади, педагогічних колективів і батьківської громадськості Прилук. Я впевнений, що галузь освіти міста і в 2010-2011 навчальному році не зупинятиметься на досягнутому. Попереду у нас нові проекти, нові ідеї, які допоможуть і надалі високо тримати марку прилуцької освіти, а відтак, забезпечувати дітей якісними, конкурентноздатними на сучасному освітньому ринку знаннями.


У добру путь, дорогі діти й учителі! Щасти вам! І благослови вас Господь!

03.09.2010Газета "Град Прилуки"

Просмотров: 552 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
У новий рік – із новим устаткуванням (0)
[Новости Прилук]
Темп нормальный! (0)
Сирень. Тюльпаны. Победа (0)
Коли палає серце (1)
І на обласному, і на республіканському, і на міжнародному (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz