Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Воскресенье, 28.04.2024, 17:42

Календарь новостей

«  Март 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Резонансне убивство в Прилуках: скоро суд!
3 жовтня 2008 р. прокуратурою Чернігівської області було порушено кримінальну справу за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть прилучанина, 1969 р.н., та перевищення службових повноважень працівниками УБОЗ УМВС України в Чернігівській області. 

Про перебіг розслідування цієї резонансної кримінальної справи розповідає начальник слідчого відділу прокуратури Чернігівської області Дмитро Калита:

– Слідство вже знаходиться на завершальній стадії. Скажемо так: загалом до кримінальної відповідальності за цією кримінальною справою буде притягнуто близько 10 осіб. Це працівники УБОЗ УМВС у Чернігівській області. Шістьом із них запобіжний захід обрано у вигляді тримання під вартою. Дії кожного з них, у залежності від особистої участі в тих подіях, квалі-фікуються по-різному. Частина цих осіб обвинувачується одразу за кількома статтями Кримінального кодексу. 
Кожен має відповідати за своє. Незаконні методи дізнання теж є злочином. Тим більше, якщо вони призводять до таких трагічних наслідків. А прилучанин, який загинув, на момент затримання не визнавався судом злочинцем, щодо нього не була порушена кримінальна справа. Відповідно до кримінально-процесуального кодексу він не мав статусу підозрюваного та обвинуваченого. У розшуку не перебував. Це все дуже важливі моменти для правової оцінки дій тих, хто його затримував.

– А як Ви ставитесь до пікетів з вимогою відпустити ув’язнених міліціонерів?

– На початку жовтня на вулицях Прилук обурені люди вимагали, щоб ми, навпаки, покарали винних у свавіллі. Зараз пікетують інші люди — в них інші гасла. Ми ж повинні діяти не на догоду комусь, а тільки по закону, розбираючись об’єктивно.
З одного боку, мене навіть порадувало те, що нарешті я побачив виступи громадськості — хто б то не був! — на захист міліціонерів. Досі у нас, як мені здається, в суспільстві більше переживали за представників злочинного світу.
Але, з іншого боку, давайте називати речі своїми іменами. Учасники пікетів під дверима прокуратури вимагали не що інше, як дати обвинуваченим незаконні переваги в ході притягнення до відповідальності. Такі акції — прямий тиск на органи досудового слідства, що є порушенням закону. 
Н.Чусь, прес-секретар прокурора Чернігівської області. 
Газета «Прилуччина» від 13 березня 2009 року

Просмотров: 801 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Воспитатель года (0)
Богдан Бенюк: "Не люблю слова "звєзда"! (0)
На начало апреля восемь, на конец - семь (0)
Вісник місцевої влади (0)
Регіональний молодіжний фестиваль «Мистецькі барви» у Прилуках отримав статус - міжнародного (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz