Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Воскресенье, 28.04.2024, 20:56

Календарь новостей

«  Январь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2011 » Январь » 09
Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня»

На засіданні виконавчого комітету 29 грудня було розглянуто понад 20 питань різного спрямування. Зокрема, відповідним рішенням виконком уніс подання до Чернігівської обласної державної адміністрації про присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» багатодітним матерям Пономар Катерині Михайлівні та Рослік Любові Микитівні, які народили й виховали по п’ятеро дітей.

Зареєстровано громадську організацію

Розглянувши заяву голови ... Читать дальше »
Просмотров: 644 | Добавил: admin | Дата: 09.01.2011 | Комментарии (0)

Податковий кодекс: нові правила з 1 січня 2011 року
Податковий кодекс України, ухвалений Верховною Радою і підписаний Президентом, започаткував у державі реформи в сфері оподаткування. Прийняття першого за двадцять років Незалежності Податкового кодексу – подія, яку можна назвати історичною. Без перебільшення, це значущий документ, покликаний регулювати відносини між платниками податків і контролюючими органами. Для переважної більшості суб’єктів підприємництва, громадян це нові правила суспільного життя.
Мета, якої планується досягти із впровадженням Податкового кодексу, - забезпечення розвитку економіки, фінансове забезпечення виконання державою своїх зобов’язань перед громадянами, формування середнього класу як основи українського суспільства.
Кодексом, зокрема, визначено перелік податків та зборів, що справляються в Україні, та порядок їх адміністрування, а також платників податків і зборів, їх права і обов’язки. Разом з тим у Кодексі чітко прописано компетенцію контролюючих органів, повноваження і обов’язки їх посадових осіб під час здійснення податкового контролю, а також відповідальність за порушення податкового законодавства.
Кількість загальнодержавних податків і зборів становитиме 18 замість 29, а місцевих податків і зборів - 5 замість 14.
Кодексом передбачено зниження податкового тиску, зокрема: загальна ставка податку на прибуток буде поступово зменшуватися і з 2014 року складатиме 16 відсотків; ставка податку на додану вартість з 1 січня 2014 року буде знижена до 17 відсотків. Тимчасово, строком на десять років, починаючи з 1 січня 2011-го від оподаткування податком на прибуток звільняються підприємства цілої низки галузей промисловості та електроенергетики. Як передбачається, це має сприяти розвитку економіки та виведенню бізнесу «із тіні».
Кодекс також передбачає механізм «автоматичного» відшкодування ПДВ з державного бюджету. А така новація, як наближення податкового обліку з бухгалтерським обліком, допоможе усуненню «подвійної» бухгалтерії. З метою зменшення впливу людського фактора на ухвалення рішень у процесі адміністрування податків Податковим кодексом вводиться подання великими та середніми підприємствами податкових декларацій ... Читать дальше »
Просмотров: 528 | Добавил: admin | Дата: 09.01.2011 | Комментарии (0)

Храми Прилук, зруйновані безбожною владою, уже відновлені. Роком відродження останнього з них - храму Всіх Святих, що на території старого цвинтаря по вулиці Гімназичній, став 2010-й.
Одразу після освячення місця під храм (це відбулося 30 травня) єпископом Ніжинським і Прилуцьким Іринеєм прихожани активно взялися до роботи: вивезли сміття, розпочали збір коштів та зробили власні пожертви і молилися.
Улітку богослужіння на освяченому місці проходили щонеділі й кожного церковного свята. Теплі сонячні дні, навкруги розкішна зелень, небесний купол, свічки і Божа благодать… 
У кінці богослужінь батюшка Арсеній веде проповідь. Кожне його слово люди сприймають дуже уважно - здається, слухали б і слухали. Ці проповіді насичені прикладами із сучасного життя, вчать любити ближнього, з терпінням і надією переносити труднощі, а ще батюшка закликає молитися, щоб звести стіни й дах храму.
І от 24 жовтня пройшло перше богослужіння у збудованому приміщенні. З величезною радістю на душі люди переступали поріг нового приміщення, дах і стіни якого звелися отцем Арсенієм, прихожанами, їхніми молитвами та пожертвами.
Поки що - стіни та дах і пісок під ногами. Немає іконостасу, ікон у дорогих кіотах, лампад. Але на кожному богослужінні є люди, і вони кажуть: "Не хочеться йти звідси. Мабуть, тут усе правильно", "Храм наш будується на чесні внески прихожан, і Бог посилає Свою благодать".
Завітавши до храму Всіх Святих один раз, люди йдуть сюди і вдруге, і втретє.
Ми, його прихожани, дякуємо Богу за те, що він дав нам можливість брати участь у відновленні останнього храму Прилук, знищеного безбожною владою.
Шановні прилучани! Допоможіть храму Всіх Святих повністю відновитися - зробіть посильні внески на оформлення приміщення, настилання підлоги, придбання церковного начиння. І приходьте до храму Всіх Святих на молитву!
Прихожани храму Всіх Святих
Просмотров: 4473 | Добавил: admin | Дата: 09.01.2011 | Комментарии (0)

А дитини уже не повернеш

У попередньому номері «Град» писав про те, що ввечері 26 грудня в селі Єгорівка легковий автомобіль збив двох підлітків: 15-річного Андрія та 16-річну Аліну, котрі йшли узбіччям дороги. Дівчина загинула на місці пригоди.
Оскільки винуватець трагедії з місця ДТП втік, співробітники Прилуцького відділення Державтоінспекції та обласного управління ДАІ кинули всі сили на його пошуки. Керував операцією особисто начальник обласного управління Державтоінспекції Олександр Єршов.
Оперативно-пошукові заходи тривали майже дві доби. Встановлювалися причини ДТП, її обставини, свідки та очевидці.
З кожною годиною коло підозрюваних звужувалось, і згодом усі докази зійшлися на 34-річному Сергію, жителю села Ряшки, що за двадцять кілометрів від Єгорівки.
Розуміючи тяжкість скоєного, молодик намагався сховатися від правосуддя, але вже 28 грудня до нього навідалися працівники ДАІ, які й затримали підозрюваного в автодорожній трагедії.
Горе-водій розповів, що того злощасного вечора приїхав на власній автівці ... Читать дальше »
Просмотров: 525 | Добавил: admin | Дата: 09.01.2011 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz