Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Пятница, 29.03.2024, 12:41

Календарь новостей

«  Январь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Учитися будемо разом і прискореними темпами
Податковий кодекс: нові правила з 1 січня 2011 року
Податковий кодекс України, ухвалений Верховною Радою і підписаний Президентом, започаткував у державі реформи в сфері оподаткування. Прийняття першого за двадцять років Незалежності Податкового кодексу – подія, яку можна назвати історичною. Без перебільшення, це значущий документ, покликаний регулювати відносини між платниками податків і контролюючими органами. Для переважної більшості суб’єктів підприємництва, громадян це нові правила суспільного життя.
Мета, якої планується досягти із впровадженням Податкового кодексу, - забезпечення розвитку економіки, фінансове забезпечення виконання державою своїх зобов’язань перед громадянами, формування середнього класу як основи українського суспільства.
Кодексом, зокрема, визначено перелік податків та зборів, що справляються в Україні, та порядок їх адміністрування, а також платників податків і зборів, їх права і обов’язки. Разом з тим у Кодексі чітко прописано компетенцію контролюючих органів, повноваження і обов’язки їх посадових осіб під час здійснення податкового контролю, а також відповідальність за порушення податкового законодавства.
Кількість загальнодержавних податків і зборів становитиме 18 замість 29, а місцевих податків і зборів - 5 замість 14.
Кодексом передбачено зниження податкового тиску, зокрема: загальна ставка податку на прибуток буде поступово зменшуватися і з 2014 року складатиме 16 відсотків; ставка податку на додану вартість з 1 січня 2014 року буде знижена до 17 відсотків. Тимчасово, строком на десять років, починаючи з 1 січня 2011-го від оподаткування податком на прибуток звільняються підприємства цілої низки галузей промисловості та електроенергетики. Як передбачається, це має сприяти розвитку економіки та виведенню бізнесу «із тіні».
Кодекс також передбачає механізм «автоматичного» відшкодування ПДВ з державного бюджету. А така новація, як наближення податкового обліку з бухгалтерським обліком, допоможе усуненню «подвійної» бухгалтерії. З метою зменшення впливу людського фактора на ухвалення рішень у процесі адміністрування податків Податковим кодексом вводиться подання великими та середніми підприємствами податкових декларацій в електронній формі.
Зазвичай усе нове запроваджується досить складно. Тим більше, коли йдеться про податкове законодавство, коли і у податківців, і у платників виникає багато питань. На нормах Податкового кодексу базуватиметься бюджет 2011 року. Тому вчитися будемо разом і прискореними темпами. Це не тільки нові податки, нові вимоги до їх адміністрування, а й нова звітність. Новий рік ми повинні зустріти гарно підготовленими. Для цього в Прилуцькій ОДПІ створено консультаційний центр, проводяться численні заходи з роз’яснення норм Податкового кодексу. Співпраця з платниками податків і громадськими організаціями в цьому питанні у нас добре налагоджена.
Співробітники Прилуцької ОДПІ зацікавлені в тому, щоб взаємовідносини з платниками в умовах дії Податкового кодексу носили конструктивний характер, а всі недоречності, які, можливо, виникатимуть, усувалися в робочому порядку. Хочу нагадати, що штрафні санкції за порушення податкового законодавства за період із 1 січня по 30 червня 2011 року застосовуватимуться у розмірі не більше 1 гривні за кожне порушення.
Наповнення бюджету - результат спільної роботи податківців і платників податків. І бажано, щоб із року в рік він ставав усе вагомішим. Працювати задля економічного розвитку країни – варто.
Віктор Пахарина, начальник Прилуцької ОДПІ
Просмотров: 527 | Добавил: admin | Рейтинг: 5.0/1 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Прилуцький кримінал (0)
Покупаете волосы? С вас 69 гривен! (0)
З нашими дітьми нарешті працюють фахівці (0)
Автомобілі «з присмаком гіркоти» (0)
Коммунисты протестовали около Шевченка (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz