Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Воскресенье, 28.04.2024, 22:31

Календарь новостей

«  Октябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2010 » Октябрь » 21
Проект Ради Європи «Реабілітація культурної спадщини історичних міст» передбачає широку участь у ньому програм, розроблених фахівцями населених пунктів, що мають гідні історико-культурні пам’ятки.

Ця ідея захопила своїми перспективами начальника відділу культури та туризму Прилуцької міської ради Світлану Бірюзову і директора Прилуцького краєзнавчого музею Тетяну Зоць. У них знайшлися однодумці, і ось команда з 10 ентузіастів – культурних перетворювачів - розпочала роботу в регіональній програмі Проекту «Київська ініціатива» Міністерства культури та туризму України за підтримки Ради Європи і Європейської комісії. Витративши багато часу й сил, команда прилучан надіслала заявку на участь у конкурсі, підтвердивши її ґрунтовними розробками щодо вибраного для реабілітації об’єкта - будинку Шкуратова, в якому раніш розміщувалася школа №4. 

Ці матеріали настільки зацікавили експертів, що 17 жовтня до нашого міста завітала поважна делегація у складі експерта Ради Європи, архітектора Девіда Джонсона, координатора Проекту в Україні Миколи Скиби та експерта Ради Європи в Україні і одночасно перекладача Тетяни Білецької. 

Гостей сердечно привітав міський голова Юрій Беркут. На зустрічі з ними він підкреслив, що Прилуки вже не один рік співпрацюють з європейськими організаціями. Це і проект ТАСІS, і дружба з польськими містами, це і економічний форум, як ... Читать дальше »
Просмотров: 539 | Добавил: admin | Дата: 21.10.2010 | Комментарии (0)

На початку вересня городяни, йдучи Земською, не могли не помітити оновлення фасаду дитячої музичної школи імені Левка Ревуцького. Колись вицвілий і пошарпаний, він засяяв свіжими кольорами. Гармонійне поєднання темно-зеленого й білого надало архітектурному мереживу будівлі початку 20 століття особливої принадності. А вулиці – академічного спокою.

"Це ще не все, - зазначив директор закладу Анатолій Іванович БІРЮЗОВ. – Депутати міської ради та міський голова Юрій Беркут ухвалили рішення виконати ремонт будівлі по всьому її периметру. А також замінити парадні двері новими, оснастивши їх козирком і таблицею з назвою школи. Не може не тішити й те, що місцеве керівництво зараз приділяє належну увагу культурі, альфі й омезі життєдіяльності громади. Отож, користуючись нагодою, щиро висловлюю йому вдячність від учнівського й педагогічного колективів школи". 
Зауважу: школи престижної! І це не порожня констатація. Доказ - факти, перелічені завучем Ольгою Миколаївною КОМПАНЕЦЬ: "2009 року рішенням обласної атестаційної комісії школі присвоєно вищу атестаційну категорію. Не випадково, адже наші вихованці зазвичай є лауреатами обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Їм легко складати вступні іспити до Ніжинського училища культури ім. Марії Заньковецької та Чернігівського музичного училища ім. Левка Ревуцького і далі продовжувати музосвіту в консерваторіях Одеси, Харкова, Києва. Пояснення просте: ДМШ – освітній заклад із майже 86-річною історією (заснований у листопаді 1924-го), де свято бер ... Читать дальше »
Просмотров: 517 | Добавил: admin | Дата: 21.10.2010 | Комментарии (0)

"В 2011 году исполнилось бы 80 лет художнику Юрию Коваленко. Убежден, что наш город, считающий себя культурной столицей Украины, должен был бы начать готовиться к этому юбилею заранее, выпустить календари с репродукциями его картин, подготовить ряд выставок. Произойдет ли это? Не уверен. Но радуюсь, что уже сейчас Музей современного искусства Одессы выделил отдельный зал для своей коллекции живописи Юрия Коваленко... Не Юра Коваленко уходит от нас. Мы все сообща, сумев или не сумев объясниться, ушли от Юры Коваленко", - пише на сайті Всесвітнього клубу одеситів Олег Губар.

Варто і нам, прилучанам, щось написати і подумати з цього приводу. Так уже повелося, що ми починаємо цінувати людей тільки тоді, коли їх втрачаємо. Що ж до особистості Юрія Коваленка, то для багатьох він і досі залишився дивакуватим та незрозумілим тільки тому, що був «справжнім». Для тих, хто взагалі вперше чує це прізвище, зазначимо, що Юрій Андрійович Коваленко - український художник, живописець і графік. Народився 1931 року в Прилуках. У 1959 році закінчив Одеське театрально-художнє училище, а в 1969-му - Ленінградський театрально-музичний інститут. Основні живописні твори: "Вечір в яру" (1968), "Дід з грушами" (1971), "Розмова" (1973), "Івасик-Телесик" (1978), "Дві хати" (1980), "Риби" (1983). Учасник багатьох виставок, у тому числі в Німеччині у 1991 році. Жив і працював у Одесі. Член Спілки художників СРСР з 1988 року. Помер 2004 року, похований у Прилуках. Нагадаємо, що Юрія Андрійовича часто називали "сільським Сократом" за його природність та яскраву зовнішність, для колег він був ЮКа, а для небагатьох – д ... Читать дальше »
Просмотров: 573 | Добавил: admin | Дата: 21.10.2010 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz