Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Понедельник, 29.04.2024, 22:08

Календарь новостей

«  Март 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2010 » Март » 06
Шановні мешканці Прилук!

У зимовий період 2009-2010 років склалися вкрай несприятливі погодні умови. У грудні випало 77,5 мм опадів (141% від місячної норми), у січні - 37,5 мм (83%), у лютому - 70,4 мм (190%). Унаслідок цього на 1 березня товщина снігового покрову була майже вдвічі більшою за зафіксовану в даних середньорічних спостережень, а середня товщина льоду на річці Удай сягнула понад 50 см.
Подібна ситуація виникала в 1999, 2002 та 2006 роках. Тоді під час весняної відлиги й інтенсивного танення снігу були підтоплені житлові будинки, прибудинкові території, підвальні приміщення, ділянки вулично-шляхової мережі.
Такий же розвиток подій імовірний і в цьому році. Товщина льоду на Удаї така, що у разі інтенсивного танення снігу річка не зможе прийняти талі й дощові води - вони накопичуватимуться на поверхні та у занижених місцях рельєфу місцевості. До речі, в березні 1999 року, у пік паводку, по Удаю проходило 35 кубометрів води за секунду.
Наявна у Прилуках інженерна техніка не забезпечить відкачки талих вод одразу на всіх територіях можливого підтоплення, а це Плискунівський і Заудаївський мікрорайони, район вулиць Гоголя, Перемоги, Берегової, Михайлівської, Шевченка та ін. Загальна площа територій, що ризикують зазнати підтоплень, - понад 150 га.
У зв’язку з цим управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради звертається до вас із пропозиціями та порадами щодо мінімізації наслідків підтоплень.
Кожен господар краще за будь-кого знає рельєф власної присадибної ділянки та ті загрози, які несе їй підтоплення. Тому, не чекаючи різкого потепління, рекомендуємо вам завчасно підготуватися до вірогідних підтоплень. А саме: прокопати у снігу на своїх подвір’ях канави для відведення води, прочистити зливові труби біля воріт (де вони є), захистити від підвищеного рівня води пороги будинків та підвалів (влаштувавши обваловку з піску, будматеріалів, дощок або навіть снігу).
Просимо також, не дожидаючись відлиги, розчистити ділянки відкритої зливової каналізації та водовідвідних канав на власних подвір’ях і поблизу них. Якщо нереально виконати такі роботи власними силами, завчасно повідомте про це диспетчера КП "Комунальні послуги" за тел. 5-03-04.
Тим, хто має фінансову можливість, радимо придбати побутові електричні насоси для води потужністю 5-10 куб. м/год. (вони порівняно недорогі).
У разі ж виникнення підтоплень звертайтеся до диспетчерської служби КП "Комунальні послуги" (тел. 5-03-0 ... Читать дальше »
Просмотров: 2316 | Добавил: admin | Дата: 06.03.2010 | Комментарии (0)

27-28 лютого в Прилуках за підтримки міського голови Юрія Беркута під гаслом "Здорові діти – щаслива родина" пройшов І Всеукраїнський фестиваль бойових мистецтв, присвячений Дню захисника Вітчизни. У цьому святі молодості й здоров’я взяли участь близько 150 спортсменів і кращі танцювальні колективи з Прилук, а також гості з Києва, Чернігова й Варви.
Фестиваль відкрили секретар міської ради Володимир Папазов і директор фестивалю, Почесний працівник фізичної культури та спорту України, голова міської організації ФСТ "Спартак" Петро Дяченко. З вітальними словами до учасників і глядачів звернулися начальник відділу по фізичній культурі та спорту міської ради, заслужений майстер спорту СРСР Сергій Соколов; бронзова призерка Олімпійських ігор у Ліллехаммері, кавалер ордена княгині Ольги, Почесний громадянин м. Прилуки, заслужений майстер спорту України з біатлону Валентина Цербе-Несіна; бронзовий призер юніорського чемпіонату Європи та срібний призер чемпіонату світу 2009 року з панкратіону, майстер спорту України Віталій Самусенко; воїни-афганці – Володимир Пронін та кавалер ордена Червоної Зірки, почесної відзнаки Прилуцької міської ради "Честь і Слава", голова міськрайонної спілки ветеранів Афганістану Олег Дем’яненко – і отаман окремого Прилуцького козацького полку ім. Петра Сагайдачного Олег Дурбалов.
27 лютого спортсмени демонстрували свою майстерність у 13 видах єдиноборств на сцені міського Будинку культури. Господарі й гості одержали масу позитивних емоцій та зміцнилися у прагненні й надалі вдосконалювати свою спортивну майстерність, а також висловили побажання, щоб у майбутньому Прилуцький фестиваль бойових мистецтв отримав статус міжнародного.
Наступного дня, 28 лютого, в Центрі творчості дітей та юнацтва відбувся майстер-клас з Айкідо-Айкікай.
Розпочав заняття Дмитро Єсипенко (3 дан Айкідо-Айкікай та ІІ дан Іайдо Мусо Санденрю) з Чернігова, продовжили майстер-клас тренер-викладач ЦТДЮ, голова Прилуцького міжміського СК "Торнадо" Світлана Нестерко (ІІ дан, чорний пояс) і киянин Микита Васильєв (І дан Айкідо-Айкікай).
Майстер-клас закінчився лекцією на тему "Методи реанімації та надання першої допомоги при травмах", яку підготував голова громадської організації "Аюрведа" Василь П’яткін.
Організатори фестивалю, спортсмени, тренери висловлюють велику подяку за підтримку в проведенні фестивалю начальнику управління освіти міської ради Тетяні Клименко, ди ... Читать дальше »
Просмотров: 585 | Добавил: admin | Дата: 06.03.2010 | Комментарии (0)

Студенти першого та другого курсів зможуть, крім основної вищої освіти, вчитися на "бакалавра" культурних, гуманітарних або соціально-політичних наук.
Наказ щодо затвердження Зразкового положення про міжгалузеву індивідуальну гуманітарну освіту (МІГО) підписав міністр освіти й науки України Іван Вакарчук.
Згідно з даним документом, дозвіл на відкриття програм МІГО надає Міністерство освіти і науки. Таке право отримають лише ті університети, які відповідатимуть вимогам участі в експерименті і подадуть його програму. Перше травня - останній день подачі в МОН заявок на впровадження МІГО.
Для зарахування на програми МІГО студенти повинні подати відповідну заяву в приймальну комісію вищого навчального закладу до 10 вересня. Право на навчання мають студенти, у яких середній бал успішності не нижче 4,0. Термін навчання за програмами МІГО - 3 роки (180 кредитів ECTS).
Студенти, котрі виконають навчальний план і успішно пройдуть державну атестацію на програмах МІГО, одержать диплом державного зразка про вищу освіту освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра. У додатку до диплома вказуватиметься, що освіту здобуто за програмою МІГО.

04.03.2010 Газета "Град Прилуки"
Просмотров: 597 | Добавил: admin | Дата: 06.03.2010 | Комментарии (0)

У конкурсі "Intel – Техно Україна"

Сучасність ставить перед людством завдання, які вимагають творчих, професійних рішень. Майбутнє неможливе без розвитку науки і техніки. А фундамент науково-технічного прогресу – освіта. І саме юне покоління допитливих дослідників подає нові ідеї, втілює інновації в технології, що поліпшують життя.
З 19 по 21 лютого на базі Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" проводився очний етап Всеукраїнського конкурсу науково-технічних проектів "Intel - Техно Україна". У ньому взяли участь близько 100 юнаків і дівчат - членів Малої Академії наук - майже з усіх областей нашої держави.

Свою роботу "Прилад для тестування електронних компонентів" на конкурс представила (єдина з Чернігівщини) учениця 11 класу Прилуцької школи №7, вихованка гуртка "Радіоелектроніка" міського Центру науково-технічної творчості молоді Альона Степаненко. За оригінальність розробки Альона була нагороджена дипломом журі конкурсу й цінним подарунком.


Наш пошук і творчість у 2009-му

Відзначився Прилуцький ЦНТТМ і в 2009 році. В обласному огляді-конкурсі технічної творчості школярів "Наш пошук і творчість – тобі, Україно!", на який було подано 67 робіт, ми вибороли три дипломи обласного Чернігівського Центру НТТУМ. За перші місця їх удостоїлися підопічні Юрія Степаненка: колектив гуртка "Радіоелектроніка" (за експонат "Прилад для тестування електронних компонентів") і член цього гуртка Василь Северіков (за експонат "Прилад для демонстрації ємнісного опору в шкільному фізичному експерименті"). Диплом за зайняте друге місце у Тетяни Плотнікової із гуртка "Технічне моделювання" (керівник Світлана Чижик) за експонат "Метелик".
Експонат "Прилад для тестування електронних компонентів" гуртка "Радіоелектроніка" виборов перше місце і в республіканському огляді-конкурсі технічної творчості школярів "Наш пошук і творчість – тобі, Україно!". "Прилад для демонстрації ємнісного опору в шкільному фізичному експерименті" Василя Северікова на цьому етапі конкурсу був третім.

04.03.2010 Газета "Град Прилуки"
Просмотров: 589 | Добавил: admin | Дата: 06.03.2010 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz