Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Четверг, 02.05.2024, 21:14

Календарь новостей

«  Март 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2009 » Март » 11
03.10.2008 р. прокуратурою Чернігівської області було порушено кримінальну справу за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть прилучанина 1969 р.н., та перевищення службових повноважень працівниками УБОЗ УМВС України в Чернігівській області. 

Про перебіг розслідування цієї резонансної кримінальної справи ми говоримо з начальником слідчого відділу прокуратури Чернігівської області Дмитром Калитою: 

- Дмитре Васильовичу, що Ви, не порушуючи таємниці слідства, можете сказати про розслідування тих прилуцьких подій? 

- Слідство вже знаходиться в завершальній стадії. Скажемо так: загалом до кримінальної відповідальності за цією кримінальною справою буде притягнуто близько 10 осіб. Це працівники УБОЗ УМВС у Чернігівській області. Шістьом із них запобіжний захід обрано у вигляді тримання під вартою. Дії кожного з них, у залежності від особистої участі в тих подіях, кваліфікуються по-різному. Частина цих осіб обвинувачується одразу за кількома статтями Кримінального кодексу. Зараз ми закінчуємо пред’явлення їм остаточного обвинувачення. 

- Наскільки «важкі» статті обвинувачення? 

- Це поки що таємниця слідства. Однак вже те, що шістьом правоохоронцям обрано такий суворий 
запобіжний захід, говорить про серйозність виявлених фактів. 

- Жертви працівників УБОЗ не були просто «пересічними громадянами». Вони підозрювались у скоєнні важких злочинів. Як це впливає на Ваше ставлення до дій обвинувачених правоохоронців? 

-Ніяк не впливає. Кожен має відповідати за своє. Незаконні методи дізнання теж є злочином. Тим більше, якщо вони призводять до таких трагічних наслідків. А прилучанин, який загинув, на момент затримання не визнавався судом злочинцем, щодо нього не була порушена кримінальна справа. Відповідно до кримінально-процесуального кодексу, він не мав статусу підозрюваного та обвинуваченого. У розшуку не перебував. Це все дуже дуже важливі моменти для правової оцінки дій тих, хто його затримував. 

- А як Ви ставитесь до пікетів з вимогою відпустити ув’язнених міліціонерів? 

- На початку жовтня на вулицях Прилук обурені люди вимагали, щоб ми, навпаки, покарали винних у свавіллі. Зараз пікетують інші люди — в них інші гасла. Ми ж повинні діяти не на догоду комусь, а тільки по закону, розбираючись об’єктивно. 

З одного боку, мене навіть порадувало те, що нарешті я побачив виступи громадськості — хто б то не був! — на захист міліціонерів. Досі у нас, як ... Читать дальше »
Просмотров: 590 | Добавил: admin | Дата: 11.03.2009 | Комментарии (1)

20 березня 2009 року в приміщенні Прилуцького професійного ліцею, вул.Київська, 337 о 10-й год. відбудеться «Ярмарок професій» для випускників шкіл міста та району. 

Тут ви зможете отримати інформацію про навчальні заклади, про умови вступу, консультації з питань професійного вибору з урахуванням ваших інтересів, здібностей та психофізіологічних особливостей. 
До ваших послуг: юридичні консультації, консультації психолога і т.п. Консультації надаються безкоштовно. 

На «Ярмарок професій» запрошуються всі бажаючі. За довідками звертатись - Прилуцький міськрайонний центр зайнятості, тел. 3-20-99. 

Газета «Прилуччина» від 11 березня 2009 року





Просмотров: 522 | Добавил: admin | Дата: 11.03.2009 | Комментарии (0)

В Україні стартував Всеукраїнський конкурс акторської майстерності імені по-справжньому народного артиста. 

Минулого року за ініціативи товариства “Чернігівське земляцтво у м. Києві” та за підтримки прилучанина, почесного громадянина міста Прилуки, нині мешканця Москви, мецената Юрія Коптєва на Чернігівщині відбувся обласний конкурс акторської майстерності імені Миколи Яковченка. 
Ще задовго до присудження Миколі Яковченку офіційного звання – народний артист – Олександр Корнійчук назвав його “по-справжньому народним артистом”, а Микола Зарудний – “самим народним серед усіх заслужених і самим заслуженим серед усіх народних”. 

Чернігівське земляцтво, його Прилуцький осередок взяли на себе святу місію гідного вшанування і збереження пам’яті видатного майстра сцени. Кілька років тому за фінансової підтримки Юрія Коптєва у Прилуках і біля театру ім. Івана Франка у Києві встановлені пам’ятники Миколі Яковченку. На його честь прилучани реконструювали площу перед міським Палацом культури і назвали її Театральна. 
Перший, обласний конкурс, переможницею якого була прилучанка Оксана Швець, наштовхнув його ініціаторів на продовження і розширення меж творчого суперництва Яковченковської акторської майстерності. Цього року конкурс буде Всеукраїнським. 

І фактично вже стартував на зібранні у Києві учасників презентації проекту – членів оргкомітету, який очолюють співголови Юрій Коптєв і Віктор Ткаченко, та членів журі на чолі з Ігорем Безгіним. Він доктор мистецтвознавства, віце-президент Академії мистецтв України, завідувач кафедри театрознавства Національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого. 

На презентації проекту було повідомлено умови конкурсу. До участі в ньому журі запрошують членів аматорських театральних колективів України віком від 14 до 22 років. Конкурс відкритий і для учасників із зарубіжних країн. 

Конкурс проходитиме у два тури. Перший – відбудеться 29–30 березня 2009 року на батьківщині Миколи Яковченка – у місті Прилуки. Другий тур та урочисте закриття конкурсу пройдуть 27 квітня 2009 року у м. Києві, у приміщенні Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка. Учасники читатимуть монологи та байки, гратимуть фрагменти із вистав, виконуватимуть свої улюблені жанри. 

Переможцям конкурсу присудять звання лауреатів і вручать цінні подарунки. Передбачені також спеціальні премії і призи. 

Заявки на участь у конкурсі приймаються його ди ... Читать дальше »
Просмотров: 627 | Добавил: admin | Дата: 11.03.2009 | Комментарии (0)

На особистому прийомі громадян міським головою Юрієм Беркутом були присутні депутат міської ради Володимир Папазов, начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Микола Пряма та директор комунального підприємства «Прилукитепловодопостачання» Володимир Назім. 

На прийомі побували 8 мешканців міста. Зареєстровано 4 усних звернення, з них 1 колективне. 
Мешканці зверталися до міського голови з питаннями ремонту житлового фонду, установлення модульної котельні для опалення багатоквартирних будинків по вул.Вавілова, щодо вирішення питання водовідведення з першого та другого провулків Східних тощо. Усі звернення зареєстровані та поставлені на контроль до виконання. 

Газета «Прилуччина» від 11 березня 2009 року



Просмотров: 658 | Добавил: admin | Дата: 11.03.2009 | Комментарии (0)

Начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Микола Пряма озвучив інформацію, надану Національним агентством України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів, у якій зазначено, що 28 березня поточного року відбудеться екологічний захід «Година Землі-2009», під час якого весь свідомий світ вимкне електрику з 20.30 до 21.30. 

«Година Землі» була започаткована в Сіднеї (Австралія) у 2007 році, коли понад 2 мільйони домівок та організацій вимкнули світло на одну годину. Уже через рік в акції взяли участь більше 50 мільйонів людей з 35 країн світу. У 2009 році Всесвітній Фонд Природи має на меті долучити до Акції 1 мільярд людей з однієї тисячі міст. 

Національне агентство України з питань ефективного використання енергетичних ресурсів закликає всіх підтримати Акцію «Година Землі-2009» та 28 березня вимкнути світло на одну годину в оселях і установах з 20.30 до 21.30. 

Газета «Прилуччина» від 11 березня 2009 року


Просмотров: 631 | Добавил: admin | Дата: 11.03.2009 | Комментарии (0)

На розширеному засіданні виконавчого комітету Прилуцької міської ради були підбиті підсумки виконання Програми соціально-економічного розвитку м. Прилуки за 2008 рік. 

І ПРИРІСТ, І СПАД... 
Минулоріч приросту досягнуто у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів, неметалевої мінеральної продукції, а також у целюлозно-паперовому виробництві і машинобудуванні. Зокрема, протягом 2008-го на один відсоток зросли обсяги продукції на підприємствах В/Т тютюнова компанія “В.А.Т.-Прилуки”, ВАТ “Прилуцький хлібозавод”, ЗАТ “Прилуцький м’ясокомбінат”, ТОВ ВКП “Прилуки-Агропереробка”, ТОВ “Мак-Бест”).На 14,1% скоротили виробництво своєї продукції ЗАТ “Прилуцька швейна фабрика”, ТОВ “Укратекс”, ЗАТ “Вербена”, ТОВ “Алітоні”. 
А от газет протягом минулого року (порівняно з 2007-им) було надруковано більше на 28,4%. Зрештою минулоріч зросло і виробництво шкільних та канцелярських товарів. 
Підйом виробництва продукції спостерігався і на ТОВ ВТФ “Керамік-Прилуки”, ВАТ “Граніт” (на 0,8%), у машинобудуванні (ВАТ “Будмаш” – 8,4%). 
У хімічній промисловості (ДП “Пластмас” ТОВ ТД “Пластмас-Прилуки”, ВАТ “Прилуцький завод “Білкозин”) у 2008 році проти 2007 р. обсяги продукції зменшилися на шість відсотків. 
До речі, упродовж минулого року прилуцькі промпідприємства реалізували продукцію на загальну суму 1886,6 млн. грн. 

ФІНАНСИ СПІВАЮТЬ РОМАНСИ? 
Фінансовий результат підприємств міста за підсумками 2008 року був збитковим і становив 72,8 млн. грн. 13,5 млн. грн. прибутку отримано у результаті діяльності прибуткових підприємств (їх частка у загальній кількості – 67,2%). Проте, у порівнянні з 2007 роком сума прибутку зменшилась на 10,7 млн. грн. (або на 44,2%). Основна його частина сформована в торгівлі, ремонті автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку (56,7%). Збитково працювали 32,8% місцевих підприємств. Найбільші суми збитків спостерігалися у промисловості. 

КУРС НА ІНВЕСТИЦІЇ ПРОДОВЖЕНО 
Робота економічних служб Прилуцької міської ради у 2008 році була спрямована на створення умов для розвитку економіки Прилук шляхом підтримки розвитку малого та середнього бізнесу, управління регуляторною діяльністю, сприяння інвестиційним та інноваційним процесам, залучення відповідних кредитних ресурсів. Наразі продовжується співпраця з Українським центром сприяння іноземному інвестуванню “ІnvestUkraine” в напрямку залучення зовнішніх та внутрішніх інвестицій в економіку міста, розповсюдженн ... Читать дальше »
Просмотров: 680 | Добавил: admin | Дата: 11.03.2009 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz