Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Вторник, 23.04.2024, 19:49

Календарь новостей

«  Март 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Виживати разом з миколою Яковченком
В Україні стартував Всеукраїнський конкурс акторської майстерності імені по-справжньому народного артиста. 

Минулого року за ініціативи товариства “Чернігівське земляцтво у м. Києві” та за підтримки прилучанина, почесного громадянина міста Прилуки, нині мешканця Москви, мецената Юрія Коптєва на Чернігівщині відбувся обласний конкурс акторської майстерності імені Миколи Яковченка. 
Ще задовго до присудження Миколі Яковченку офіційного звання – народний артист – Олександр Корнійчук назвав його “по-справжньому народним артистом”, а Микола Зарудний – “самим народним серед усіх заслужених і самим заслуженим серед усіх народних”. 

Чернігівське земляцтво, його Прилуцький осередок взяли на себе святу місію гідного вшанування і збереження пам’яті видатного майстра сцени. Кілька років тому за фінансової підтримки Юрія Коптєва у Прилуках і біля театру ім. Івана Франка у Києві встановлені пам’ятники Миколі Яковченку. На його честь прилучани реконструювали площу перед міським Палацом культури і назвали її Театральна. 
Перший, обласний конкурс, переможницею якого була прилучанка Оксана Швець, наштовхнув його ініціаторів на продовження і розширення меж творчого суперництва Яковченковської акторської майстерності. Цього року конкурс буде Всеукраїнським. 

І фактично вже стартував на зібранні у Києві учасників презентації проекту – членів оргкомітету, який очолюють співголови Юрій Коптєв і Віктор Ткаченко, та членів журі на чолі з Ігорем Безгіним. Він доктор мистецтвознавства, віце-президент Академії мистецтв України, завідувач кафедри театрознавства Національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого. 

На презентації проекту було повідомлено умови конкурсу. До участі в ньому журі запрошують членів аматорських театральних колективів України віком від 14 до 22 років. Конкурс відкритий і для учасників із зарубіжних країн. 

Конкурс проходитиме у два тури. Перший – відбудеться 29–30 березня 2009 року на батьківщині Миколи Яковченка – у місті Прилуки. Другий тур та урочисте закриття конкурсу пройдуть 27 квітня 2009 року у м. Києві, у приміщенні Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка. Учасники читатимуть монологи та байки, гратимуть фрагменти із вистав, виконуватимуть свої улюблені жанри. 

Переможцям конкурсу присудять звання лауреатів і вручать цінні подарунки. Передбачені також спеціальні премії і призи. 

Заявки на участь у конкурсі приймаються його дирекцією до 15 березня 2009 року за адресою: Спортивна площа, 1, м. Київ, 01601, Україна, телефон 279-12-71. 

У декого з читачів може виникнути запитання, чи доречним є цей конкурс у нинішній складний, майже трагічний час. Відповіддю на таке можливе запитання можуть бути згадані на зібранні народним артистом України Олександром Биструшкіним слова Миколи Яковченка, який любив часто повторювати: “Це треба пережити”. А відомий поет Юрій Рибчинський зауважував: “Українці – одна з націй, в якої гумор є головним чинником виживання. Гумор – це здоров’я нації”. 

Газета “Прилуччина» від 11 березня 2009 року




Просмотров: 626 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Приглашаем на Воздвиженский ярмарок в Прилуки (0)
Баталии на зеленом полотне (0)
Дорогі мої земляки! (0)
[Новости Прилук]
Де ж народився Святитель? (1)
Полювання на «зайців» (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz