Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Пятница, 29.03.2024, 16:12

Календарь новостей

«  Март 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » Новости Прилук
« 1 2 3 4
За два тижні – Перше вересня. І поки діти ще спокійнісінько відпочивають на канікулах, дорослі вже завершують останні приготування до того, аби новий навчальний рік у Прилуках розпочався і пройшов на відмінно. Про це і не тільки - в інтерв'ю з начальником управління освіти міської ради Тетяною Клименко.
ЯКБИ ГРОШІ, ЗРОБИЛИ Б БІЛЬШЕ

- Тетяно Михайлівно, днями спеціальна робоча група перевірила стан готовності шкіл, гімназій та дитсадків до нового навчального року. Ви задоволені зробленим за літо?
- У цілому так. Хоча, май місто достатньо бюджетних коштів, можна було б зробити й більше. Наприклад, замінити сантехніку й відремонтувати дах у Центрі науково-технічної творчості молоді, привести до ладу спортмайданчик зі штучним покриттям у ДЮСШ. Проте радує, що переважну більшість запланованого ми таки виконали, тож усі заклади освіти Прилук уже сьогодні готові прийняти дітей на навчання. Спільними зусиллями батьків, працівників дитсадків, гімназій, шкіл, ДЮСШ, ЦТДЮ, Центру науково-технічної творчості за підтримки міської влади і ... Читать дальше »
Категория: Новости Прилук | Просмотров: 737 | Добавил: admin | Дата: 17.08.2011 | Комментарии (0)

Минулого тижня заступник міського голови Володимир Назім разом із директором комунального підприємства «Прилукитепловодопостачання» Андрієм Гавришем побували на зустрічах із першим заступником голови Чернігівської облдержадміністрації та першим заступником міністра регіонального будівництва, на яких ішлося про підготовку до опалювального сезону та розрахунки за спожитий газ. Як повідомив Володимир Назім, КП «Прилукитепловодопостачання» заборгувало за газ 8 мільйонів 24 тисячі гривень.
– На цьому тижні ми маємо скласти графік погашення заборгованості, хоча 3 мільйони 928 тисяч із 8 мільйонів 24 тисяч – різниця в тарифах за рік нинішній, яку має відшкодувати держава, – заявив заступник мера. – Але ж є ще заборгованість населення – 4 мільйони 813 тисяч гривень. Із них через суд треба стягнути 2 мільйони 246 тисяч і сплатити відповідно до договорів про розстрочку 585 тисяч.
За словами Володимира Назіма, саме від сплати боргів споживачів багато в чому залежить вчасний початок опалювального сезону: 
– Є злісні неплатники, і саме з їхньої вини місто досі залишається без гарячої води. Закликаю всіх керівників установ і організацій провести наради в колективах, спонукати людей до сплати боргів. Сподіваюся, що покращиться ситуація з виконавчими провадженнями і якісь кошти все ж будуть надходити на підприємство. 
Підтримав свого заступника й міський голова:
– Який із магазинів дає хліб задарма? Ніякий. Але чомусь комунальні послуги дехто вважає товаром, котрий можна отримувати безкоштовно, – зауважив Юрій Беркут і наголосив на неоднаковому ставленні до комунальних обов’язків споживачів різних вікових категорій. Найбільш сумлінними платниками він вважає пенсіонерів, які «…виховані в інший час і з розумінням ставляться до загальносуспільних проблем».
Категория: Новости Прилук | Просмотров: 513 | Добавил: admin | Дата: 17.08.2011 | Комментарии (0)

вступительная кампанияГазета "Освіта України" опублікувала перелік 20-ти вітчизняних вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, до яких цього року не захотів вступати жоден абітурієнт. Крім того, галузевий міністр Дмитро Табачник зазначив, що до близько 30 вишів подано менше 10 заяв. Про що свідчить ця статистика? Дефіцит абітурієнтів, непопулярність вузу чи надання переваги більш практичним, робітничим, спеціальностям і відповідним навчальним закладам? Зрештою, це ще не остаточні підсумки вступної кампанії. Про певні тенденції на державному рівні, безперечно, буде сказано, але трохи пізніше. Ми ж вирішили проаналізувати перебіг вступної кампанії в нашому місті. Чи відчули на собі нестачу абітурієнтської уваги прилуцькі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації?
Стопроцентна наповнюваність у групах першокурсників буде в Прилуцькому гуманітарно-педагогічному коледжі імені Івана Франка – по 25 студентів. Маючи право набору 225 чоловік, коледж прийняв до своїх лав 195 студентів за державним замовленням і 21 – по контракту. Усього абітурієнти подали 344 заяви. Найбільше бажаючих стати вчителями початкових класів – 2,2 на місце. Продовжує користуватися популярністю й відносно нове відділення коледжу – видавнича справа, де на кожне місце претендували по двоє вступників.
Недобір "контрактників" цього року в Прилуцькому медичному училищі – після 11 класів замість запланованих 24 чоловік набрано 10. Держзамовлення – 72 особи – виконано повністю. Загальний план був 120 студентів (порівну після 9 і 11 класів). Більший конкурс спостерігався серед "дев’ятикласників" – 2,2 чоловіка на місце. І хоча вступна кампанія триває до 25 серпня, дирекція училища не впевнена, що вдасться наздогнати план.
Категория: Новости Прилук | Просмотров: 973 | Добавил: admin | Дата: 17.08.2011 | Комментарии (0)

1-7 8-14 15-21 22-24




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz