Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Пятница, 29.03.2024, 16:22

Календарь новостей

«  Июль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Зіпсований закон
З першого липня цього року вступив у силу новий антикорупційний закон. Ухвалення законодавцем і підписання важливого правочину відбулося без помпи й гучних овацій. Тихо, без шуму і пилу. Як це й потрібно в таких випадках. Гучність та оплески будуть потім, коли пачками, попідруки виводитимуть з кабінетів хабарників і здирників. Практика показала, що цього за минулий тиждень не сталося, а сумний досвід підказує, що такого не відбудеться зовсім. 
Пропоную тест. Перше питання. Чи намагалися Ви вирішити свою проблему шляхом віддячення особі, від якої залежав результат, невеликим презентом (цукерки, алкоголь тощо)? Ніколи в житті – 1 бал; один чи два рази – 5 балів; постійно – 10 балів; відмовляєтеся відповідати – 20 балів. Друге питання аналогічне першому, але тепер з конкретикою особи - подяка стосується вчителя або лікаря. Ніколи в житті – 5 балів; декілька разів – 5 балів; постійно – 15 балів; відмовляєтеся відповідати - 30 балів. Третє питання. Чи домовлялися Ви на дорозі з ДАІшником? Ніколи - 20 балів; декілька разів – 20 балів; постійно – 10 балів (за чесність); відмовляєтеся відповідати – 20 балів. Четверте, подвійне, питання. Чи платили Ви кошти для працевлаштування або отримання статусу офіційного безробітного? Ніколи – 1 бал; було декілька разів, і ще доведеться – 20 балів; відмовляєтеся відповідати – 30 балів. П’яте питання. Чи підкріпляли Ви необхідними матеріальними доказами свою позицію у суді, міліції, прокуратурі? Ніколи – 1 бал; постійно – 10 балів; один раз і то безрезультатно – 1 бал; відмовляєтеся відповідати - 30 балів. Шосте питання, для підприємців. Як справи у податковій? Ніколи – 30 балів; один раз і то випадково й марно – 10 балів; постійно – 10 балів; відмовляєтеся відповідати - 30 балів. 
Результат: якщо Ви набрали менше 30 балів – вітаю, Ви унікальний, не зіпсований громадянин. Якщо Ви набрали менше 25 балів, значить, Ви не були відвертими або неправильно порахували, почніть спочатку. Від 35 до 40 набраних балів говорять про реальний стан речей, який повністю кореспондує із загальними показниками по країні. Кількість балів від 40 до 60 вказує на те, що Ви давно пристосувалися до подібних звичаєвих правовідносин. Найбільша кількість балів (130) говорить про те, що Ви постійно займаєтеся роздачею хабарів, але не можете у цьому зізнатися навіть під час анонімного тестування. Ви особливо небезпечний і давно зіпсований суб’єкт корупційних відносин.
Дієприкметник «зіпсований» застосований автором декілька разів не випадково. Поняття «корупція» походить від латинського слова, що буквально означає «псувати». В Україні все відбулося за класичним, аксіомним напрямком. Псування почалося з голови. Навіть згаданий закон, який повинен покласти край розкладанню живої матерії, виписаний так, що жодним чином не зачепить головних фігурантів. Від зіпсованої (читай – дурної) голови тільки ногам і зле. Але навіть якщо взяти наші містечкові реалії, скажіть на милість, що треба для того, аби викорінити це ганебне явище у суді, міліції, прокуратурі та інших владних органах? Хитромудрий закон? – Ні! Додаткові кошти? – Ні! Тоді що? Усе набагато простіше - чиясь високоповажна воля, розпорядження, команда. Якщо зірки гаснуть на місцях, так це, перш за все, комусь треба зверху - щоб запалити нових і отримувати від цього зиск. Поки що такий розклад речей влаштовує і верх, і низ, і нас з вами. Ми пристосувалися, нам так зручно. Бо прекрасно усвідомлюємо, що це чергова профанація. Вони роблять вигляд, що борються, ми робимо вигляд, що віримо у щирість. Обопільне бридке лицемірство. 
Президент озвучив шокуючі цифри, що від корупційних оборудок у кишенях чиновників осідає до 15% державного бюджету! Жах, а ми говоримо про дефіцит. Так заберіть і поверніть у казну, шановні. Відомо, хто й коли найгучніше кричить «Тримай злодія!». Якщо бути абсолютно правдивим, то для демонстрації владних потуг скоро станемо свідками декількох справ, пов’язаних з корупційними статтями. Але стосуватимуться вони молекул державної кристалічної решітки. Упіймають пару-трійку чиновників, у яких рильце в пуху. Причому пов’яжуть ті, у котрих на писку пір’я, з якого можна робити поплавки. 
З власної практики скажу, що сьогодні у декілька разів зменшилася кількість звернень до адвокатської контори з проблемами - починаючи від банальних скарг на постанови про порушення ПДР і закінчуючи оскарженнями рішень податкової інспекції. Це говорить про те, що все вирішується на місцях. Так стало зручніше. І питання тут зовсім не в тому, що у такий спосіб вирішення люди собі заощадять кошти. Зовсім ні, навіть навпаки. Але я жодним чином їх не звинувачую. Напевно, на сьогодні така схема працює надійніше. Взяти хоча б до уваги той факт, що кількість виправдовувальних вироків скоротилася до 0,4% від загального масиву кримінальних справ. Майже така сама тенденція у вирішенні адміністративних та господарських справ, коли процесуальним опонентом виступає держава. Хто буде, даруйте за вислів, стане ковбанитися у процесуальному порядку? Потрібен результат, а засіб виправдає ціль, яка досягнута. Витрати, пов’язані зі сплатою зіпсованого (читай – корупційного) податку, будуть включені до собівартості життя. Життя, яке йде сьогодні, а його покращення з відкладальною умовою можна не дочекатися взагалі.
Просмотров: 444 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Удосконалено порядок призначення та надання субсидій (0)
Увага! Ми – в прямій трансляції (0)
Скільки доріг пройдено, скільки вершин ще треба підкорити! (0)
Євро-2012 у Катерини Каращук (0)
На двох вандалів поменшало (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz