Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Пятница, 29.03.2024, 01:51

Календарь новостей

«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Полювання на «зайців»
Полювання на «зайців»
Нововведення на прилуцькому вокзалі на руку і залізничникам, і пасажирам

Сівши у вагон, крокодил Гена з Чебурашкою необачно поклали квитки на стіл, чим скористалася підступна бабця Шапокляк. Квитків миттю не стало, й бідолашні пасажири були висаджені з поїзда й помандрували по шпалах пішки… Життя – не мультик, і безквиткові пасажири в ньому цілком свідомі. І називають їх реальним видом тварин – зайцями, завбачливо взявши слово в лапки. Бо хіба ж винні в чиїхось проблемах вухаті мешканці лісу?
У пасажирському поїзді без квитка не поїдеш – істина загальновідома. А от електрички та приміські потяги, так звані дизелі, в свідомості людей асоціюються з чимось дармовим. Можна ще якось зрозуміти й пробачити оте «немає грошей, скоро виходжу» студенту, тоді як із вуст на вигляд матеріально благополучного чолов’яги воно звучить принаймні дивно. Спробуй-но сказати щось подібне таксисту з його незворушним поглядом і невблаганним лічильником!..
На станції Прилуки із «зайцями» борються по-своєму. Та й боротьбою в буквальному розумінні це не назвеш. Перед приміськими поїздами працює посадкова бригада, котра перевіряє квитки, а також касир, який безпосередньо на пероні їх продає.
– Приміське сполучення завжди було збитковим, тому протидію безквитковому проїзду ми ведемо давно, – розповідає виконуюча обов’язки начальника вокзалу Людмила ГОРОДНИЧА (на фото). – Посадкові бригади працюють уже років 5, тоді як касир почав виходити два місяці тому. Ця послуга дозволяє підвищити прибутковість приміських перевезень і поліпшити умови обслуговування пасажирів, яким тепер не потрібно стояти в черзі біля кас.
– Часто люди біжать із базару, не встигають купити квиток. Ми йдемо їм назустріч, продаємо квитки на пероні, – додає старший касир Ольга ХАРЧЕНКО. – Їм зручно, і нам вигідно: тільки під одним потягом маємо змогу заробити до ста гривень. Рахуємо кожну копійку, адже за добу треба виконати план по приміських сполученнях – 1350 гривень. 
Уявивши себе на місці пасажира, котрий спізнюється на поїзд, а потім і касира, який доганяє план, розумієш: новація таки доцільна. Прикро лише, що бувають випадки, коли жодна бригада не допомагає. Наприклад, що може зробити жінка проти грубіяна, який просто відштовхне її плечем зі свого шляху? За словами залізничників, такі випадки зрідка трапляються. Зарадити цьому можна хіба що залученням у посадкові бригади міліціонерів. Але наразі це лише питання перспективи.
Олександр Бойко
Просмотров: 500 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
СТУДЕНТИ ЗМОЖУТЬ ОТРИМУВАТИ ДВА "БАКАЛАВРА" ОДНОЧАСНО (0)
Молодь і СНІД (0)
[Новости Прилук]
«Три минуты дураки. Бессовестные депутаты ... »- 2 (1)
[Мировые новости]
Днепропетровский священник вернулся из странствий по Папуа Новой Гвинеи (1)
Спортивна слава педколеджу (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz