Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Суббота, 11.05.2024, 14:28

Календарь новостей

«  Март 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Виживати разом з миколою Яковченком
В Україні стартував Всеукраїнський конкурс акторської майстерності імені по-справжньому народного артиста. 

Минулого року за ініціативи товариства “Чернігівське земляцтво у м. Києві” та за підтримки прилучанина, почесного громадянина міста Прилуки, нині мешканця Москви, мецената Юрія Коптєва на Чернігівщині відбувся обласний конкурс акторської майстерності імені Миколи Яковченка. 
Ще задовго до присудження Миколі Яковченку офіційного звання – народний артист – Олександр Корнійчук назвав його “по-справжньому народним артистом”, а Микола Зарудний – “самим народним серед усіх заслужених і самим заслуженим серед усіх народних”. 

Чернігівське земляцтво, його Прилуцький осередок взяли на себе святу місію гідного вшанування і збереження пам’яті видатного майстра сцени. Кілька років тому за фінансової підтримки Юрія Коптєва у Прилуках і біля театру ім. Івана Франка у Києві встановлені пам’ятники Миколі Яковченку. На його честь прилучани реконструювали площу перед міським Палацом культури і назвали її Театральна. 
Перший, обласний конкурс, переможницею якого була прилучанка Оксана Швець, наштовхнув його ініціаторів на продовження і розширення меж творчого суперництва Яковченковської акторської майстерності. Цього року конкурс буде Всеукраїнським. 

І фактично вже стартував на зібранні у Києві учасників презентації проекту – членів оргкомітету, який очолюють співголови Юрій Коптєв і Віктор Ткаченко, та членів журі на чолі з Ігорем Безгіним. Він доктор мистецтвознавства, віце-президент Академії мистецтв України, завідувач кафедри театрознавства Національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого. 

На презентації проекту було повідомлено умови конкурсу. До участі в ньому журі запрошують членів аматорських театральних колективів України віком від 14 до 22 років. Конкурс відкритий і для учасників із зарубіжних країн. 

Конкурс проходитиме у два тури. Перший – відбудеться 29–30 березня 2009 року на батьківщині Миколи Яковченка – у місті Прилуки. Другий тур та урочисте закриття конкурсу пройдуть 27 квітня 2009 року у м. Києві, у приміщенні Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка. Учасники читатимуть монологи та байки, гратимуть фрагменти із вистав, виконуватимуть свої улюблені жанри. 

Переможцям конкурсу присудять звання лауреатів і вручать цінні подарунки. Передбачені також спеціальні премії і призи. 

Заявки на участь у конкурсі приймаються його дирекцією до 15 березня 2009 року за адресою: Спортивна площа, 1, м. Київ, 01601, Україна, телефон 279-12-71. 

У декого з читачів може виникнути запитання, чи доречним є цей конкурс у нинішній складний, майже трагічний час. Відповіддю на таке можливе запитання можуть бути згадані на зібранні народним артистом України Олександром Биструшкіним слова Миколи Яковченка, який любив часто повторювати: “Це треба пережити”. А відомий поет Юрій Рибчинський зауважував: “Українці – одна з націй, в якої гумор є головним чинником виживання. Гумор – це здоров’я нації”. 

Газета “Прилуччина» від 11 березня 2009 року




Просмотров: 628 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
[Новости Украины]
Суд завершил стадию судебного следствия в деле Тимошенко и объявил перерыв (0)
"Пожспецмаш" имеет будущее, по тому что имеет потенциал (0)
Дороги будут ремонтироваться, даже при отсутствии денег (1)
Хто бажає жити для інших, не нехтує власним життям (0)
Украинцам таки поднимут плату за электроэнергию? За что и спасибо! (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz