Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Пятница, 26.04.2024, 03:16

Календарь новостей

«  Сентябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
ЮВІЛЕЙ ПРИЛУК: СУЦІЛЬНІ СЮРПРИЗИ, А В ПОДАРУНОК – НОВА ГІМНАЗІЯ






25-26 вересня Прилуки святкуватимуть свою 925-у річницю. Зрозуміло, всіх цікавить, як воно буде й що воно буде. За інформацією "Град" звернувся до міського голови Юрія Беркута. 
- Юрію Володимировичу, для того, аби влаштувати гарне свято, потрібні бажання й гроші. Перше є. А як з другим?




- Є і друге. За попередніми підрахунками, святкування 925-річчя Прилук обійдеться в кількасот тисяч. Але не бюджетних. З міської казни візьмемо гроші тільки на виготовлення запрошень. А 99% фінансування – спонсорські кошти. Дякувати Богові, є люди, котрі можуть і хочуть допомогти. Так само було й на 65-у річницю Перемоги. З бюджету на святкування цієї визначної дати ми виділили копійки, а решту дали спонсори. Хочу висловити вдячність усім, хто відгукнувся на моє прохання і погодився профінансувати більшу частину заходів до ювілейного Дня народження міста. Насамперед це Почесний громадянин Прилук, меценат Юрій Вікторович Коптєв і тютюнова компанія та низка інших підприємств і підприємців. 
Як на мене, до організації нашого спільного свята повинна долучитися вся громада. У місті зараз майже 60 тисяч мешканців. Урахуйте і тих прилучан, котрі проживають за межами рідного міста, десь далеко на чужині, але душею і серцем завжди тут, на своїй малій батьківщині. Запрошую всіх небайдужих земляків взяти активну участь у підготовці й проведенні заходів до такої поважної в житті нашого міста дати і, що дуже важливо, максимально задіяти в цьому дітей та молодь. Якщо хочемо, щоб вони виросли справжніми патріотами свого міста. 
- До ювілею трохи більше двох тижнів. Чи встигнете доробити все заплановане? 
- Безперечно. Адже готуватися до 925-ї річниці ми почали не сьогодні й не вчора, а заздалегідь. Ще 16 листопада 2009 року був утворений організаційний комітет з підготовки та відзначення ювілею, який розробив орієнтовний план заходів. На основі цього плану, затвердженого розпорядженням міського голови від 16 березня 2010 року, велася підготовча робота. У серпні, коли визначилися бюджет заходів і джерела фінансування, виконком затвердив остаточний варіант плану загальноміських заходів до 925-ї річниці Прилук та емблему, котра ілюструє цю дату в житті міста. 
- Скажіть, будь ласка, до свята знімуть пам’ятник Леніну з Центральної площі, де коштом Юрія Коптєва буде встановлено головну сцену? 
- У липні цього року Прилуцька міська рада ухвалила рішення про перенесення пам’ятника Леніну. Куди саме – це вже інше питання, однак принципове рішення депутатів про те, що пам’ятник з Центральної площі треба прибрати, є. Джерело ж фінансування даних робіт поки не визначено. Ним обіцяє бути Юрій Вікторович Коптєв, але наступного року. Будуть гроші – будемо вирішувати, куди найдоцільніше перенести пам’ятник. Один із варіантів – територія біля агроколеджу. Я вже не раз говорив: якщо дивитися на площу з боку вулиці Вокзальної, то пам’ятник Леніну закриває історію древніх Прилук. Без сумніву, реконструкція перетворить історичну зону на улюблене місце відпочинку городян. Як кажуть, буде куди і самим піти, і гостей повести. Пам’ятник Леніну не вписуватиметься в нову концепцію історичної зони, і всі це добре розуміють. 
- Чим збираєтеся зустрічати гостей, яких, я впевнена, буде дуже багато? 
- За давнім українським звичаєм – хлібом-сіллю. 
- А сувеніри готуєте? 
- Так. Це буде нова книга завідуючої дитячою бібліотекою Ольги Лукаш "Таємниці прилуцьких вулиць" і перевиданий з доповненнями комплект листівок "Прилуки в часі", що дає змогу побачити, як змінилося наше місто. На подарунок гостям готуємо і тканинні вимпели з вишитим гербом Прилук. Цим займається фабрика "Прилучанка". На вимпели буде витрачено понад 30 тисяч гривень. Їх, як і друковану продукцію, профінансує тютюнова. Вимпели - подарунок не з дешевих, але дуже красивий. Гідний свята і гостей, котрих сподіваємося побачити у себе 25-26 вересня. Ми відкриті для всіх і будемо раді кожному, хто розділить з нами радість ювілейного Дня народження Прилук. Запрошуємо сотні гостей. Хочемо, щоб вони на власні очі побачили досягнення нашої громади і допомогли їй розвиватися ще краще. 
- Президент приїде? 
- Не виключено. Така можливість розглядається. 
- Як планується вшановувати людей, адже місто – це насамперед вони? 
- На прилучан очікуватиме сюрприз. Тому, будь ласка, наберімося терпіння - свято вже не за горами. 
- Юрію Володимировичу, чи правда, що одним із подарунків до 925-річчя Прилук стане початок будівництва нового корпусу гімназії №1? 
- Символічно, що саме 1 вересня губернатор Володимир Миколайович Хоменко повідомив мені новину, якої чекали, мабуть, усі Прилуки: надійшли перші кошти на будівництво гімназії №1. Тепер тендер – і можна братися до роботи. Початок будівництва нового корпусу гімназії №1 – шикарний подарунок місту до ювілею. Навчальні заклади в Прилуках не будувалися останні двадцять п’ять років. А про такий годі було й мріяти... 
Усього проект будівництва гімназії №1 коштуватиме 36 мільйонів гривень. Стільки грошей Прилуки із Держбюджету ще ніколи не залучали. За планом на будівництво нового корпусу відведено шістнадцять місяців, а на реконструкцію існуючого – п’ять років. Роботи розпочнуться з будівництва. Новий корпус розрахований на 480 дітей, старий – на 240. Тому коли проект повністю реалізується, у гімназії №1 зможуть навчатися 720 юних прилучан. 
Новий корпус гімназії буде максимально зручним. З басейном площею 250 квадратних метрів. І це буде перший басейн у нашому місті. У 2008 році деякі місцеві бізнесмени привселюдно присягалися, що за два роки побудують басейн біля стадіону. І де він? А міський голова сказав, що в Прилуках буде басейн, і незабаром він буде – у гімназії №1. Крім басейну, нове приміщення цього навчального закладу матиме спортзал з тренажерами, актову залу з естрадою, універсальний зал для занять фізкультурою, ритмікою та хореографією з окремими роздягальнями для хлопчиків і дівчаток, буфет на 24 місця. У новому корпусі будуть майстерні для уроків трудового навчання: з обробки металу та деревини, з обробки тканин і навіть з кулінарії. Вони розташуються на четвертому, мансардному, поверсі приміщення. 
Я дуже радий, що нам вдалося досягти поставленої мети і впритул підійти до будівництва гімназії №1. Це вже не мрія, а реальність. 
- Яких іще святкових родзинок можна чекати? 
- Їх планується безліч. Усіх не перелічиш. Проте окремо хотів би відзначити молебень за місто, який проведе владика Іриней на Центральній площі; урочисту ходу представників підприємств, установ, організацій, гімназій, шкіл та вищих навчальних закладів; святкові урочистості на Центральній площі; Воздвиженський ярмарок; відкриття реконструйованої ділянки історичної зони; освячення пам'ятника Святій Трійці та закладення капсули на місці будівництва Брами біля Стрітенського собору; відкриття історичного відділу краєзнавчого музею; церемонію нагородження переможців конкурсу "Прилуцький Олімп-2010"; парад духових оркестрів; різноманітні виставки-продажі й виставки-презентації; форум "Древні Прилуки - місто європейське"; заключний етап акції "Сім архітектурних чудес Прилук"; спортивні змагання і, звичайно ж, концерти за участю майстрів мистецтв України і близького зарубіжжя та колективів художньої самодіяльності нашого міста. 
- А феєрверки будуть? 
- Будуть. І, дякуючи Юрію Вікторовичу Коптєву, два дні поспіль - 25 і 26 вересня. Переконаний, що ми достойно й дружно відсвяткуємо 925-річчя нашого древнього і водночас вічно молодого міста. 
- Спасибі за розмову.

09.09.2010Газета "Град Прилуки"
Просмотров: 784 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Без ответа не остается никого (0)
СТУДЕНТИ ЗМОЖУТЬ ОТРИМУВАТИ ДВА "БАКАЛАВРА" ОДНОЧАСНО (0)
З метою захисту прав дитини комісія провела позачергове засідання (0)
Ти у мене єдина, тількі ти - повір... (1)
Прилуки й Бєлгород стали побратимами (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz