Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Воскресенье, 28.04.2024, 00:55

Календарь новостей

«  Сентябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2010 » Сентябрь » 03
У понеділок, 30 серпня, на будівельному майданчику в історичній зоні Прилук з’явився сам Юрій Коптєв. І не один, а в оточенні мера міста Юрія Беркута та секретаря міськради Володимира Папазова. Вони поважно походжали сквером, що гарнішає на очах, і оцінювали результати виконаної досі роботи.


Меценат разом із архітектором проекту Павлом Бережним продемонстрували план реконструкції історичної зони, поділилися задумами. 
- Робота кипить, тому встигаємо закінчити її в термін, - сказав пан Коптєв. - Наразі будуємо пішохідний бульвар, алеї, наводимо лад біля Стрітенської церкви та собору Різдва Богородиці. Щодо центрального фонтану, то його прилучани побачать уже наступного року. 
Прибув меценат не з пустими руками. Він привіз Стрітенській церкві вирізьблений із трьохсотрічного гірського горіха хрест. А ще - пам’ятник Святій Трійці. Його відкриють на День міста. Надалі планується встановити в цьому храмі іконостас, який теж подарує Юрій Коптєв. 
- Наступним кроком меценатської діяльності Юрія Вікторовича стане Брама. Її побудують наступного року на межі історичної зони та вулиці Соборної. Це буде символічний вхід у місто і його візитівка – прокоментував міський голова. 
- У цьому році закладатиметься капсула і споруджуватиметься фундамент Брами, - пообіцяв меценат. – Шестиметрові ворота матимуть вигляд арки, увінчає композицію Герб Прилук. Відчиняти їх будуть лише на День міста. Звідси починатимуться всі святкування. 
Отже, наступного року реконструкція історичної зони продовжиться. За планом, уся вона стане пішохідною. Від Центрального ... Читать дальше »
Просмотров: 911 | Добавил: admin | Дата: 03.09.2010 | Комментарии (0)

Дорогі учні, шановні педагоги й батьки!


    Поздоровляю вас із Днем знань та початком нового навчального року! 
Сьогодні, 1 вересня, у школах і гімназіях Прилук за парти сіли 5500 дітей. Першокласників із них 571, що на 52 більше, ніж торік. Усім, хто в цей День прийшов до навчальних закладів здобувати знання, бажаю бути впевненими у власних силах і досягти омріяної мети. Ніколи не зупиняйтеся на дорозі Знань, бо вона по-справжньому цікава і нескінченна! 
Прилуки по праву пишаються своєю освітянською галуззю, яка є однією з найпотужніших не тільки на Чернігівщині, а й в Україні. Серед пріоритетів її розвитку в нашому місті - рівний доступ до якісної освіти, який, зокрема, забезпечується дошкільною, загальною середньою та позашкільною освітою.


У навчальних закладах Прилук нині трудяться 967 педагогічних працівників, із яких 2 - Заслужені вчителі України, 2 - Заслужені працівники освіти, 102 - вчителі-методисти, 146 – старші вчителі, 2 нагороджені знаком "Василь Сухомлинський", 2 – знаком "Софія Русова", 102 – знаком "Відмінник освіти України". Нинішнього року освітянська громада Прилук поповнилася 14 молодими педагогами й вихователями. Школи та гімназії міста на 94% укомплектовані соціальними педагогами і на 95% - практичними психологами. Відтак, соціально-психологічна служба закладів освіти Прилук найкраще в області забезпечена кадрами. 
Великим позитивом поточного фінансового року є те, що в першому півріччі наша освітянська галузь фінансувалася в повному обсязі, не ... Читать дальше »
Просмотров: 551 | Добавил: admin | Дата: 03.09.2010 | Комментарии (0)

Про наше древнє місто над Удаєм чимало писалося на сторінках різних видань. Метою ж цього короткого нарису є спроба відтворити в уяві вигляд центральних вулиць Прилук, історичне минуле яких тісно пов'язане з однією з найбільших і найвідоміших приток Удаю - Муховцем та територією, яка безпосередньо прилягала до берегів Муховця або ж до них була наближена. 
Уперше я почув слово "Муховці" ранньої весни 1944 року. У той час я змушений був навчатись у приміщенні колишньої шостої школи, бо у рідній четвертій розташувався військовий шпиталь. 
Та весна видалася примхливою, з різкими перепадами нічних і денних температур. Місцевість, яку називали "Муховці" і яка прилягала до подвір'я школи, заповнилася водою з талого снігу, котру приносили численні струмки. Уночі вода зашерхала, перетворюючись на тонкий лід, і ми, учні, на перервах, а нерідко і в позаурочний час, ковзалися по льоду. Траплялося, що й провалювалися, і тоді нас відправляли сушитися додому, або ж трохи підмоклі одяг чи взуття сушили в класі, біля груби. 
Територія, про яку йдеться, була в сиву давнину руслом Муховця. Залишки колишньої притоки Удаю - ізольовані одна від одної водойми, які ще залишилися після обміління і пересихання Муховця, - видно, зокрема, на плані укріплень міста середини ХVІІІ століття. Однією з них і була водойма в долині, розташованій поблизу подвір'я колишньої школи №6 (у дореволюційний час - приміщення жіночої гімназії). 
Далі Муховець протікав через сучасну вулицю Київську в північному напрямку повз місцевість, що прилягала до колишньої будівлі єврейської синагоги (у післявоєнні часи - кінотеатр імені М. Горького). Саме тут Муховець найближче підходив до фортечних укріплень, тож його води використовувалися для наповнення рову, що оточував фортецю. 
Цінним джерелом для підтвердження цього слугують записи Павла Алепського, які були зроблені ним під час подорожі Україною і увійшли до книги "Путешествие антиохийского патриарха Макария в Россию в полов ... Читать дальше »
Просмотров: 1825 | Добавил: admin | Дата: 03.09.2010 | Комментарии (0)

Дуже приємно, що стрітбол у нашому місті набуває все більшої популярності. 24 серпня в Прилуках під загальним керівництвом ФСТ "Спартак" і сектора по фізичній культурі та спорту міської ради відбувся обласний турнір зі стрітболу (різновидність баскетболу) серед молоді, присвячений Дню незалежності України.


З вітальними словами до учасників змагань звернулися завідувач сектора по фізичній культурі та спорту міської ради Сергій Соколов, голова міської організації ФСТ "Спартак" Петро Дяченко, директор фірми ТІМ Дмитро Барнаш. 
У турнірі взяли участь 12 команд з Ніжина, Варви та Прилук. Змагання проходили в напруженій боротьбі. Спортсмени, як і годиться, демонстрували високу майстерність, волю до перемоги та індивідуальні тактичні дії. 
У фіналі перше місце у господарів майданчика - команди "Дрова" - вирвали з рук баскетболісти БК "Ніжин" (10:7). Третє місце теж дісталося ніжинцям: з рахунком 11:10 вони перемогли БК "Варва". 
Переможці нагороджені кубком, медалями, грамотами та футболками з логотипом турніру. Призери також не залишилися без уваги – отримали медалі, грамоти й баскетбольні м’ячі від магазину "Спорт Лайн". До ... Читать дальше »
Просмотров: 525 | Добавил: admin | Дата: 03.09.2010 | Комментарии (1)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz