Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Воскресенье, 28.04.2024, 16:55

Календарь новостей

«  Февраль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2009 » Февраль » 23
Протягом 2008 року виконавчі органи Прилуцької міської ради працювали над створенням документів та запровадженням системи менеджменту якості відповідно до Міжнародного стандарту ISO 9001- 2000. 

В цілому СМЯ створюється у відповідності до міжнародних стандартів ISO 9000 і спрямована на забезпечення високої якості продукції, процесів, робіт та послуг. 

За функціональним призначенням міжнародні стандарти ISO серії 9000 є універсальними. Вони застосовуються на всіх етапах виробництва продукції і надання послуг підприємствами, організаціями, установами незалежно від форм власності та виду їх діяльності. 

В Україні розроблений та діє ДСТУ 9001 – 2001, який є ідентичним перекладом міжнародного стандарту ISO 9001 : 2000. 

Робота по запровадженню системи менеджменту якості відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 9001 : 2000 проводилась на підставі Договору, укладеного між ТОВ «Бюро ВЕРІТАС Україна», яке забезпечувало організаційно-методичний супровід, навчання персоналу та проведення аудитів; А/Т Тютюновою компанією «В.А.Т. – Прилуки», яка виступала спонсором проекту та Прилуцькою міською радою. Результатом вказаного співробітництва стало отримання сертифікату якості міжнародного зразка на послуги з управління на рівні міст. 

Також при напрацюванні документів СМЯ керувалися Постановою КМУ №614 від 11 травня 2006 року «Про затвердження Програми запровадження системи управління якістю в органах виконавчої влади», Методичними рекомендаціями щодо розроблення та впровадження систем управління якістю відповідно до стандарту ДСТУ ISO 9001 : 2001 в органах виконавчої влади, затвердженими спільним наказом Держспоживстандарту України та Головдержслужби України від 31.07.2006 року №273/221. 

На першому етапі роботи над СМЯ було проаналізовано Положення про виконавчі органи ради та проведена робота по визначенню споживачів управлінських послуг. 

Далі було розроблено ряд документів. Зокрема: 
- Настанова з якості виконавчих органів Прилуцької міської ради; 
- 22 Методики процесу якості; 
- нова редакція Інструкції з діловодства в міській раді та її виконавчих органах; 
- ряд порядків, інструкцій, положень, що регламентують діяльність виконавчих органів чи окремих посадовців; 
- Політику та цілі у сфері якості. 

Причинами, що спонукали до створення СМЯ у виконавчих органах самоврядування стало те, що в ряді випадків існуюча система управління не сприяє підвищенню ефективності функ ... Читать дальше »
Просмотров: 816 | Добавил: admin | Дата: 23.02.2009 | Комментарии (0)

18 лютого 2009 року в Прилуцькій міській раді відбувся круглий стіл з питань поводження з твердими побутовими відходами в м. Прилуки. 

Круглий стіл організовано в рамках реалізації Стратегії сталого розвитку Прилуччини з ініціативи проекту ТАСІС «Сталий місцевий розвиток» та за підтримки Прилуцької міської ради. Мета заходу – залучення влади та громадськості міста до обговорення проблеми збору та вивозу твердих побутових відходів, зокрема, в частині неплатежів за вивіз сміття, оголошення про початок широкої інформаційної кампанії. 

В круглому столі взяли участь: керівник проекту ТАСІС Бернар Фролішер, експерт з питань поводження з ТПВ Філіп Фішо, експерт проекту з питань роботи з громадськістю Маріанна Богданова, координатор проекту Світлана Тімшина, експерт з питань сталого місцевого розвитку Олена Козлюк, заступники міського голови, депутати міської ради, керівники комунальних служб міста, представники державних установ (СЕС, екологічної служби міста, управління внутрішніх справ), представники освітніх заходів, голови комітетів самоорганізації населення, представники громадських організацій міста, тощо. 

Для обговорення були запропоновані наступні питання: 
- політика міської влади з питань збору та утилізації сміття; 
- презентація проблеми та розрахунки збитків, пов’язаних з неправильним поводженням з ТПВ; 
- існуючі загрози для здоров’я людей та стану довкілля. 
Експертами проекту запропоновано розробити та втілити стратегію управління ТПВ, першим етапом якої буде інформаційна кампанія «Від чистої оселі до чистого міста». Було вирішено офіційно розпочати інформаційну кампанію з 1 березня 2009 року. 
Кампанія передбачає велику кількість заходів, направлених на залучення всіх мешканців міста до питання поводження з ТПВ. 




Просмотров: 768 | Добавил: admin | Дата: 23.02.2009 | Комментарии (2)

Протягом двох місяців у Прилуцькому краєзнавчому музеї експонувалася виставка робіт фотохудожниці з Бостона (США) Тані Д’Авіньйон, організована Першою Міжнародною будівельною компанією за підтримки Почесного громадянина Прилук, мецената Юрія Коптєва. Її складали світлини, зроблені в Україні, адже майстриня родом зі Львова, і хоч багато літ живе в Америці, вважає себе українкою. «Без фотографії я б не змогла жити. Це - все моє життя, незалежно від того, показую я комусь свої роботи чи ні. Дуже вдячна вам, що можу поділитися з вами своєю творчістю», - сказала пані Д’Авіньйон прилучанам на урочистому закритті виставки.
 
Незабутні враження від фотовиставки висловили й прилуцькі шанувальники таланту американки: фотохудожниця Олена Канавець, поетеса Ніна Ткаченко, дружина нині покійного члена Національної спілки фотохудожників Володимира Яковенка - лауреата цьогорічної міської літературно-мистецької премії ім. Л. Забашти «Квіт папороті». Вже через кілька днів експозиція робіт Тані Д’Авіньйон відкриється у художньому музеї Чернігова. У планах фотохудожниці - й персональна виставка у Ташкенті.

Газета «В двух словах» 
№8 за 19 лютого 2009 року



Просмотров: 618 | Добавил: admin | Дата: 23.02.2009 | Комментарии (0)

Минулого року за ініціативи товариства «Чернігівське земляцтво у Києві» та за підтримки Почесного громадянина Прилук, мецената Юрія Коптєва на Чернігівщині відбувся обласний конкурс акторської майстерності ім. М. Яковченка. Його переможницею стала прилучанка Оксана Швець. У поточному році цей конкурс набирає всеукраїнського масштабу. У Києві відбулося зібрання членів оргкомітету, який очолюють співголови Юрій Коптєв і Віктор Ткаченко, та членів журі на чолі з Ігорем Безгіним - доктором мистецтвознавства, віце-президентом Академії мистецтв України, завідувачем кафедри театрознавства Національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого. 

До участі у творчому змаганні запрошуються актори-аматори з України віком від 14 до 22 років. Конкурс відкритий і для учасників із зарубіжних країн. Перший тур конкурсу відбудеться 29-30 березня 2009 року у Прилуках, на батьківщині Миколи Яковченка. Другий тур та урочисте закриття конкурсу пройдуть 27 квітня 2009 року у Києві, у приміщенні Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка, де багато років працював актор. 

Газета «В двух словах» 
№8 за 19 лютого 2009 року


Просмотров: 739 | Добавил: admin | Дата: 23.02.2009 | Комментарии (0)

Кажуть, мій дім – моя фортеця. Та якою може бути фортеця для мешканців п’ятиповерхівки по Переяславській, 60, збудованої ще сорок років тому з явними проектними порушеннями? Цей будинок не облаштований технічним поверхом. Як наслідок, власники квартир п’ятого поверху влітку потерпають від нестерпної спеки, а взимку стелі промерзають і покриваються памороззю. Питається: чи добре жити у таких умовах, при цьому справно сплачуючи усі комунальні послуги?


Неодноразово люди зверталися за допомогою до влади, благали можновладців «спуститися на землю» і побачити-таки правду життя. Та всі благання й сподівання на краще зависали у повітрі. Адже для вирішення проблеми комусь потрібно вставати з власного крісла! Навіщо ж це робити, коли набагато легше направити відписку: мовляв, на ці незаплановані витрати у міській казні немає грошей. А на «немає», як кажуть, і суду немає.

Тоді, в надії бути почутими, «відщепенці» вирішили розповісти про власну біду своїм обранцям-депутатам. І поспішили до комітету самоорганізації населення №1 на єдиний день депутата (що традиційно проводиться в останню середу кожного місяця). Щоправда, того дня на зустріч з народом прибув лише депутат від однієї-єдиної фракції – БЮТу, Віктор Копачевський.

Що ж завадило іншим представникам міської ради виконати свій депутатський обов’язок – досі невідомо. Та воно, може, й на краще: головне ж не кількість, а якість.

Мешканці горьованого будинку відразу почали з наболілого. Довго балакати й переконувати Віктора Івановича не довелося: як проблема, так і питання з її усуненням були настільки очевидними, що не викликали жодних сумнівів і додаткових пояснень. Беззаперечно, жити у таких нелюдських умовах не просто неможливо, а й протизаконно.

Направивши міській раді своє депутатське звернення, Віктор Копачевський, як і більшість мешканців будинку, мало сподівався на підтримку і допомогу влади. Та надія, хоча й невелика, була. Відповіді чекали недовго (справедливості ради скажемо, що питання з їх наданням – не так важливо, яких, аби відповідей – у міській раді поставлено добре, як не сказати блискуче). А у ній – традиційне: ознайомлені, але не маємо змоги. Та й де ж їй взятися – вода під лежачий камінь не тече. І як би хто не намагався цей камінь зрушити – ... Читать дальше »
Просмотров: 612 | Добавил: admin | Дата: 23.02.2009 | Комментарии (1)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz