Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Пятница, 29.03.2024, 15:04

Календарь новостей

«  Ноябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Центру творчості дітей та юнацтва - 75
Центру творчості дітей та юнацтва - 75
Ще в далекому 1935 році на мапі Прилук з’явився Будинок піонерів та школярів, якому судилася багата й цікава історія дивовижних перетворень.
Напевно, мало хто з прилучан пам’ятає, що у далекі повоєнні роки цей заклад розташовувався по вулиці Бособрода та в будинку купця Золотарьова (нині – міська рада). А після визволення міста від німецько-фашистських загарбн иків Палац піонерів був спочатку в колишній єврейській синагозі (нині – приміщення музичної школи), потім – поруч з НГВУ (нині – Школа мистецтв), у колишній будівлі міськкому партії.
З 21 серпня 2003 року Центр творчості оселився у новому приміщенні. Сьогодні його гарні, майже Єлисейські, поля доповнює затишна паркова зона з дитячими розважальними, спортивними, городковим, баскетбольним і танцювальним майданчиками.
У сучасних, обладнаних за останнім словом техніки кабінетах працюють гуртки та секції, які відвідують понад 1700 вихованців.
Колектив ЦТДЮ – це міцний сплав молодості й досвіду. Серед 91 працівника закладу 62 - педагогічні працівники, з них один Заслужений працівник освіти, п’ять Відмінників освіти України. 
Центр творчості дітей та юнацтва сприяє виявленню, розкриттю та розцвіту талантів і здібностей юних прилучан. Так, у минулому році успішно стартував проект «Навчаємось разом», у рамках якого було створено дві групи раннього розвитку «Кенгурятко» для дітей двохрічного віку та їхніх батьків.
Започатковано соціально-реабілітаційний проект «З вірою в майбутнє» для дітей з обмеженими фізичними можливостями. У гуртковій роботі з реабілітації дітей проводяться оздоровча аеробіка, уроки декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва.
Вдало пройшла апробація науково-педагогічного проекту «Росток» Інституту інноваційних технологій і змісту освіти для дітей трьох та чотирьох років. Другий рік поспіль працює дівоча школа «Ассоль», де, крім умінь господарювати, додатково вивчають етикет, історію мистецтва і музики. 
Обласний конкурс для обдарованих дітей Чернігівщини «Країни майстерності» приніс Прилуцькому ЦТДЮ призові місця з витинанок, вишивки стрічками, ниткової графіки та об’ємного ліплення. У обласній виставці-конкурсі «Перлини Придесення» ми вибороли по два дипломи, відповідно II і III ступенів.
Колективи естрадної пісні «Сузір’я» і театральної студії «Казкар» уже мають високе звання «зразковий». Вихованці «Казкаря» були запрошені до участі в заключному концерті Всеукраїнського конкурсу акторської майстерності імені Миколи Яковченка (Київський театр імені І.Франка).
Фольклорний колектив «Витинанки» став володарем першого місця в номінації «Популяризація української культури» п’ятого Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячого фольклору "Котилася торба" (м. Дубно Рівненської області).
Команда гуртка пішохідного туризму перемогла у чемпіонаті Чернігівщини й посіла 9 місце в Кубку України серед учнівської молоді в м. Донецьк. Молодша група виборола 1 місце у Кубку Чернігівської області з пішохідного туризму в своїй віковій групі. За роки роботи цього гуртка 8 спортсменів виконали норматив кандидата у майстри спорту України, 3 - першого розряду, 8 - другого.
Нещодавно у міжнародному дитячому фестивалі пісні та танцю "Королівство мистецтв" (м. Львів) ансамбль народної хореографії "Пролісок" завоював 1 місце у народному і 3 – в сучасному танці.
Велика увага приділяється оздоровленню вихованців ЦТДЮ. У Центрі діє програма "До здоров’я через позашкілля", проводяться фізкультхвилинки, олімпіади, подорожі, екскурсії визначними місцями, зустрічі з відомими спортсменами. Протягом кількох років працює гурток "Айкідо". Улітку в дві зміни у двох таборах при ЦТДЮ відпочивають близько 150 дітей. Тут кожен день заповнений іграми, розвагами, змаганнями, конкурсами. Бажаючих відпочити у нашому таборі – не злічити.
Навчання в Центрі творчості допомагає вихованцям знайти свою стежку в житті, свідомо вибрати професію. Імена випускників ЦТДЮ відомі не тільки в нашому місті, а й далеко за його межами. Це Алла Прокоф’єва (театр естрадних мініатюр "Апломб" МБК), Лариса Іванькова (зразковий танцювальний колектив гімназії №5), Оксана Пуць (естрадний колектив "Канон" ЦТДЮ), Марина Даніч (журналіст каналу «ТБ Прилуки»), Володимир Костенко (відеооператор каналу «ТБ Прилуки»), Ірина Старікова (студія іспанського танцю «Фламінго», м. Київ), Володимир Опанасенко (вокально-хореографічний колектив «Сіверські клейноди» Чернігівської обласної філармонії), Юлія Масленнікова (хореограф за контрактом у Канаді), модельєри Тетяна Шарапова, Максим Гаєвський, Тетяна Зуєк, керівник гуртка «Народні промисли» ЦТДЮ Юлія Кулик, викладачі вокалу ЦТДЮ Дмитро Левченко та Максим Кур’ян, відомий столичний художник Ігор Мусієнко і багато інших. 
Нещодавно в Центрі творчості дітей та юнацтва з’явилися тренажерний комплекс "Здоров’ятко" і новий дитячий майданчик, які стали улюбленими місцями дозвілля малят. Хотілося б вірити, що бажання батьків, котрі постійно відвідують парк відпочинку, поповнити його новими атракціонами знайде відгук у серцях небайдужих прилучан.

Інформація надана методичним центром ЦТДЮ
Просмотров: 4209 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
На начало апреля восемь, на конец - семь (0)
Тренінг для підприємців (0)
Майбутнє Прилуччини (0)
Вісник місцевої влади (0)
У душах людей немає кордонів (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz