Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Пятница, 26.04.2024, 20:53

Календарь новостей

«  Август 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Вісник місцевої влади
Громадяни мають право на безоплатну первинну правову допомогу

У перший день серпня міський голова Юрій Беркут провів розширену нараду з керівним складом виконавчих органів ради, керівниками комунальних підприємств, державних установ та правоохоронних органів.
Про безоплатну первинну правову допомогу з питань, що відносяться до компетенції виконавчих органів, доповідав на апаратній нараді радник міського голови Володимир Папазов.
Відповідно до Закону України "Про безоплатну правову допомогу", безоплатна первинна правова допомога - це вид державної гарантії, що полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.
Безоплатна правова допомога гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів та інших джерел.
Керуючись Законом України «Про безоплатну правову допомогу», з метою забезпечення можливості отримати в повному обсязі безоплатну правову допомогу особам, які перебувають під юрисдикцією України та проживають у місті Прилуки, міський голова Юрій Беркут видав розпорядження №220-р від 26 липня поточного року, яким затверджено порядок організації безоплатної первинної правової допомоги з питань, що відносяться до повноважень виконавчих органів Прилуцької міської ради і включають такі види правових послуг: надання правової інформації; надання консультацій і роз'яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру).
Право на безоплатну первинну правову допомогу мають особи, які перебувають під юрисдикцією України та проживають у місті Прилуки.
Звернення про надання правової інформації, передбаченої даним Порядком, надсилаються або подаються особами, які досягли повноліття, безпосередньо до громадської приймальні міської ради на ім’я міського голови.
Звернення про надання правової інформації, що стосуються дітей, надсилаються або подаються їх законними представниками.
Звернення про надання правової інформації, що стосуються осіб, визнаних судом недієздатними, або дієздатність яких обмежена судом, надсилаються або подаються їх опікунами чи піклувальниками.
Міський голова направляє звернення посадовим особам міської ради відповідно до їх повноважень для надання послуги з правового інформування. Посадові особи з питань, віднесених до їх повноважень, зобов’язані надати відповідь протягом 15 календарних днів з дня надходження звернення.
Якщо питання, порушені у зверненні, не належать до повноважень виконавчих органів ради, звернення протягом 5 календарних днів направляється за належністю, про що повідомляється автору звернення.
Звернення, що не стосуються надання первинної правової допомоги, розглядаються в порядку,установленому законодавством про звернення громадян.
Розпорядженням міського голови затверджено графік особистого прийому осіб, які потребують безоплатної первинної правової допомоги з питань, що відносяться до компетенції виконавчих органів Прилуцької міської ради.
У приміщенні міської ради (кабінет №18) будуть проводити прийом такі посадові особи: радник міського голови Володимир Папазов (щопонеділка з 8.00 до 12.00); начальник юридичного відділу міської ради Валентина Горбач (друга та четверта п’ятниця місяця з 08.00 до12.00); головний спеціаліст юридичного відділу міської ради Юрій Новіков (другий та четвертий вівторок місяця з 13.00 до 17.00); спеціаліст юридичного відділу міської ради Ірина Луценко (перший та третій четвер місяця з 08.00 до12.00). Юрисконсульт територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Катерина Литвиненко вестиме прийом громадян у приміщенні територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) по вул. Короленка, 8 щосереди з 8.00 до 12.00 та щочетверга з 13.00 до 17.00.

На засіданні виконкому йшлося про стан погашення заборгованості по зарплатні

На засіданні виконавчого комітету від 2 серпня йшлося про хід виконання рішення виконкому міської ради №344 від 27 липня 2010 року "Про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати та затвердження заходів щодо прискорення погашення заборгованості із виплати заробітної плати", про що інформувала начальник управління праці та соціального захисту населення Ганна Малиш.
Ситуація з виплатою заборгованої заробітної плати на підприємствах міста на сьогодні є вкрай складною. У порівнянні з початком 2011 року сума зарплатного боргу збільшилася на 501,2 тис. грн., або на 13,5% і станом на 1 липня поточного року становила суму 4 млн. 225 тис. 800 грн.
На початок липня заборгованість існувала на п’яти економічно активних підприємствах міста та на двох підприємствах, що призупинили свою діяльність.
Серед підприємств-боржників - ПАТ "Прилуцький завод "Білкозин", ВАТ "КБ "Пожспецмаш", ТОВ "Велмі-Пром" та інші.
Станом на 28 липня заборгованість становила 3 млн. 913 тис. 300 грн., погашено 312,5 тис. грн., або 7,4% суми загального боргу.
Більшість підприємств не виконали графіки погашення заборгованості із виплати заробітної плати через складний фінансовий стан, зумовлений значною дебіторською заборгованістю, скороченням обсягів виробництва продукції, робіт і послуг та відсутністю кредитування.
Протягом І півріччя управліннями міської ради проводилася відповідна робота по виконанню заходів щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, в організаціях та установах міста. Проведено 6 засідань комісії, на яких заслухано 19 звітів керівників підприємств-боржників. За рішенням комісії направлялися листи Генеральному прокурору України, прокурору Чернігівської області, Прилуцькому міжрайонному прокурору, Міністру з питань надзвичайних ситуацій, Головному управлінню юстиції в Чернігівській області, голові правління НАК "Нафтогаз України" тощо.
Проводилися зустрічі міського голови Юрія Беркута з власниками ПАТ "Прилуцький завод "Білкозин" та ВАТ "КБ Пожспецмаш", під час яких розглядалися питання погашення зарплатних боргів.
Спеціалістами управління праці та соціального захисту населення міської ради здійснювалися обстеження стану дотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці на підприємствах міста. Протягом І півріччя проведено 42 обстеження підприємств, за результатами яких керівникам надано 242 рекомендації щодо усунення виявлених порушень трудового законодавства. Матеріали обстежень 4 підприємств-боржників передані до міжрайонної прокуратури.
В управлінні праці та соціального захисту населення міської ради працює телефонна "гаряча лінія" з питань затримки виплати заробітної плати, що дає можливість забезпечити оперативне реагування на звернення громадян.
Виконавчий комітет відповідним рішенням зобов'язав керівників підприємств-боржників ужити всі можливі заходи щодо пришвидшення погашення заборгованості із заробітної плати. Наступна інформація про хід виконання рішення буде заслухана в січні 2012 року.

У Прилуках оголошено місячник підтримки підприємництва

На виконання Програми розвитку малого підприємництва у м. Прилуки на 2011-2012 роки, затвердженої рішенням міської ради №2 від 25 лютого 2011 року, виконавчий комітет ухвалив рішення про проведення в місті місячника підтримки підприємництва з 8 серпня по 8 вересня поточного року. Цим же рішенням затверджено відповідний план заходів, у ході реалізації якого планується проведення тематичних семінарів, анкетування, конкурсу на кращий бізнес-план. Буде визначено переможців серед суб'єктів господарської діяльності в галузевому розрізі за встановленими номінаціями конкурсу "Лідери місцевого економічного розвитку Прилук". Заплановано й низку інших заходів.

За розклеювання оголошень та афіш у заборонених місцях штрафуватимуть

На останньому засіданні адміністративної комісії, що функціонує при виконавчому комітеті міської ради, було розглянуто 12 адмінпротоколів, складених відповідно до статей Кодексу України про адміністративні правопорушення.
За статтею 175-1 (за куріння в заборонених місцях) комісія розглянула 10 адмінпротоколів, відповідно до яких чотирьом порушникам винесла попередження, шістьом - постанови щодо накладення штрафу на загальну суму 306 грн. 
За порушення правил благоустрою (стаття 152) комісія розглянула два протоколи, відповідно до яких винесла постанови щодо накладення штрафу на порушників на загальну суму 1 тис. 700 грн.
Щодо порушення Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях міста Прилуки варто нагадати як юридичним, так і фізичним особам, що пункт 10.1.22 забороняє розклеювати оголошення та афіші на будинках, стовпах, парканах, деревах та інших не визначених для цього місцях. За порушення вищезазначених Правил стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає покарання через накладення штрафу на порушника від восьмисот п’ятдесяти гривень до однієї тисячі семисот гривень.
Нещодавно штраф у сумі 850 грн. був накладений адмінкомісією на мешканця міста, який обклеїв оголошеннями автобусні зупинки. І надалі відповідними службами буде проводитися робота по виявленню порушників Правил благоустрою міста, кожен з яких понесе заслужене покарання. 
Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення Прилуцької міської ради
Просмотров: 486 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
У Олега Ляшка що сказано - те зроблено (0)
Уроки з якості обслуговування (0)
На ринках та в магазинах Прилук різко підскочили ціни на хліб (3)
У «Берізці» - новий директор (0)
Володимир Карась: «Я щасливий, що моя праця не даремна» (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz