Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Пятница, 26.04.2024, 13:29

Календарь новостей

«  Февраль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Прилуки антитютюнові
Прилуки антитютюнові
Влада міста вирішила звільнити зони відпочинку від цигаркового диму

27 січня провела свою роботу 5 сесія Прилуцької міської ради 6 скликання. Про одне з ухвалених того дня рішень розповідає секретар міськради Олександр ПРАВОСУД.
– На 5 сесії прийнято багато важливих рішень. Одне з них – «Про визначення вільних від куріння місць на території міста Прилуки». Проект рішення підготувала постійна депутатська комісія з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян. Рішення, за яке, до речі, депутати проголосували майже одностайно, набирає чинності з 1 березня – після ознайомлення з ним найширшого кола прилучан.
– Отже, весна стане для курців початком гонінь?
– Боротьбу з тютюнопалінням держава почала вести не щойно. У 2005 році прийнято Закон «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення». Рішенням міської ради, про яке ми говоримо, конкретно визначено вільні від куріння території в Прилуках – повністю або крім спеціально визначених місць. Також даним рішенням затверджено перелік зон відпочинку, де заборонене куріння.
– То де ж саме перебуваючи, цигарки краще залишати в пачці?
– Таких зон усього сім. Це Театральна площа, Центральна площа, Сквер Дубинського, Соборна площа, Площа Іоасафа Бєлгородського, Меморіал-сквер Вічної Слави, Парк Центру творчості дітей та юнацтва.
– Які заходи вживатимуться щодо попередження порушень даного рішення?
– Усі зазначені в рішенні об’єкти зусиллями їх власників чи то балансоутримувачів мають бути облаштовані відповідною наочною інформацією. Плюс до того, міськвідділу міліції рекомендовано посилити контроль за дотриманням законодавства з питань тютюнопаління. Це означає, що працівники міліції складатимуть на порушників протоколи, які розглядатиме адміністративна комісія.
Спілкувався Олександр Бойко


Кодекс України про адміністративні правопорушення, стаття 175-1. «Куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом, а також в інших місцях, визначених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради, тягне за собою попередження або накладення штрафу від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, тягне за собою накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян». 

Неоподатковуваний мінімум доходів громадян – 17 гривень.
Просмотров: 587 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
А що на «Білкозині»? (0)
Володимир Карась: «Я щасливий, що моя праця не даремна» (0)
ЛЕГКА АТЛЕТИКА ЖИВЕ НА ГОЛОМУ ЕНТУЗІАЗМІ (0)
Милые прилучанки, с праздником весны! (0)
Від теорії - до практики (1)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz