Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Пятница, 26.04.2024, 09:27

Календарь новостей

«  Июнь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
МІСТО ПРОКИНУЛОСЯ ВІД СИРЕНИ - АВАРІЯ, ПОЖЕЖА, ВИБУХ…
3 червня у рамках комплексної перевірки стану цивільного захисту м. Прилуки пройшло командно-штабне навчання на тему "Дії органів управління та сил міста під час ліквідації наслідків аварії на залізничному транспорті при перевезенні небезпечних вантажів". 
Того дня о 7-й ранку було ввімкнено електросирени системи оповіщення і оголошено збір керівного складу міста в сесійній залі міськради. На зборі голова міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Сивенко ознайомив присутніх з планом навчань і визначив завдання його учасникам. 
Практична частина розпочалася о 10-й ранку на території залізничної станції Прилуки. За задумом навчань, під час маневрових робіт о 10.23 цистерна з бензином зіткнулася з виступаючою частиною вантажу сусіднього вагона. У результаті цистерну було пошкоджено й розпочався виток бензину. Під час ліквідації витоку персоналом станції бензин загорівся. Черговий по станції терміново викликав пожежні розрахунки СДПЧ-14 та загону державної пожежної охорони №1. Вони швидко дісталися місця пожежі і зайнялися її гасінням. Але через спеку та полум’я цистерна вибухнула, унаслідок чого постраждали люди. На місце події негайно прибули автомобілі швидкої допомоги і санітарна ланка Прилуцької швейної фабрики, які й надали допомогу потерпілим. Аварійні бригади Прилуцького РЕМ та Управління по газопостачанню і газифікації знеструмили район вибуху й припинили його електропостачання. Силами Прилуцького МВ УМВС та ДАІ було здійснено оточення району надзвичайної ситуації. Для ліквідації руйнувань викликали комунально-технічну службу. 
Безпосередньо на місці розпочав роботу штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, було проведено засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, визначено конкретні завдання щодо ліквідації наслідків вибуху й пожежі. 
Завдяки злагодженим та грамотним діям вогнеборців пожежу було локалізовано й ліквідовано за 30 хвилин. 
Безумовно, пожежа і вибух сталися умовно, однак за основу сценарію навчань була взята реальна надзвичайна ситуація, що трапилася 3 серпня 2007 року на залізничній станції Львів. 
Набуті на навчаннях навички дуже актуальні для служб ЦО нашого міста, адже через залізничну станцію Прилуки щодоби перевозяться бензин, пропан-бутан, сира нафта, мазут і дизельне пальне. Крім того, транзитом проходять соляна кислота, аміак, метанол та інші небезпечні вантажі. 
Підводячи підсумки, керівник навчань-заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Чернігівської облдержадміністрації Володимир Дейнека відмітив високий рівень організації та проведення навчань, оперативність і компетентність дій органів управління і служб цивільної оборони Прилук. 
По завершенню навчань їх учасники й запрошені мали нагоду скуштувати каші, приготованої силами служби торгівлі та харчування КП КШХ "Шкільний". 
Управління з питань надзвичайних ситуацій Прилуцької міської ради висловлює щиру подяку керівникам підприємств, установ, організацій за допомогу в проведенні навчань. 

09.06.2010Газета "Град Прилуки"


Просмотров: 569 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
У «Берізці» - новий директор (0)
Володимир Назім: «Існує проблема - має бути і її вирішення» (0)
Сообщения ОТ Admina (1)
Безкоштовні години, спокійні ночі (0)
ФУТБОЛ.Суркис рассказал, почему выбрали Михайличенко (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz