Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Воскресенье, 28.04.2024, 18:00

Календарь новостей

«  Февраль 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2008 » Февраль » 20
Минулого тижня в Прилуцьке медичне училище завітав краєзнавець Олексій Антонович Савон. По закінченні зустрічі студентам було запропоновано написати свої враження. І ось, декілька днів поспіль, читаючи рукописні сторіночки, мала змогу впевнитись, що не лише мені пан Олексій видався неймовірно світлою людиною.



Зустріч, на якій пан Савон легко й скромно розповідав про свої нелегкі подорожі й великі доробки, студенти називають незабутньою. Самого ж краєзнавця величають яскравою особистістю Прилук.., за плечима якого величезний досвід, безліч пережитих цікавих подій, вражень від мальовничих місць Чернігівщини.

Прочитавши його книги, студенти вирішили, що ім’я Олексія Савона є дуже відомим. Мені хочеться в це вірити, як вірять вони, бо великий науково-дослідницький доробок закоханої у свою справу людини, не може залишитись непізнаваним і непризнаним.

«Народився ж він в Лисках на Прилуччині. Навчався у Лисківській, Краслянській та Переволочнянсьій школах. Роки студентства провів у Прилуках та Ніжині. Працював у Прилуках після армії. Завше, ще з дитинства, любив подорожні пригоди. Мандрував не просто так, а тягнучи з собою величезний багаж знань з історії рідного краю. Він втілив у життя мрію справжніх патріотів - роками збирав історичну інформацію про місцевість Прилуччини, роками перечитував архіви і побував у кожному куточку райцентру та довколишніх сіл і хуторів», - пишуть студенти.

Подорожі й знання пана Олексія вилилися у написані ним книги. Першою роботою, про перебування всесвітньо відомого професора Миколи Костомарова на Прилуччині, є «Дідівці. Садиба творчості і доброти». Другою - «Матеріальна культура Прилуччини. Промисли і ремесла», - багата назва говорить сама за себе. Третя книга «Удай тихоплинний» може послужити чудовим путівником для всіх, хто цікавиться Приудайським краєм. Пан Олексій також є співавтором чудового пізнавального видання «Прилуччина: енциклопедичний довідник».

Творчість Олексія Савона попередньо була запрезентована медично-мистецькій аудиторії, викладачкою того ж медучилища, краєлюбкою Людмилою Чернюк. До цієї зустрічі студенти були підготовлені, ознайомлені з дослідницькими працями гостя. Використавши матеріали з довідника «Прилуччина», Люда Мариненко, студентка, доповіла про село Заудайку. Знайшла в тому довіднику ... Читать дальше »
Просмотров: 1025 | Добавил: admin | Дата: 20.02.2008 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz