Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Четверг, 18.04.2024, 17:47

Календарь новостей

«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » Архив материалов
« 1 2 ... 62 63 64 65 66 »
Телекомпанія «Прилуки» була заснована у 1995 році і вже 12 років здійснює мовлення в інформаційному просторі регіону. Кількість її потенційних глядачів сягає 400 тисяч. Це – мешканці Прилук і Прилуцького району, а також навколишніх районів: Ічнянського, Варвинського, Згурівського, Яготинського, Пирятинського і навіть Гребінківського (жителі цих районів надсилають листи-замовлення у програму «Музична мозаїка»).


А для прилучан, які щовечора о 19 годині перемикають свої телевізори на 41 канал і чекають міських новин чи авторської програми улюбленого журналіста, місцеве телебачення стало просто життєвою необхідністю. І все це тому, що в телекомпанії працюють закохані у свою справу люди, творчий потенціал яких невичерпний. З камерою і мікрофоном в руках їх можна побачити скрізь, незважаючи на негоду, вихідний чи святковий день. Навіть у своє професійне свято вони не відпочиватимуть, бо знають – передач ТК “Прилуки” з нетерпінням чекають глядачі.

- Сьогодні на підприємстві трудиться 9 творчих працівників, 6 чоловік технічного персоналу та 4 обслуговуючого, - розповідає Вікторія Сак, директор телекомпанії. – Колектив невеликий, але здібний, сповнений ідей і бажання творити. Без сумніву, це відчуває кожен прилучанин, який хоча б один раз переглядав програми телекомпанії. Наш ефір – різноплановий, з урахуванням інтересів глядацької аудиторії. Зауважу, що кожен журналіст має свою авторську програму: Лариса Павленко розповідає глядачам про «Прилуки в часі», Марина Даніч є автором «Зцілення вірою», Вікторія Мрічко – «Наше здоров’я», Тамара Висоцька знайомить з талановитими дітками Прилук у програмі «Талант з дитячими очима», комунальними проблемами переймається Людмила Горбач у програмі «Комуналка». Рейтинговою програмою були і залишаються прилуцькі «Новини». Нині неабиякою популярністю у людей з активною життєвою позицією користуються «Запитай у влади» та наймолодша програма каналу «Слово депутата», яку веде головний редактор телекомпанії Ірина Павлютіна. Схвалення у глядачів отримали й «Вісник місцевої влади», «Депутатська трибуна», «Сучасне виробництво», «Жінка на тлі сучасності», «Казкова скринька» та рубрики «Актуальне інтерв’ю» і «Прилуцька думка». Популярністю упродовж 12 років користується розважальна програма «Музична мозаїка».

- Колектив невеликий, а така кількість цікавих програм! Як вам це вдається, коли встигаєте монтувати їх, адже для телебачення основний принцип роботи – оперативність?

- Наш секрет в універсальності жур ... Читать дальше »
Просмотров: 1314 | Добавил: admin | Дата: 21.11.2007 | Комментарии (0)

Просмотров: 866 | Добавил: admin | Дата: 17.11.2007 | Комментарии (0)

Стрімке подорожчання продуктів харчування на місцевих ринках та в магазинах нині обговорюється всюди і всіма. Люди занепокоєні ситуацією, яка склалася на ринку цін і намагаються з’ясувати, чим викликане таке подорожчання і хто в цьому винен.

За відповідями на ці запитання газета “В двух словах” звернулася до заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Надії Єременко.

Надія Іванівна повідомила:

- У зв’язку із значними коливаннями цін на ринку продуктів у кінці жовтня поточного року вийшло розпорядження голови облдержадміністрації. У ньому до раніш існуючого переліку продуктів, на які регулюються торгові надбавки, додано ще кілька найменувань. Зокрема, м’ясо куряче, яловичина, свинина, сир жирністю до 9% - товари, які вже стають для українців продуктами повсякденного вжитку. Попередніми розпорядженнями голови облдержадміністрації були закріплені торгові надбавки на основні види продуктів (хліб чорний дарницький і білий подовий, молоко, олію). Так, наприклад, торгова надбавка на хліб не повинна перевищувати 6%.

Щоб довести до відома під-приємців розпорядження губернатора, нами проведена значна роз’яснювальна робота: практично всі суб’єкти підприємницької діяльності отримали цей документ під розпис, також було проведено кілька зустрічей з підприємцями, виступів у засобах масової інформації щодо цієї актуальної теми.

Крім того, для стабілізації цінової ситуації на місцевому ринку продуктів розпорядженням міського голови Прилук було створено робочу групу, до складу якої увійшли представники економічних служб міської ради, державний інспектор по цінах, представники Прилуцької державної податкової інспекції, відділу по боротьбі з економічними злочинами Прилуцького МРВ УМВС та представники громадськості (голови комітетів самоорганізації населення). Ця комісія почала працювати 2 листопада, з того часу і по сьогодні нею перевірено 62 об’єкти торгівлі, складено 60 довідок про перевірку, інспектором по цінах складено 10 актів про порушення торгових надбавок. Мушу сказати, що порушення виявлені на багатьох об’єктах. У деяких випадках вони незначні.

Наприклад, якщо говорити про хліб, то це кілька копійок (ціна на хліб чорний має становити 1 гривню 87 копійок, на білий – 1 гривню 90 копійок. Ціна літрового поліетиленового пакету молока 2,5% жирності не має перевищувати 3 гривні 80 копійок). Але в той же час багато підприємців на ринку продуктів поводяться недобросовісно: кілька разів перевіряючи одни ... Читать дальше »
Просмотров: 916 | Добавил: admin | Дата: 16.11.2007 | Комментарии (0)

Сайт www.priluki.at.ua сменил свой внешний вид. ЗАЦЕНИТЕ.
Жду критики...
Просмотров: 808 | Добавил: admin | Дата: 15.11.2007 | Комментарии (0)

Найбільше багатство кожної землі - її вірні дочки й сини, які не мислять себе окремо від неї, які своєю любов’ю, відданістю, працею, примножують її славу. Саме до таких належала відома землячка, поетеса, письменниця Любов Забашта, яка із повним правом могла заявити: Моя Чернігівська земля, Моя отецькая земля, Тобі і зблизька, і здаля - Я говорю, що я - твоя. Я простодушна, як і ти, Я не злостива, як і ти, Твої русявії хати - Стихія ранняя моя. Це ж я зійшла з твоїх долонь, У ковалів взяла вогонь, І сивину з дідівських скронь, Моя Чернігівська земля. Взяла дзвінку твою ясінь, Взяла красу твоїх пісень. А ти скажи мені, земля, Чи знаєш ти, що я - твоя? Славетна дочка голубого Удаю дійсно стала своєю на рідній землі, має визнання і шанування серед прилучан. Прилуцька міська центральна бібліотека носить ім’я видатної землячки з 2003 року. Відтоді працівниками книгозбірні зроблено чимало для вшанування пам’яті поетеси, популяризації її творчості. Була презентована книга Любові Василівни «Устами неложними», постійно підтримуються дружні зв’язки з її сім’єю. Саме з ініціативи й сприяння сина Ігоря Валентиновича 29 березня 2004 року в бібліотеці відкрито музейну кімнату Л. Забашти, де знаходяться документи, книги, особисті речі поетеси тощо. Тут постійно влаштовуються екскурсії для прилучан і гостей міста, їй присвячуються літературні години та вечори-портрети. У 2005 році Прилуцькою міською радою була заснована щорічна літературно-мистецька премія ім. Л. Забашти «Квіт папороті». Працівники міської центральної бібліотеки активно проводять роботу по підбору матеріалів на конкурс з присудження премії та презентації його учасників. Щорічно, починаючи з 2006 року, в стінах книгозбірні відбувається урочиста церемонія вручення премії переможцям. У 2007 році спільно з Чернігівською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. В.Г. Короленка узагальнюється досвід Прилуцької міської центральної бібліотеки з популяризації творчості Л. Забашти. З ініціативи І лауреата літературно-мистецької премії «Квіт папороті-2005», члена Національної спілки письменників України Ніни Ткаченко Прилуцькою міською центральною бібліотекою відкрито благодійний рахунок для збору коштів на вшанування пам’яті відомої прилучанки в нашому місті: встановлення пам’ятника Л.В. Забашті біля бібліотеки, що носить її ім’я, облаштування музейної кімнати, вручення літературно-мистецької премії «Квіт папороті» тощо. Перший внесок у розмірі 700 гривень надійшов від ініціатора - Н. Я. Ткаченко, з ... Читать дальше »
Просмотров: 935 | Добавил: admin | Дата: 14.11.2007 | Комментарии (0)

Ще, здавалося б, недавно 7 листопада було червоним числом в календарі. Цю дату відзначали урочистими парадами на честь річниці Великої Жовтневої соціалістичної революції. Сьогодні 7 листопада – звичайний робочий день, один з 365-ти у році. З чим він асоціюється у прилучан – ми вирішили з’ясувати на вулицях міста. Сергій Прекрасний, депутат міської ради (фракція БЮТ): - Лише з молодістю. Те, що люди мали ще одне свято, було добре. Тільки зараз, знаючи історію, розуміємо, що тоді відбувалася підміна понять. Нам пропагували ідеали, які зовсім ідеалами не були. Нас весь час вчили, що всі революції проходили безкровно, що Жовтнева революція була справедливою. Зараз же знаємо: це зовсім не так. Як кажуть, революції придумують романтики, роблять фанатики, а користуються ними нечесні на руку люди. Так було і в нас. В окремо взятій державі ми не створили ні комунізму, ні соціалізму, навіть з людським обличчям. Людмила Олександрівна, продавець: - 7 листопада – це пам’ять про нашу Велику Жовтневу соціалістичну революцію, яка відбулася у 1917 році і позбавила простий народ від капіталістичного рабства, подарувала йому роботу, землю, заводи, фабрики. Це були кращі часи нашої Батьківщини. Тож річницю Жовтневої революції люди святкували щорічно, виходили на паради, а ще читали книги про її героїв. Народ вірив у краще майбутнє. Цю дату я пам’ятаю і сьогодні, але у державі вона не відзначається, тож ніхто й не святкує. Альона, працівник торгівлі: - 7 листопада – це День Жовтневої революції. Пам’ятаю, що колись його святкували по всій країні. Ще й понині це свято для наших батьків. Для мене ж – звичайний день. Як завжди, вранці піду на роботу, а ввечері, можливо, влаштуємо святкову вечерю, купимо торт і відзначимо 7 листопада у сімейному колі. Марк, учень школи №13: - Про свято, що відзначалося 7 листопада, мені нічого не відомо, тож ця дата мені ні про що не говорить. Але листопад асоціюється з приємною подією – з нетерпінням чекаю 11 числа, свого дня народження, а в цьому році й 16-річчя. Це свято не тільки моє, а й усієї моєї родини та друзів. Олександр Леонардович, безробітний та Юрій Вікторович, приватний підприємець. - Колись цей день Жовтневої революції святкували комуністи. А зараз ось такі як ми, хто вже в літах, збираємося і теж відзначаємо. Це свято ніхто не забув – про нього знають всі, кому за 40. А молодь, можливо, й не чула про те, що в 1917 році відбулася революція, не знає навіть, хто такий Ленін. Це погано, що підростаюче покоління не знає історії ... Читать дальше »
Просмотров: 841 | Добавил: admin | Дата: 12.11.2007 | Комментарии (0)

З 15 жовтня до 15 листопада триває місячник із санітарної очистки міста. Належним чином включилися у прибирання Прилук підприємства НВГУ «Чернігівнафтогаз», Управління бурових робіт, «Керамік-Прилуки», а також усі міські школи та спеціальні навчальні заклади. Активно працює КП «Комунальні послуги», що прибирає сміття у центрі міста та по вулиці Київській. Станом на 5 листопада ще не приступили до прибирання закріплених за ними територій залізнична станція Прилуки, Прилуцька дистанція колії, ПРЕМ, ДП «Пластмасс-Прилуки», ВАТ «Граніт». «В двух словах» №45 (711) від 8 листопада 2007 року
Просмотров: 848 | Добавил: admin | Дата: 12.11.2007 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz