Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Вторник, 23.04.2024, 17:54

Календарь новостей

«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » Архив материалов
« 1 2 ... 61 62 63 64 65 66 »
До Дня спільних дій в інтересах дітей у ДНЗ «Дитячий будинок інтернатного типу» пройшла благодійна акція «Даруємо радість дітям», організована відділом у справах дітей міської ради за участю учнів школи №3 Ірини Геєць, Наталії Государенко, Віки Волощенко, Марини Шевченко, Юлі Стіни, Ані Головко, Олени Книш (музичний керівник Наталія Точкова). Школярі підготували великий концерт, до якого із задоволенням долучилися вихованці ДНЗ. Захід завершився дискотекою.

«В двух словах» №48 (714)
від 29 листопада 2007 року





Просмотров: 802 | Добавил: admin | Дата: 05.12.2007 | Комментарии (0)

У рамках проекту Європейського Союзу ТАСІS «Сталий територіальний розвиток в Україні» 21 листопада відбувся семінар «Інструменти розвитку територій: кращі практики європейських та українських міст». Його учасники (члени комітету зі стратегічного планування та потенційні учасники реалізації Стратегії сталого розвитку Прилуччини) ознайомилися із засадами міжсекторного партнерства як основи для реалізацій стратегій сталого розвитку, принципами, недоліками, перевагами партнерства та процесом його побудови.

Вивчили також інструменти розвитку територій, узагальнивши кращі практики європейських міст Польщі й Чеської Республіки та українських міст Чернігова, Ковеля, Кам’янець-Подільського.

«В двух словах» №48 (714)
від 29 листопада 2007 року




Просмотров: 830 | Добавил: admin | Дата: 05.12.2007 | Комментарии (0)

вихованців молодших класів відділення образотворчого мистецтва представлені на виставці «Перші кроки», яка днями відкрилася у Прилуцькій школі мистецтв. Для кожного юного художника вона є унікальною можливістю показати свої здібності і композиційні навики володіння фарбами, набуті за перші два місяці навчання.

Пейзажі та натюрморти, народжені дитячою уявою, хоча й не зовсім досконалі, але виконані з великою любов’ю, художнім смаком і відчуттям кольору. Досвідченим педагогам (Ользі Толочко, випускниці школи мистецтв, Сергію Ратинському та Оксані Симоненко) є ким пишатися, бо кожна робота їхніх учнів - неповторна.

У відкритті виставки у Школі мистецтв взяли участь начальник відділу культури та туризму Прилуцької міської ради Світлана Бірюзова, заслужений художник України Володимир Карась, викладачі цього навчального закладу. Вони звернулися з напутніми словами до дітей, котрі вперше винесли свої роботи на суд глядачів. Виставка експонуватиметься упродовж місяця - до новорічних свят.
«В двух словах» №48 (714)
від 29 листопада 2007 року



Просмотров: 821 | Добавил: admin | Дата: 05.12.2007 | Комментарии (1)

Питанням про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Прилуки» та нагородження знаком міської ради «Честь і слава» займається відповідна комісія при міськраді з числа голів депутатських комісій та депутатських фракцій. До її повноважень входить розгляд кандидатів та внесення пропозицій для подальшого затвердження їх на засіданні виконавчого комітету.

Свого часу подання про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Прилуки» Юрію Коптєву на адресу комісії вніс міський голова Юрій Беркут. Але члени комісії вирішили цього року нікому з прилучан не присвоювати звання почесний громадянин міста і не вручати знаку «Честь і слава». На 29-ій позачерговій сесії міськради слухалося питання про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Прилуки» Юрію Коптєву, але рішення ухвалено не було, оскільки пропозицію підтримали 22 депутати (за необхідних для прийняття рішення 26 голосах).

Згодом голови депутатських фракцій озвучили цю думку знову. І 9 листопада комісія на черговому засіданні повернулася до питання про присвоєння звання уже двом кандидатам: меценату Юрію Коптєву та президенту благодійного Фонду «Європа» Валерію Дубілю.

Більше того, ця тема набула розголосу у городян, які стали збирати підписи у підтримку кандидата Юрія Коптєва (більше п’яти тисяч) і надсилати окремі подання від трудових колективів приватних підприємств у підтримку кандидата Валерія Дубіля, які надав на розгляд комісії депутат міської ради Олександр Козик.

Тому й був розроблений проект рішення для розгляду членам виконкому (розширене засідання за участю депутатів усіх п’яти фракцій відбулося минулого четверга). Рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Прилук» за особливий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток міста Юрію Коптєву та Валерію Дубілю було прийнято одностайним голосуванням.
«В двух словах» №48 (714)
від 29 листопада 2007 року


Просмотров: 882 | Добавил: admin | Дата: 05.12.2007 | Комментарии (0)

Чотири новеньких автобуси «Еталон» класу «Турист-люкс» отримало ВАТ «АТП-17407» на початку листопада. Після узгодження технічних та документальних питань цей транспорт вийде на лінію. «Еталони» обслуговуватимуть пасажирів на маршрутах «Прилуки-Київ»(кожен автобус має 30 місць).

Директор ВАТ «АТП-17407» Анатолій Хоружий зауважує: «Зараз автобуси нашого підприємства до Києва практично не курсують, людей перевозять приватники власними маршрутками. Ми паралельно відкриватимемо нові маршрути у департаменті автомобільного транспорту, тож автобуси АТП незабаром ходитимуть з прилуцької автостанції».

Як повідомив Анатолій Володимирович, ці чотири «Еталони» придбані за спонсорські кошти. А вже у кінці грудня, теж за кошти спонсорів, очікується поповнення автопарку ще 10-ма новими автобусами, які курсуватимуть на міських маршрутах. Ось такий новорічний подарунок готується автопідприємству і міським пасажирам!


«В двух словах» №46 (712)
від 15 листопада 2007 року


Просмотров: 915 | Добавил: admin | Дата: 21.11.2007 | Комментарии (1)

Експедиційний загін юних краєзнавців Прилуцької гімназії №1 (керівник Тетяна Бабенко) став переможцем обласного та республіканського етапів конкурсу “Історія міст і сіл України”. У липні поточного року юні дослідники презентували дводенний туристичний маршрут “Прилуки-Яблунівка-Дубовий Гай-Богданівка-Прилуки” у Чернігові.




А в листопаді ця робота прилучан була представлена на великому туристичному форумі у Києві, де, крім земляків, брали участь експедиційні загони ще п’яти міст нашої держави. Прилуцькі гімназисти вибороли першість у номінації “Дводенний туристичний маршрут”. Протягом тижня, проведеного у столиці, учні побували у Києво-Печерській Лаврі, церквах та соборах древнього міста, ознайомилися з його архітектурними пам’ятками.


РГ «В двух словах» №46 (712) від 15 листопада 2007 року


Просмотров: 865 | Добавил: admin | Дата: 21.11.2007 | Комментарии (0)

Цікаві й неординарні гості завітали до Центральної міської бібліотеки на перше у цьому навчальному році засідання клубу «Особистість», який відвідують школярі та студенти міста. Пройшло воно 8 листопада, напередодні Дня української писемності та мови.

З неприхованою цікавістю молодь познайомилася з представником літературного форуму, київським поетом і прозаїком Андрієм Волошиним, дізналася про діяльність цієї організації, що вже чотири роки об’єднує українських письменників. Андрій Волошин подарував бібліотеці портрет Тараса Шевченка та книги, що вийшли у видавництві «Український клуб».

З інтересом та увагою слухали присутні виступи представниці прилуцької української книгарні, поетеси Орисі Григоренко, переможниці конкурсу «Вчитель року» Наталії Ліпіної, своїх талановитих однолітків.


РГ «В двух словах» №46 (712)
від 15 листопада 2007 року


Просмотров: 842 | Добавил: admin | Дата: 21.11.2007 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz