Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Четверг, 28.03.2024, 15:54

Календарь новостей

«  Март 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » Архив материалов
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 65 66 »

Возможно ли остановить рост цен?

супермаркетУспехи Прилук в экономически-промышленной сфере говорят сами за себя. И хотя в последнее время то одно, то другое мощное предприятие заметно лихорадит, наше небольшой город продолжает идти впереди всей Черниговщины. Держим марку и на фоне Украины: процентная доля поступлений в Государственный бюджет - красноречивый прилукский козырь. Соответственно и средний уровень заработной платы в городе над Удаем сравнительно высок. А там, где много зарабатывают, просто-таки обязаны больше тратить. Примеры мегаполисов с возможностями больших заработков и с непомерными ценами - лучшее тому подтверждение. И пусть Прилукам до мегаполиса очень далеко, определенные аналогии все же напрашиваются.
Во избежание голословности обратимся к одному из интересных источников. В брошюре "Исторические города Украины: богатство наследия и приоритеты развития" среди возможностей Прилук как именно такого города выделяются "... развитый промышленный сектор, покупательная сп ... Читать дальше »
Категория: Новости Прилук | Просмотров: 821 | Добавил: admin | Дата: 31.08.2011 | Комментарии (0)

Первого августа Президент подписал Закон Украины № 3609-VI "О внесении изменений в Налоговый кодекс Украины и некоторые законодательные акты Украины относительно усовершенствования некоторых норм Налогового кодекса Украины", принятый Верховной Радой 7 июля 2011 года. Закон вступил в силу 6 августа (кроме отдельных статей, которые вступают в силу в особом порядке).

Эта статья - об отдельных изменениях, которые вносит данный Закон в жизни налогоплательщиков:
  • введено понятие обобщающей письменного налоговой консультации, которая будет иметь официальный характер, подлежать обнародованию, касаться значительного количества налогоплательщиков или значительной суммы налоговых обязательств, позволит знать единую позицию налоговых органов по спорным вопросам;
  • установлено, что достаточным подтверждением подлинности документа налоговой отчетности является наличие оригинала подписи уполномоченного лица на документе в бумажной форме или наличие электронной цифровой подписи налогоплательщика;
  • плательщикам налога на прибыль будет интересно, что общепроизводственные расходы включены в состав себестоимости и исключены из состава прочих расходов (таким образом приведены в соответствие с общеэкономическими правилами и П (С) БУ); также с нормами П (С) БУ приведена признания расходов при импорте товаров и услуг; определен порядок учета авансов, уплаченных и полученных до 1 апреля 2011 года; представления финансовой отчетности с учетом налоговых разниц отсрочено до 2013 года;
  • для нематериальных активов, в правоустанавливающих документах которых срок использования не установлен, срок использования определяется в размере десяти лет непрерывной эксплуатации (вступило в силу с 1 августа 2011 года);
  • по налогу с дох ... Читать дальше »
Категория: Новости Прилук | Просмотров: 744 | Добавил: admin | Дата: 31.08.2011 | Комментарии (0)

За два тижні – Перше вересня. І поки діти ще спокійнісінько відпочивають на канікулах, дорослі вже завершують останні приготування до того, аби новий навчальний рік у Прилуках розпочався і пройшов на відмінно. Про це і не тільки - в інтерв'ю з начальником управління освіти міської ради Тетяною Клименко.
ЯКБИ ГРОШІ, ЗРОБИЛИ Б БІЛЬШЕ

- Тетяно Михайлівно, днями спеціальна робоча група перевірила стан готовності шкіл, гімназій та дитсадків до нового навчального року. Ви задоволені зробленим за літо?
- У цілому так. Хоча, май місто достатньо бюджетних коштів, можна було б зробити й більше. Наприклад, замінити сантехніку й відремонтувати дах у Центрі науково-технічної творчості молоді, привести до ладу спортмайданчик зі штучним покриттям у ДЮСШ. Проте радує, що переважну більшість запланованого ми таки виконали, тож усі заклади освіти Прилук уже сьогодні готові прийняти дітей на навчання. Спільними зусиллями батьків, працівників дитсадків, гімназій, шкіл, ДЮСШ, ЦТДЮ, Центру науково-технічної творчості за підтримки міської влади і ... Читать дальше »
Категория: Новости Прилук | Просмотров: 737 | Добавил: admin | Дата: 17.08.2011 | Комментарии (0)

Минулого тижня заступник міського голови Володимир Назім разом із директором комунального підприємства «Прилукитепловодопостачання» Андрієм Гавришем побували на зустрічах із першим заступником голови Чернігівської облдержадміністрації та першим заступником міністра регіонального будівництва, на яких ішлося про підготовку до опалювального сезону та розрахунки за спожитий газ. Як повідомив Володимир Назім, КП «Прилукитепловодопостачання» заборгувало за газ 8 мільйонів 24 тисячі гривень.
– На цьому тижні ми маємо скласти графік погашення заборгованості, хоча 3 мільйони 928 тисяч із 8 мільйонів 24 тисяч – різниця в тарифах за рік нинішній, яку має відшкодувати держава, – заявив заступник мера. – Але ж є ще заборгованість населення – 4 мільйони 813 тисяч гривень. Із них через суд треба стягнути 2 мільйони 246 тисяч і сплатити відповідно до договорів про розстрочку 585 тисяч.
За словами Володимира Назіма, саме від сплати боргів споживачів багато в чому залежить вчасний початок опалювального сезону: 
– Є злісні неплатники, і саме з їхньої вини місто досі залишається без гарячої води. Закликаю всіх керівників установ і організацій провести наради в колективах, спонукати людей до сплати боргів. Сподіваюся, що покращиться ситуація з виконавчими провадженнями і якісь кошти все ж будуть надходити на підприємство. 
Підтримав свого заступника й міський голова:
– Який із магазинів дає хліб задарма? Ніякий. Але чомусь комунальні послуги дехто вважає товаром, котрий можна отримувати безкоштовно, – зауважив Юрій Беркут і наголосив на неоднаковому ставленні до комунальних обов’язків споживачів різних вікових категорій. Найбільш сумлінними платниками він вважає пенсіонерів, які «…виховані в інший час і з розумінням ставляться до загальносуспільних проблем».
Категория: Новости Прилук | Просмотров: 513 | Добавил: admin | Дата: 17.08.2011 | Комментарии (0)

вступительная кампанияГазета "Освіта України" опублікувала перелік 20-ти вітчизняних вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, до яких цього року не захотів вступати жоден абітурієнт. Крім того, галузевий міністр Дмитро Табачник зазначив, що до близько 30 вишів подано менше 10 заяв. Про що свідчить ця статистика? Дефіцит абітурієнтів, непопулярність вузу чи надання переваги більш практичним, робітничим, спеціальностям і відповідним навчальним закладам? Зрештою, це ще не остаточні підсумки вступної кампанії. Про певні тенденції на державному рівні, безперечно, буде сказано, але трохи пізніше. Ми ж вирішили проаналізувати перебіг вступної кампанії в нашому місті. Чи відчули на собі нестачу абітурієнтської уваги прилуцькі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації?
Стопроцентна наповнюваність у групах першокурсників буде в Прилуцькому гуманітарно-педагогічному коледжі імені Івана Франка – по 25 студентів. Маючи право набору 225 чоловік, коледж прийняв до своїх лав 195 студентів за державним замовленням і 21 – по контракту. Усього абітурієнти подали 344 заяви. Найбільше бажаючих стати вчителями початкових класів – 2,2 на місце. Продовжує користуватися популярністю й відносно нове відділення коледжу – видавнича справа, де на кожне місце претендували по двоє вступників.
Недобір "контрактників" цього року в Прилуцькому медичному училищі – після 11 класів замість запланованих 24 чоловік набрано 10. Держзамовлення – 72 особи – виконано повністю. Загальний план був 120 студентів (порівну після 9 і 11 класів). Більший конкурс спостерігався серед "дев’ятикласників" – 2,2 чоловіка на місце. І хоча вступна кампанія триває до 25 серпня, дирекція училища не впевнена, що вдасться наздогнати план.
Категория: Новости Прилук | Просмотров: 973 | Добавил: admin | Дата: 17.08.2011 | Комментарии (0)

рушникиО Боже, о Боже, о Боже! Це неймовірно! Зайшла я в гості до прилуцької Заслуженої майстрині народної творчості Катерини Каращук, а там, а там...! Словом, вона нові рушники вишила. Гладдю, мережкою, вирізуванням, червоними і чорними нитками на тему... "Євро-2012". А-а-а-а! Це вибух мозку. О, так, я обожнюю почуття гумору і неординарність мислення цієї сімдесятип'ятирічної жінки.
Вишила вона два рушники з багатою орнаментикою. На одному – бутони квітів, обрамлюючі гілочки-листочки, котрих пані Катерина вигадала такими, щоб підходили до логотипного цвіту-м'яча "Євро-2012". І вийшло це в неї пречудово: виведена червоно-чорною гладдю символіка футбольного чемпіонату разом із м'ячем і надписом 2012 – це те, що вартує бачити, розповсюджувати і робити культовим.
На другому ж рушнику вишитий один із найулюбленіших моїх малюнків - "Берегиня", котра зазвичай зображується з руками-квітами. Цього разу в Катерини Семенівни вона постає з руками-хрестами. Виконана робота мережкою і вирізуванням, покладена білим по білому. Руки-хрести означають, як пояснила сама вишивальниця, що Берегиня молиться. А за що вона молиться? Те вишите-вирізане на смужечці над нею: дві команди футболістів, котрі по три з одного й іншого боку біжать до м'яча.
- Ой, такі мені смішні ці роботи! – мовить пані Катерина. – Ще скажуть люди: "Що це вона собі таке придумала дивакувате вишивати?" А ось так мені захотілося...
Оринка Григоренко
Просмотров: 3910 | Добавил: admin | Дата: 17.08.2011 | Комментарии (0)

Керівництво багатостраждального Прилуцького маслозаводу сподівається на допомогу іноземного інвестора та застерігає споживачів від підробок

Якщо останнім часом хтось із вас, шановні читачі, у прагненні підтримати місцевого товаровиробника придбав пачку чи дві масла з промовистою назвою "Прилуцьке", будьте певні: вас ошукали. Як може підприємство, котре вже понад півроку простоює, постачати свою продукцію на полиці магазинів? Але з достовірних джерел нам стало відомо, що масло «Прилуцьке» в продажу помічали. 
– Побачите десь – купіть. Я поверну гроші. Від початку року завод не випустив жодної пачки. Це однозначно підробка, – запевняє Павло Хрєнов, голова правління ЗАТ "Маслозавод "Прилуки", що входить до складу АТЗТ "Фаворит", центральний офіс якого у Житомирі. – А якщо хтось отруїться тим маслом, проблеми будуть у нас...
Чого-чого, а проблем у маслозаводу й так удосталь. Мало не кожна друга інформація в Інтернет-пошуку щодо Прилуцького маслозаводу стосується порушених проти підприємства справ, застосованих стягнень та інших неприємних процесів. На свій критичний пік завод вийшов у нинішньому році. 
Акурат на новорічні свята припала зупинка виробництва, після чого деякі працівники почали звільнятися. Інші продовжували ходити на роботу, надіючись хтозна на що: заборгованість по зарплаті із серпня-вересня минулого року продовжувала невпинно зростати. Із часом звільнятися стало невигідно, адже без прийнятного доходу працівники не мог ... Читать дальше »
Просмотров: 411 | Добавил: admin | Дата: 17.08.2011 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz