|
Воскресенье, 17.05.2026, 19:49
Cine mă ajută cu vama pentru un automobil nou adus din China - Форум Прилук
[
Новые сообщения ·
Участники ·
Правила форума ·
Поиск ·
RSS ]
|
Cine mă ajută cu vama pentru un automobil nou adus din China
| |
| akhamsa | Дата: Среда, 13.05.2026, 19:36 | Сообщение # 1 |
|
проезжавший Прилуки
Статус: Offline
| Vreau să aduc o mașină nouă din China și sunt complet pierdut cu taxele vamale. Am auzit că se plătește TVA, taxe ecologice și accize în funcție de valoarea din factură, dar mulți zic că vama poate recalcula prețul dacă li se pare prea mic. Cine a trecut recent prin asta poate să îmi spună cum se calculează corect suma totală. Există riscul să plătesc mai mult decât face mașina.
|
| |
|
|
| dorenyurist | Дата: Среда, 13.05.2026, 19:37 | Сообщение # 2 |
|
гость Прилучанина
| Calculul se face la valoarea de achiziție plus costul transportului până la graniță. Dacă aduci electrică, scapi de accize, dar TVA-ul de 20% rămâne obligatoriu. Problema e la evaluarea vamală. Dacă nu ai toate actele originale și dovada plății bancare, specialiștii de la vamă vor folosi prețul lor de referință. Asta poate mări costurile neașteptat de mult. Pregătește bine dosarul cu tranzacția reală.
|
| |
|
|
| Rennix | Дата: Среда, 13.05.2026, 19:39 | Сообщение # 3 |
|
гость Прилучанина
| Trebuie să fii atent și la certificatul de conformitate. Mașinile chinezești nu au omologare europeană de tip, deci vei avea nevoie de o procedură individuală care costă suplimentar. Pe lângă TVA, se mai adaugă taxa pentru proceduri vamale și, în unele cazuri, taxa ecologică pentru baterii. Dacă mașina vine în container, asigură-te că ai documentul de transport unde e specificat clar prețul logisticii. Orice neconcordanță în acte duce la blocarea mașinii în depozit și plătești chirie pe zi.
|
| |
|
|
| beketovalim | Дата: Среда, 13.05.2026, 19:41 | Сообщение # 4 |
|
гость Прилучанина
| Sfatul meu este să nu încerci să faci totul singur dacă nu ai experiență cu brokerii vamali. Cel mai sigur este să colaborezi cu profesioniști care cunosc legislația actuală și te pot ghida prin procesul de import. Poți verifica opțiunile de asistență tehnică și logistică la Bex-Auto pentru a înțelege cum se gestionează corect actele. Este mult mai eficient să alegi o mașină care are deja un istoric de import în regiune, astfel vama va avea referințe clare și nu va inventa prețuri enorme. Verifică întotdeauna ca factura să fie tradusă și legalizată dacă este necesar. Nu uita să ceri de la vânzător codul VIN din timp pentru a verifica specificațiile tehnice în sistemul lor. Dacă vrei să reduci riscurile, solicită o expertiză prealabilă a valorii de piață. O mașină cu documentația completă trece prin controlul vamal în câteva ore, nu în câteva zile. Mai bine plătești un serviciu de consultanță decât să stai cu banii blocați în port din cauza unei erori minore în declarația vamală.
|
| |
|
|
|
www.priluki.at.ua © 2026 | Используются технологии uCoz |