Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Суббота, 20.04.2024, 03:54

Календарь новостей

«  Август 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Вступна кампанія по-прилуцьки
вступительная кампанияГазета "Освіта України" опублікувала перелік 20-ти вітчизняних вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, до яких цього року не захотів вступати жоден абітурієнт. Крім того, галузевий міністр Дмитро Табачник зазначив, що до близько 30 вишів подано менше 10 заяв. Про що свідчить ця статистика? Дефіцит абітурієнтів, непопулярність вузу чи надання переваги більш практичним, робітничим, спеціальностям і відповідним навчальним закладам? Зрештою, це ще не остаточні підсумки вступної кампанії. Про певні тенденції на державному рівні, безперечно, буде сказано, але трохи пізніше. Ми ж вирішили проаналізувати перебіг вступної кампанії в нашому місті. Чи відчули на собі нестачу абітурієнтської уваги прилуцькі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації?
Стопроцентна наповнюваність у групах першокурсників буде в Прилуцькому гуманітарно-педагогічному коледжі імені Івана Франка – по 25 студентів. Маючи право набору 225 чоловік, коледж прийняв до своїх лав 195 студентів за державним замовленням і 21 – по контракту. Усього абітурієнти подали 344 заяви. Найбільше бажаючих стати вчителями початкових класів – 2,2 на місце. Продовжує користуватися популярністю й відносно нове відділення коледжу – видавнича справа, де на кожне місце претендували по двоє вступників.
Недобір "контрактників" цього року в Прилуцькому медичному училищі – після 11 класів замість запланованих 24 чоловік набрано 10. Держзамовлення – 72 особи – виконано повністю. Загальний план був 120 студентів (порівну після 9 і 11 класів). Більший конкурс спостерігався серед "дев’ятикласників" – 2,2 чоловіка на місце. І хоча вступна кампанія триває до 25 серпня, дирекція училища не впевнена, що вдасться наздогнати план.
228 заяв подали до Прилуцького агротехнічного коледжу випускники 9, 11 класів та спеціалізованих ліцеїв. Середній конкурс по коледжу відносно невеликий – 1,2 на місце, хоча на початку кампанії він був значно вищим завдяки так званим дублікатам, тобто заявам не в один заклад, які швидко відсіюються. Найбільш ходовою залишається спеціальність електрика.
Вступники фінансово-правового коледжу віддають перевагу правознавству, фінанси і кредит відступають на задній план. Наразі надійшло 56 заяв, що нижче рівня очікувань. Остаточна кількість зарахованих стане відома після 25 серпня, як і в професійному ліцеї, де поки що прийнято 175 заяв при плані 240 чоловік. Деякі групи, як-то електрогазозварювальників, слюсарів із ремонту автомобілів, перукарів-модельєрів, уже скомплектовані. Натомість наявні проблеми в комплектації груп сантехніків, швачок, агентів із продажу. До речі, якщо ту іншу групу не буде сформовано, абітурієнтам повернуть документи.
Як бачимо, і в нашому місті вступна кампанія проходить не без труднощів. Утім, катастрофічними їх не назвеш. Тепер, коли кожен абітурієнт майже на вагу золота, прилуцькі вищі навчальні заклади все ж тримаються на плаву. Традиції, доступність і якість послуг даються взнаки.

Олег Бульба

На фото: вступний ажіотаж – рідкісне явище цього року
Категория: Новости Прилук | Просмотров: 975 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Молодь матиме свій парламент (0)
Если есть счетчики (0)
Вісник місцевої влади (0)
Предпринимательский автопротест (0)
Побудинково. І крапка (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz