Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Четверг, 28.03.2024, 14:07

Календарь новостей

«  Август 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Їхні гроші – наше масло
Керівництво багатостраждального Прилуцького маслозаводу сподівається на допомогу іноземного інвестора та застерігає споживачів від підробок

Якщо останнім часом хтось із вас, шановні читачі, у прагненні підтримати місцевого товаровиробника придбав пачку чи дві масла з промовистою назвою "Прилуцьке", будьте певні: вас ошукали. Як може підприємство, котре вже понад півроку простоює, постачати свою продукцію на полиці магазинів? Але з достовірних джерел нам стало відомо, що масло «Прилуцьке» в продажу помічали. 
– Побачите десь – купіть. Я поверну гроші. Від початку року завод не випустив жодної пачки. Це однозначно підробка, – запевняє Павло Хрєнов, голова правління ЗАТ "Маслозавод "Прилуки", що входить до складу АТЗТ "Фаворит", центральний офіс якого у Житомирі. – А якщо хтось отруїться тим маслом, проблеми будуть у нас...
Чого-чого, а проблем у маслозаводу й так удосталь. Мало не кожна друга інформація в Інтернет-пошуку щодо Прилуцького маслозаводу стосується порушених проти підприємства справ, застосованих стягнень та інших неприємних процесів. На свій критичний пік завод вийшов у нинішньому році. 
Акурат на новорічні свята припала зупинка виробництва, після чого деякі працівники почали звільнятися. Інші продовжували ходити на роботу, надіючись хтозна на що: заборгованість по зарплаті із серпня-вересня минулого року продовжувала невпинно зростати. Із часом звільнятися стало невигідно, адже без прийнятного доходу працівники не могли розраховувати на нормальний розмір державної допомоги по безробіттю.
5 квітня ухвалою господарського суду Чернігівської області порушено провадження про банкрутство закритого акціонерного товариства "Маслозавод "Прилуки", на що робітники відреагували акціями протесту. Зокрема, 17 травня відбулися збори трудового колективу за участю народного депутата Олега Ляшка. Йшлося про те, що в квітні заводчани почали отримувати мізерні суми із зароблених та заборгованих коштів, і цього виявилося достатньо, аби Прилуцька прокуратура відмовила у порушенні кримінальної справи. Але працівників такий стан речей не влаштовував, й у відстоюванні своїх прав вони добралися до столиці. 13 липня акція протесту пройшла біля Адміністрації Президента, а вже 1 серпня Прилуцька міжрайонна прокуратура перевірила дотримання законодавства про оплату праці на ЗАТ "Маслозавод "Прилуки", де борг перед працівниками досяг кількох сотень тисяч гривень. За фактом невиплати заробітної плати порушено кримінальну справу, триває слідство.
Чого ж чекати нинішнім та колишнім працівникам? Ми зв’язалися з Павлом Хрєновим, який у телефонній розмові розповів про перспективи заводу. Він сподівається, що невдовзі виробництво таки вдасться поновити. За його словами, близько трьох десятків працівників нині готують завод до запуску.
– Ми розраховуємо на допомогу інвестора – французького підприємства, котре утримує молочний комбінат у Шостці, – поділився планами Павло Хрєнов. На цьому тижні має відбутися візит на завод потенційних інвесторів, від якого багато в чому залежатиме подальша співпраця. 
Що стосується заборгованості, то, як заявив керівник, вона активно погашається. Утім, поки немає акта погашення заробітної плати, кримінальна справа не закрита. Так само триває й провадження по банкрутству, ініційоване кредитором – "Промінвестбанком".
– Ніхто не хоче працювати тільки заради того, щоб платити банку проценти. Наша рентабельність перед зупинкою виробництва становила 30-40%. Ми переробляли по 40 тонн молока, тоді як для прибуткового бізнесу слід переробляти до 200 тонн. 110-120 тонн вистачило б, аби зводити кінці з кінцями, – пояснив голова правління. – Бракувало оборотних коштів: спочатку віддавали гроші за молоко, і тільки через кілька тижнів отримували за збут продукції. Сьогодні умови на ринку диктують магазини, які можуть легко перейти на іншого постачальника.
Півроку тому на підприємстві числилося понад півтори сотні працівників. Зважаючи на те, що наразі їх значно менше, Павло Хрєнов планує у випадку досягнення домовленості з інвестором кадрову потребу забезпечити шляхом запрошення фахівців. Для функціонування на повних потужностях необхідно близько трьохсот пар робочих рук. Залишається сподіватись, що найближчим часом стане відомо, під яким кутом дивитися на виробничий потенціал ЗАТ "Маслозавод "Прилуки": стопроцентної віддачі та додаткових бонусів для місцевого ринку праці чи хоча б часткового покращення ситуації.
Олександр Ведмідь

На фото: акція протесту під стінами Адміністрації Президента потрапила в об’єктиви телекамер центральних каналів
Просмотров: 411 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Відроджується храм Всіх Святих (0)
Прилуки антитютюнові (0)
В Киеве гриппуют беременные, в Прилуках - дети (0)
Ти у мене єдина, тількі ти - повір... (1)
Співпраця Прилуки-Меммінген (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz