Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Четверг, 25.04.2024, 21:03

Календарь новостей

«  Август 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
"Караоке" на драбині
караоке в прилукахПрилуцькі рекорди передачі Ігоря Кондратюка

Якщо коли й доводилося жалкувати, що Центральна площа нашого міста збудована не в формі амфітеатру, то тільки 7 серпня. Саме цього недільного дня до Прилук завітав популярний телеведучий і продюсер Ігор Кондратюк зі своїм шоу "Караоке на майдані". Наскільки любить цю передачу народ і, зокрема, прилуцький, автору стало відомо ще до прибуття на місце події. Напередодні в мимоволі почутих розмовах курців на сусідніх балконах або ж молоді під вікнами поряд з іншими питаннями неодноразово звучало: "Підеш на "Караоке"?" І – пішло-поїхало люду в неділю на площу. 
І ось до початку дійства залишається півгодини. Центральна площа повна людьми. Біля пам’ятника вождю світового пролетаріату обладнано кількаметровий у діаметрі "п’ятачок" – знімальний майданчик, навколо якого спостерігається найбільше скупчення дорослих і малих. Протиснутися впритул до кола якщо й реально, то хіба що "другим поверхом" – простіше кажучи, по головах. Максимально вдалося підійти метрів на п’ять і зупинитися в оточенні таких самих, як з’ясувалося, запізнілих глядачів. Щоправда, крізь частокіл людських тіл проглядався вузенький прохід поміж залізних бар’єрів під охороною міліції, неподалік якого на вході на майданчик виблискували проти сонця об’єктиви камер деяких місцевих ЗМІ. Спробувати приєднатися до них завадили не стільки лещата натовпу, що стискали все міцніше, як бажання подивитися шоу очима юрби. 
Найбільше шансів потрапити в "Караоке" мали ті співаки від народу, що прийшли раніше за інших. Забігаючи наперед, зазначимо, що дехто чатував на Кондратюка з 8-ї та навіть 6-ї години ранку – за їхніми ж свідченнями. Чого більше в цих словах: правди чи бажання продемонструвати відданість улюбленій передачі - відповіді немає.
З’явитися перед публікою Ігор Кондратюк не надто поспішав. Загладжуючи якісь технічні чи інші моменти, дівчина з його команди кілька разів заспівувала пісню "Так просто" Ірини Білик, яку підхоплювали передні ряди глядачів. Серед задніх злегка повіяло нудьгою. "Зате можна роздивитися, які в кого вдома шпалери", – сказав хтось неподалік. І справді, тильний бік різнобарвних шпалерних шматків прилучани використали для плакатних написів і зображень різного змісту залежно від фантазії. Неабияку винахідливість показала аудиторія й у способах самого перегляду. Якщо діти та дівчата на плечах – явище цілком природне, то хлопчаки на постаменті "в обнімку" з масивними ногами Леніна або ж чоловіки на... драбинах відверто здивували.
– Це вперше на "Караоке на майдані" люди приходять з драбинами, – оголосивши, що в Прилуках відзнімуть два випуски передачі, резюмував Кондратюк. Ігоря, який завітав у місто-фортецю вдруге після весілля товариша в середині 80-х, зустріли гучними оваціями. Ось кому достеменно відомо, що таке визнання народу та його безмежна любов! Знаний передусім як шоумен із гарно підвішеним язиком, Ігор Васильович має й інші чесноти. Свого часу він був науковим співробітником відділу молекулярної біофізики Інституту молекулярної біології та генетики НАН України, написав більше сотні наукових праць, захистив кандидатську дисертацію. Із середини 80-х Ігор Кондратюк – член клубу "Що? Де? Коли?". Ймовірно, що саме високий інтелект робить манеру спілкування Кондратюка вишукано-пізнавальною, а його гумор – доброзичливим, від чого персона ведучого виграє в порівнянні з іншими не менш розкрученими, але схильними до брутальності телезірками. Ще одна беззаперечна перевага Кондратюка – в його немалому зрості: голову й верхній край яскравої футболки Ігоря видно здалеку. 
Прилуки вразили телеведучого не тільки "драбинними" глядачами. Його цікавило, чому в центрі міста досі стоїть пам’ятник більшовицькому лідеру, якого Кондратюк жартома назвав "найгіршим вболівальником – бо ні разу не посміхнувся". Зате треба було бачити, який вираз поваги з’явився на обличчі Ігоря Васильовича після повідомлення прилуцького мера Юрія Беркута, під патронатом якого та при фінансовій підтримці мецената Юрія Коптєва й став можливим приїзд "Караоке", про те, що місто над Удаєм дає більше процента до державного бюджету! Та з куди більшою приємністю Кондратюк констатував грошові рекорди своєї передачі, народжені в Прилуках. 
"Знакомые всё лица!" – вигукнув би класик російської літератури, ставши свідком "гри народних співаків" у Прилуках. Випадковість чи ні, але серед відібраних ведучим учасників опинилися лауреати різних років фестивалю "Мистецькі барви" Ігор Петренко й Олександр Порядинський та недавня переможниця шоу "Прилуки мають талант" Ірина Кисляк. Найближчий конкурент Ірини на "Талантах" Олександр Козленко, вокальні дані якого Кондратюк при попередньому прослуховуванні не оцінив, купив собі місце джокера в фіналі другої передачі, виклавши з власної кишені рекордні в історії "Караоке" дві тисячі триста гривень. 
Його ризик, на відміну від джокера першої гри Анастасії Гуржій, за яку з батьківської кишені пішло втричі менше, виявився виправданим. Молодий викладач музичної школи отримав призів на значно вищу суму. Зібравши у фіналі близько семисот гривень, Олександр Козленко став володарем 32-дюймового плазмового DVD-програвача з караоке від програми, 32-дюймового плазмового телевізора від її спонсора й відеокамери від Юрія Беркута та найголовніше – звання найкращого народного співака. Успіх йому принесла пісня з репертуару Кіркорова, тоді як виконавець пісень свого тезки Пономарьова, 13-річний Сашко Порядинський, із невеликим відривом став другим.
У фіналі першої гри розгорнулося змагання між Ігорем Петренком та Іриною Кисляк. Можливо, відсутність у фонотеці знімальної групи "мінусівок" Патрісії Каас, пісня якої на "Талантах" стала переможною для викладачки іноземних мов ЦТДЮ, завадила Ірині тріумфувати й цього разу. Заспівавши "Необыкновенную" композитора Брейтбурга, виграшну суму знову-таки в районі семисот гривень зібрав випускник Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу, а нині студент одного з вузів Харкова Ігор Петренко. До речі, прилучани кидали в капелюхи банкноти здебільшого по 5 і 20 гривень, а не по 1 і 2, як у переважній більшості інших міст. 
Уже цієї неділі глядачі каналу СТБ побачать у "Караоке на майдані" прилуцьку картинку. Це буде запис першої програми. Друга вийде в ефір 18 вересня – до святкування Дня міста. Усі технічні недоречності та інші "ляпи", безсумнівно, залишаться поза кадром. Так само не побачить Україна і автограф-сесію Ігоря Кондратюка. Заховавшись після нагородження останнього переможця в тіні фургону, Ігор Васильович, у якого під час довготривалих зйомок почало "балуватися" серце, упродовж кільканадцяти хвилин роздавав листівки зі своїм фото й підписом та світлини співачки Наталії Валевської, виступ котрої прикрасив антракт між зйомками передач. І – ніяких темних окулярів, широких спин охоронців та інших бар’єрів марнославної "зірковості". Дочекатися своєї черги, якщо так можна назвати броунівську товкотнечу, не вийшло. Після майже п’ятигодинного перебування між палючим сонцем і розжареним бруком площі мозок потребував негайного охолодження. Але він ще був спроможний пропустити крізь себе думку: високі рейтинги народжує не розрекламована помпезність, а щира й привітна людяність. Тож будьмо простішими!
Олександр Бойко
Просмотров: 1073 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Публічне "зцілення" (0)
Турнір на честь 60-річчя «Колоса» (0)
На засіданні протиепідемічної комісії (0)
Соціальна політика (2)
День Святого Валентина (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz