Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Четверг, 25.04.2024, 08:07

Календарь новостей

«  Июль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Площу Іоасафа Бєлгородського планується відкрити 25 серпня
площать Иосафа БелгородскогоУже два тижні, як коштом мецената, Почесного громадянина міста Юрія Коптєва у Прилуках триває п’ята черга благоустрою історичної зони – облаштування площі Іоасафа Бєлгородського зі встановленням на ній пам’ятника цьому Святителю. Усі роботи виконує Перша міжнародна будівельна компанія (ПМБК), якою керує Геннадій Калугін.
Площа Іоасафа Бєлгородського розташується на ділянці від Собору Різдва Пресвятої Богородиці (колишнього архіву) до дзвіниці Спасо-Преображенського Собору і займе чотири з половиною тисячі квадратних метрів території. Ця площа відрізнятиметься від сусідніх Центральної та Православної особливим малюнком – її вимощуватимуть ялинкою, або так званим паркетом, для чого замовлений спеціальний вузенький ФЕМ. За словами Геннадія Калугіна, у вимощуванні плитки буде задіяно чотири бригади, ще одна готуватиме фундамент зі східцями із червоного граніту під пам’ятник Іоасафу Бєлгородському, що розміститься біля дзвіниці. Пам’ятник роблять у Львові. До Прилук його привезуть десь 15 серпня, за десять днів до відкриття площі, яке планується на 25 серпня. Пам’ятник Святителю буде бронзовий. На майже чотириметровій стелі стоятиме фігура Іоасафа у повний зріст, її висота сягне трьох метрів сімдесяти сантиметрів. Територію в радіусі трьох метрів від пам’ятника ПМБК вимостить брущаткою. 
По периметру площі будівельники встановлять лавочки й ліхтарі. І нехай не хвилюються ті, хто тепер не знає, як ходитиме на базар чи до «золотого» магазину. Для цього передбачені алейки. Від площі їх ітиме аж чотири. Так само можуть не перейматися обурені спилюванням дерев та кущів. ПМБК замість спиляних посадить нові. Туї, бузок чи що інше – як скажуть дизайнери та архітектор проекту Павло Бережний. Отож, від пекучого сонця відпочиваючі на площі не страждатимуть.
«Ми почали роботи від Собору Різдва Пресвятої Богородиці, - розповів «Граду» Геннадій Калугін. – Дуже заважали дощі, що фактично не припинялися перші десять днів. Але суттєвих коректив у плани ПМБК вони не внесли. Площа вимощується плиткою, ведеться реконструкція фасаду Собору Різдва Пресвятої Богородиці. Юрій Вікторович Коптєв особисто контролює хід робіт. 8 липня він спеціально для цього приїздив до Прилук на кілька годин. Думаю, ПМБК виконає всі поставлені Юрієм Вікторовичем завдання і п’яту чергу благоустрою історичної зони завершить у строк, до 25 серпня». 
Нагадаємо, що чотири попередні етапи благоустрою історичної зони, профінансовані Юрієм Коптєвим, охопили сквери Івана Дубинського та Олега Кошового, Центральну і Православну площі. Площа Іоасафа Бєлгородського – не останній крок мецената у благородній та гідній для наслідування справі благоустрою центру Прилук.
Марина Андрієнко
Фото Юрія Кічі
Просмотров: 597 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
ПРО ТЕНДЕНЦІЮ, ЯКА РАДУЄ (0)
У місті побільшає маршрутів (2)
До різдвяних свят (0)
Грип гряде? (0)
Наші футболісти були найкращими (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz