Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Суббота, 20.04.2024, 09:01

Календарь новостей

«  Июль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2011 » Июль » 13
площать Иосафа БелгородскогоУже два тижні, як коштом мецената, Почесного громадянина міста Юрія Коптєва у Прилуках триває п’ята черга благоустрою історичної зони – облаштування площі Іоасафа Бєлгородського зі встановленням на ній пам’ятника цьому Святителю. Усі роботи виконує Перша міжнародна будівельна компанія (ПМБК), якою керує Геннадій Калугін.
Площа Іоасафа Бєлгородського розташується на ділянці від Собору Різдва Пресвятої Богородиці (колишнього архіву) до дзвіниці Спасо-Преображенського Собору і займе чотири з половиною тисячі квадратних метрів території. Ця площа відрізнятиметься від сусідніх Центральної та Православної особливим малюнком – її вимощуватимуть ялинкою, або так званим паркетом, для чого замовлений спеціальний вузенький ФЕМ. За словами Геннадія Калугіна, у вимощуванні плитки буде задіяно чотири бригади, ще одна готуватиме фундамент зі східцями із червоного граніту під пам’ятник Іоасафу Бєлгородському, що розміститься біля дзвіниці. Пам’ятник роблять у Львові. До Прилук його привезуть десь 15 серпня, за десять днів до відкриття площі, яке планується на 25 серпня. Пам’ятник Святителю буде бронзовий. На майже чотириметровій стелі стоятиме фігура Іоасафа у повний зріст, її висота сягне трьох метрів сімдесяти сантиметрів. Територію в радіусі трьох метрів від пам’ятника ПМБК вимостить брущаткою. 
По периметру площі будівельники встановлять лавочки й ліхтарі. І нехай не хвилюються ті, хто тепер не знає, як ходитиме на базар чи до «золотого» магазину. Для цього передбачені алейки. Від площі їх ітиме аж чотири. Так само можуть не перейматися обурені спилюванням дерев та кущів. ПМБК замість спиляних посадить нові. Туї, бузок чи що інше – як скажуть дизайнери та архітектор проекту Павло Бережний. Отож, від пекучого сонця відпочиваючі на площі не страждатимуть.
«Ми почали роботи від Собору Різдва Пр ... Читать дальше »
Просмотров: 594 | Добавил: admin | Дата: 13.07.2011 | Комментарии (0)

собрание Із невеликим запізненням відбулася зустріч міського голови Юрія Беркута з головами вуличних комітетів. Приурочена до Дня Конституції, вона мала місце 12 липня – на православне свято Петра й Павла, з яким насамперед і привітав присутніх мер. Бажаючи авторитетним на своїх вулицях людям усіляких гараздів, Юрій Беркут вручив декілька грошових відзнак.
Не залишилися в боргу й голови вуличкомів, засипавши мера... питаннями щодо наболілих проблем. Це й приватизація земельних ділянок, і робота системи водопостачання, й стан доріг із твердим покриттям. Щодо останнього прозвучало найбільше зауважень, на що Юрій Беркут відповів:
– Дороги – це проблема загальнонаціональна. Держава пішла шляхом капітального ремонту. Це добре, але скільки часу й грошей потребує такий варіант? Для капремонту прилуцьких вулиць необхідно 5 мільйонів гривень. Ми ж стільки не маємо, тому зараз обмежимося ремонтом Пирятинської, частково Боброва й Костянтинівської, який уже зроблено, й капремонтом вулиці Київської, тендер на котрий буде проведено невдовзі. 
Насамкінець міський голова поділився деякими нюансами візиту делегації Прилук до Бєлгорода та повідомив резонансну новину: вандалів, які нівечили історичну зону, затримано! Але всі подробиці – на прес-конференції начальника МВ УМВС Руслана Курамшина, на яку збирається потрапити й "Град". Тож слідкуйте за нашими новинами.
Текст і фото Олександра Бойка
Просмотров: 441 | Добавил: admin | Дата: 13.07.2011 | Комментарии (0)

катер ПрилукиПродовжуючи історичні традиції шефства над національним військовим флотом, на виконання Указу Президента "Про питання шефства над Збройними Силами України" та з нагоди святкування 3 липня Дня Військово-Морських Сил України делегація Прилук у складі начальника управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради Петра Клима та головного спеціаліста цього управління Віктора Гулевіча передала вантаж шефської допомоги, наданої підприємствами та приватними підприємцями міста, особовому складу ракетного катера "Прилуки", який дислокується в Севастополі.
Командир катера капітан третього рангу Анатолій Хапов розказав про будні військово-морської служби та відповів на запитання, що цікавлять прилучан.
- Анатолію Павловичу, з нагоди професійного свята Ви були нагороджені медаллю "За бездоганну службу", яку вручав особисто Президент України, та Почесною грамотою Верховної Ради. За які заслуги Ви удостоєні таких високих відзнак?
- З усією відповідальністю кажу, що це нагороди не мої, а всієї команди катера. У минулі роки катер брав участь у масштабних навчаннях "Морський вузол" та "Морська артерія", навчаннях з протиповітряної оборони, ракетних стрільбах, ніс бойове чергування за місцем постійної дислокації, виконував інші завдання згідно з планами та наказами командування ВМС України. Завдяки членам екіпажу, справжнім професіоналам своєї справи мічману Максиму Бабенку, помічнику командира капітан-лейтенанту Дмитру Сухарєву, механіку Андрію Нестеренку, рядовому складу, який змінюється, але завжди демонструє високий рівень підготовки, всі накази і завдання виконувались у повному обсязі.
Таким чином, цих нагород удостоєний весь екіпаж катера у складі 28 чоловік.
- Чим живе катер зараз?
- З квітня 2011 року він переб ... Читать дальше »
Просмотров: 427 | Добавил: admin | Дата: 13.07.2011 | Комментарии (0)

за задоровьеУ вітчизняних літніх таборах частішають випадки отруєння дітей. Чи варто хвилюватися батькам прилуцьких школярів?

У розпалі літо, а з ним – оздоровчо-відпочинкова кампанія. За можливостями сімейного бюджету батьки прагнуть якомога краще оздоровити своїх дітей, нерідко відправляючи їх у табори чи санаторії. На жаль, повертаються звідти хлопці й дівчата з яскравими враженнями, чудовою засмагою та зміцнілим здоров’ям не завжди.
Останнім часом у ЗМІ почастішали повідомлення про неприємності в літніх оздоровчих таборах. Так, 10 липня до інфекційного відділення Чернігівської обласної дитячої лікарні з ознаками харчового отруєння госпіталізовано 21 дитину віком від 8 до 15 років. Усі вони відпочивали в таборі Чернігівського обласного спортивно-фізкультурного товариства "Колос", розташованому в селі Бігач Менського району. Випадок резонансний насамперед з точки зору процентної частки постраждалих: усього в таборі відпочивають 73 дитини.
Стан госпіталізованих на вчорашній ранок був задовільним. Причина захворювання встановлюється, здійснюється комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів. Про радикальніші міри, як-то припинення роботи табору, інформації немає.
Натомість табір "Салют", що в Приморському районі Запорізької області, тимчасово закрили. Причиною цього стала госпіталізація шести дітей, які отруїлися водою чи їжею. За словами головного санітарного лікаря Запо ... Читать дальше »
Просмотров: 422 | Добавил: admin | Дата: 13.07.2011 | Комментарии (0)

Вікторія Григорівна КОПАСОВА – новопризначений директор Прилуцької дитячої музичної школи імені Левка Ревуцького, багатогранна особистість - відома не тільки в нашому місті. Я зустрілася із пані Вікторією, щоб поставити цій чарівній жінці кілька запитань.
- Вікторіє Григорівно, Ви корінна прилучанка? 
- Ні, родом я із селища Сахновщина Харківської області. Але Прилуки вважаю рідним містом, адже тут пройшли мої дитинство, юність, тут мої друзі, моя сім’я.
- Цікаво, якою була Ваша дитяча мрія? 
- З дитинства я мріяла грати на фортепіано. Коли в дитячому садку вперше побачила його, мені захотілося опанувати цей інструмент. І в третьому класі я вмовила своїх батьків купити фортепіано.
- Вікторіє Григорівно, Ви не тільки віртуозно граєте, а й пишете музику, заявивши про себе як талановитий композитор. Що у Вашому творчому доробку?
- Близько п’ятдесяти дитячих пісень. А також багато творів для фортепіано, романси, мюзикли.
- А з ким із поетів Ви співпрацюєте?
- З Лілією Черненко, Євгеном Постульгою, Ніною Ткаченко, Миколою Турківським, Ніною Полив`яною, Валентиною Грибенко та іншими.
Просмотров: 531 | Добавил: admin | Дата: 13.07.2011 | Комментарии (0)

марковна11 липня рідні, друзі, сусіди та члени міського клубу книголюбів «Джерело» провели в останню путь Галину Марківну Черкасову – людину, котру щиро поважають і шанують кілька поколінь прилучан.
Галина Марківна народилася 17 червня 1935 року в Ніжині в родині інтелігентів, котрі зуміли передати доньці й любов до книги, і потяг до навчання, і пристрасне бажання щодня до самої смерті не полишати напружену духовну роботу над собою. Вона крізь усі негоди життя пронесла велику вдячність до викладачів історико-філологічного факультету Ніжинського державного педагогічного інституту ім. М. Гоголя, який закінчила з відзнакою у 1956 році та вважала одним із найфундаментальніших закладів вищої школи України.
Глибокі знання Галини Марківни в царині української, російської і зарубіжної літератури, цікавість до подій із життя країни та історії рідного краю вабили до неї різних людей. Бібліотека міськкому партії, де працювала Черкасова, стала своєрідним маленьким дискусійним клубом. Тут збиралися лектори товариства «Знання», викладачі шкіл, студенти і просто закохані у книгу прилучани. Усміхнена, привітна, доброзичлива Галина Марківна легко вгамовувала кипіння пристрастей і протиріччя тверджень вдало підібраною цитатою із Салтикова-Щедріна чи дотепним словом. А ввечері Галина Марківна поспішала до школи робітничої молоді викладати російську мову та літературу. І яке щастя, що її чоловік, Іван Васильович Черкасов, був її однодумцем, помічником, підтримував усі заходи, що організовувала Галина Марківна, а двоє синів – Павло та Василь – зуміли зберегти дух родини, тяжіння до інтелектуальної праці, яке вирізняло подружжя Черкасових поміж багатьох працівників закладів культури.
У 1975 році Галина Марківна очолила міське Товариство любителів книги, і того ж року відбулося перше засідання клубу «Джерело», створеного зусиллями Ч ... Читать дальше »
Просмотров: 493 | Добавил: admin | Дата: 13.07.2011 | Комментарии (0)

Про зміни в законодавстві з питань видачі документів дозвільного характеру

На одній із апаратних нарад міського голови державний адміністратор міської ради Юлія Галіч інформувала про зміни в законодавстві з питань видачі документів дозвільного характеру, наголосивши на тому, що 21 квітня 2011 року прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення дозвільної системи у сфері господарської діяльності», який відповідно до європейських стандартів спрямований на вдосконалення процедур здійснення контролю за додержанням вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру та застосування норм адміністративного права за порушення дозвільними органами (їх посадовими особами), державними адміністраторами порядку видачі документів дозвільного характеру.
Також доповнено Кодекс України про адміністративні правопорушення статтею про те, що невиконання приписів посадових осіб спеціально уповноваженого органу з питань дозвільної системи у сфері господарської діяльності та його територіальних органів щодо усунення порушень вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб у розмірі від двадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Доповнено Закон України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» статтею про контроль за додержанням вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру.
7 квітня поточного року прийнятий Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про дозвільну систему в сфері гос ... Читать дальше »
Просмотров: 442 | Добавил: admin | Дата: 13.07.2011 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz