Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Четверг, 25.04.2024, 23:58

Календарь новостей

«  Июль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2011 » Июль » 06
З першого липня цього року вступив у силу новий антикорупційний закон. Ухвалення законодавцем і підписання важливого правочину відбулося без помпи й гучних овацій. Тихо, без шуму і пилу. Як це й потрібно в таких випадках. Гучність та оплески будуть потім, коли пачками, попідруки виводитимуть з кабінетів хабарників і здирників. Практика показала, що цього за минулий тиждень не сталося, а сумний досвід підказує, що такого не відбудеться зовсім. 
Пропоную тест. Перше питання. Чи намагалися Ви вирішити свою проблему шляхом віддячення особі, від якої залежав результат, невеликим презентом (цукерки, алкоголь тощо)? Ніколи в житті – 1 бал; один чи два рази – 5 балів; постійно – 10 балів; відмовляєтеся відповідати – 20 балів. Друге питання аналогічне першому, але тепер з конкретикою особи - подяка стосується вчителя або лікаря. Ніколи в житті – 5 балів; декілька разів – 5 балів; постійно – 15 балів; відмовляєтеся відповідати - 30 балів. Третє питання. Чи домовлялися Ви на дорозі з ДАІшником? Ніколи - 20 балів; декілька разів – 20 балів; постійно – 10 балів (за чесність); відмовляєтеся відповідати – 20 балів. Четверте, подвійне, питання. Чи платили Ви кошти для працевлаштування або отримання статусу офіційного безробітного? Ніколи – 1 бал; було декілька разів, і ще доведеться – 20 балів; відмовляєтеся відповідати – 30 балів. П’яте питання. Чи підкріпляли Ви необхідними матеріальними доказами свою позицію у суді, міліції, прокуратурі? Ніколи – 1 бал; постійно – 10 балів; один раз і то безрезультатно – ... Читать дальше »
Просмотров: 446 | Добавил: admin | Дата: 06.07.2011 | Комментарии (0)

«Міська влада підтримує бажання прилучан встановлювати індивідуальне опалення», – стверджує заступник міського голови Прилук Володимир Назім. Йому вторить журналістка: «можна сказати, що Прилуки нарешті взяли курс на індивідуальне опалення» (із інтерв’ю із Володимиром Назімом «Побудинково. І крапка», газета «Град Прилуки» від 29 червня 2011 року).

Прочитавши інтерв’ю з Володимиром Назімом, я так і не зрозумів, як конкретно підтримує прилучан міська влада при встановленні автономного опалення. Вона просто заборонила робити це.
Та як би там не було, 32% колишніх абонентів «Прилукитепловодопостачання» мають на сьогодні автономне опалення, а значить, своє тепло та гарячу воду, витрачають на це менші кошти і не мають боргів перед даним підприємством. А іншим зась. Чому? Чи гірші, чи невчасно подали заяви? Тож платіть 620-650 гривень за опалення за місяць і долайте проблеми з гарячою водою і не тільки. Тоді як Конституція України стверджує, що всі люди рівні в правах, кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, звуження прав не допускається нормативно-правовими актами.
Проблема опалення та гарячої води потребує вирішення. Постійним підняттям тарифів (навіть найобґрунтованішим) нічого не зміниш. Тариф піднявся, загальна сума проплати трохи зросла, але – увага!!! – її відсоток зменшився, борги за тепло збільшилися. І як би не підвищували тарифи, все зостається по-старому. Стан кілометрових теплотрас і котелень погіршується. Коефіцієнт корисної дії котлів украй низький. Реконструкція котельного господарства – багатомільйонна справа. І якби кошти й були, навіщо їх витрачати? Така система опалення - вчорашній день, вона вже зникає і з часом узагалі зникне.
Згоден з Володимиром Назімом у тому, що автономне опалення "значно дешевше і комфортніше, ніж централізоване", що "з переходом усіх прилучан на автономне опалення у міської влади відпаде величезний шматок роботи і відповідальності, а люди матимуть дешевші послуги".
Як бачимо, інтереси прилучан і міської влади співпадають. Отримаємо економію енергоносія – газу, відповідальність власника за своє житло, тепло та гарячу воду, і у влади буде біл ... Читать дальше »
Просмотров: 441 | Добавил: admin | Дата: 06.07.2011 | Комментарии (0)

Прилуки2011-й - особливий рік для російського Бєлгорода та українських Прилук: наші міста відзначають сторіччя канонізації Святителя Іоасафа, єпископа Бєлгородського, Прилуцького чудотворця.
У рамках святкових заходів 2-3 липня численна делегація Прилук на чолі з міським головою Юрієм Беркутом відвідала Бєлгород. Програма візиту була дуже насиченою, а головним його підсумком став Договір про побратимство та співробітництво між двома містами. Цей важливий документ, згідно з яким Прилуки і Бєлгород отримали статус міст-побратимів, підписали Юрій Беркут та мер Бєлгорода Сергій Боженов.
Договір передбачає всебічний обмін у галузі духовності, культури і мистецтва; обмін досвідом у сфері управління містом, благоустрою території та захисту навколишнього середовища; встановлення і розвиток прямих зв’язків між освітніми установами, співробітництво між молоддю і молодіжними організаціями.
У галузі духовності Прилуки й Бєлгород співпрацюватимуть шляхом проведення спільних Громадянських форумів та Днів духовності. У галузі культури і мистецтва плануються Дні культури, фестивалі, різноманітні виставки. Особливу увагу буде приділено розвитку туризму. У сфері освіти і молодіжної політики на міста-побратими чекають взаємні візити вчителів та учнів, профорієнтаційна робота по виявленню обдарованої молоді Прилук, яка бажає вступити до вищих навчальних закладів Росії, і обдарованої молоді Бєлгорода, котра хоче поповнити лави студентів провідних вузів України.
На церемонії підписання Договору, у якій узяли участь керівники адміністрації Бєлгорода та члени прилуцької делегації, неодноразово наголошувалося, що партнерство і співпраця між народами сприяють ефективному розв’язанню проблем сучасного суспільства.
Текст Лариси Кулик
Фото Олени Канавець

Урочистий момент: Юрій Беркут і Сергій Боженов підписують Договір про побратимство та співробітництво
Просмотров: 1862 | Добавил: admin | Дата: 06.07.2011 | Комментарии (0)

бабуки
Група ініціаторів відроджує пляж на Сорочинцях

"Там пройшло моє дитинство..." – приблизно такими словами, замріяно примруживши очі, відповідали на питання кореспондента "ГП" про пляж Бабуки кілька прилучан. В’юнкою стежкою пам’яті помчала їхня ностальгія до знайомого, майже рідного берега, до теплого піску й лагідних хвиль. Побігла – і зупинилася на порослому верболозом та травою узбережжі, де до води лишився тільки вузенький прохід, аж ніяк не схожий на колишню пляжну смугу.

ІСТОРІЇ ІГРАШОК

Три п’ятирічки тому, за словами очевидців, пляж іще мав привітний і привабливий вигляд. 15 років для Всесвіту – непомітна піщинка, тоді як у людському житті це тривалий і сповнений неабиякого змісту період. У житті пляжу, виявляється, також. Запустіння Бабуків – найкращий тому доказ. Кущі верболозу на березі й у воді, зарості гострого різака – це тільки те, що не сховалося від поглядів. Які ще сюрпризи накопичив і замаскув ... Читать дальше »
Просмотров: 800 | Добавил: admin | Дата: 06.07.2011 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz