Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Четверг, 28.03.2024, 14:28

Календарь новостей

«  Июнь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Добровільна сплата податків – правило життя
Добровільна сплата податків – правило життя
2 липня відзначатимуть професійне свято податківці України. Це ще одна нагода поцікавитися їхніми трудовими буднями та перспективами розвитку. Тож пропонуємо увазі читачів інтерв’ю з начальником Прилуцької ОДПІ Віктором Пахариною.
- Без податкової не може існувати держава - це аксіома. У податкової служби незалежної України були складні роки становлення. Вікторе Трохимовичу, чи можна стверджувати, що на сьогодні вона вже остаточно визначилась організаційно?
- Податкова служба України, як і в усі роки з моменту свого створення, вдосконалюється. На даний час Державна податкова адміністрація України розпочала реорганізацію діяльності податкової служби з тим, щоб насамперед підтримати вітчизняний бізнес, створити умови для повноправного партнерства та злагодженої роботи, спрямованої на позитивний результат.
Досягнення цієї мети передбачає покращення сервісу для платників податків.
- Платники вже користуються послугами Інформаційно-довідкового департаменту, який надає відповіді на всі питання, пов’язані з оподаткуванням. Звітування в електронному вигляді стало звичною справою, і, як свідчать відгуки суб’єктів господарювання, це досить зручно. Чим збирається здивувати податкова найближчим часом?
- Державна податкова служба готується до запровадження нового електронного сервісу – так званого «податкового кабінету». Це нововведення стосуватиметься усіх категорій платників (як юридичних, так і фізичних осіб) і дозволить платникам спростити перевірку своїх податкових рахунків, сплату податків, подання звітності тощо. Через Інтернет, через власний "віртуальний кабінет" на офіційному сайті ДПС України платник зможе побачити, скільки та яких податків йому нараховано, одразу заповнити через готові форми платіжні документи і так само легко звітувати про сплату. У розвинених країнах Європи така послуга вже є, і вона користується популярністю. 
- Вікторе Трохимовичу, і все ж таки основним завданням податкової є контроль за правильністю нарахування та своєчасністю сплати до бюджетів усіх рівнів податків, зборів, обов’язкових платежів. Як із цим справляються прилуцькі податківці?
- У 2010 році наш колектив спільно з платниками податків регіону зібрав понад 3215,1 млн. грн. платежів. Це на 1375,8 млн. грн. більше, ніж у 2009 році. За січень-травень 2011-го зібрано близько 1478,1 млн. грн. податків, зборів, обов’язкових платежів до держбюджету і понад 59,8 млн. грн. - до місцевих. Загалом 1537,9 млн. грн. Рівень відповідного періоду минулого року перевищено на 488,6 млн. грн. При цьому більшість коштів сплачено добровільно. 
- На чому ставите акценти в роботі?
- Досить виважено підходимо при формуванні плану перевірок. Тут найважливіший критерій – ступінь ризику вірогідного ухиляння від сплати податків. Ми маємо можливість (і при кожній нагоді її використовуємо) упередити господарські зв’язки наших платників з небезпечними контрагентами, тобто тими, хто свідомо застосовує схеми ухилянь та мінімізації сплати податків. Аби уникнути небажаних контактів з ризиковими підприємствами, суб’єкти підприємництва повинні бути більш обачними і перевіряти своїх бізнес-партнерів на порядність, тим самим уберігаючи себе від зайвої уваги з боку податкової. Для цього на сайті ДПА України створено банер "Дізнайся більше про свого бізнес-партнера". Інший, не менш значущий, напрямок – роз’яснити платникам положення Податкового кодексу України, зокрема, щодо автоматичного відшкодування податку на додану вартість. Повертати податок з бюджету без втручання людського фактора - не тільки прогресивно, вигідно, а й доволі швидко. У сучасних конкурентних умовах це може стати для підприємства справжнім порятунком. 
- Вікторе Трохимовичу, останнім часом в усіх сферах приділяють велику увагу психологічним аспектам. Чи доводиться податківцям бути на службі психологами?
- Володіти етикою спілкування з платниками, з колегами по роботі – частина професійної майстерності податківця і, як наслідок, його успіху.
Для податківців застосування штрафних (фінансових) санкцій не є головним. Зауважу, коли податки сплачуються добровільно, то держава витрачає менше ресурсів на їх примусове стягнення. Якщо в інших країнах тому, хто не платить податки, руки не подадуть, то у нас "бідоласі" співчувають. Відтак, найважливішим своїм завданням податківці вважають зміну психології платника, руйнування стереотипів. А це доволі складний і тривалий процес. У цивілізованому суспільстві добровільна сплата податків – усвідомлена необхідність і правило життя.
- Вікторе Трохимовичу, що побажаєте своїм колегам з нагоди професійного свята?
- Міцного здоров’я, витримки, оптимізму, добробуту, злагоди в родинах, успіхів та наснаги у праці задля розквіту України.
До друку підготовлено відділом масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Прилуцької ОДПІ
Просмотров: 532 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Прилуки антитютюнові (0)
Николай поможет всем (0)
Вісник місцевої влади (0)
Базари на замках (0)
Агротехнический техникум отныне - колледж! (1)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz