Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Вторник, 16.04.2024, 06:53

Календарь новостей

«  Июнь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2011 » Июнь » 01
Рятувальники Чернігівщини разом із білоруськими колегами гасили нафту й газ

Повітря до неможливості було схоже на воду. Дзеркальна гладінь танцювала хвилями, а з нею – зелене листя дерев, що відбивалося й водночас тануло в цьому рухливому дзеркалі. Гучне гудіння нагадувало шум потужного водоспаду. Відкинувши решту звуків та образів, можна було перенестися подумки до того величного водоспаду, дивовижна краса якого залишає людині єдино правильний вибір: забути про все й милуватися, доки від безперервного споглядання без жодного кліпу не засльозяться очі.
Насправді ж деталей, якими можна було б знехтувати, виявилося забагато. І головна з них, та ще й у множині – люди. Переважно вони тримали в руках фото-, відеокамери чи то придатні для зйомок мобільні телефони. Аматорські та професійні об’єктиви цілилися на стихію, котра вирувала в кількох десятках метрів і, розпікаючи повітря, робила його схожим на воду.
Кадри фотосесій і відеороликів "прикрасило" полум’я газового фонтану, яке виривалося з-під землі. Здавалося, що язики вогню вискакують із пащі дракона, що зачаївся десь тут-таки, готовий усе довкола злизати своїм гарячим подихом. За півгодини до того картина виглядала не менш приголомшливою і ще більш розмаїтою в кольоровій гамі. У відкритому резервуарі горіла нафта, виділяючи в атмосферу клуби чорно-сивого диму. Це виглядало як виверження вулкану, вражаюче навіть і без поштовхів землі під ногами. 
Просмотров: 7494 | Добавил: admin | Дата: 01.06.2011 | Комментарии (0)

вандализм"Хроніки прилуцького вандалізму" – так називалася публікація на першій шпальті "ГП" в номері від 13 квітня. Пройшло півтора місяця, й вандали знову заявили про себе. Нагадування вийшло більш ніж красномовним: у сквері Олега Кошового наші старі знайомі-інкогніто знесли один із ліхтарів. Ганебність цього вчинку підкреслена його зухвалістю: мовляв, ні осуд у статтях і телесюжетах, ні грізні міліцейські наряди нам не страшні. 
Як повідомив директор виконавця робіт із реконструкції паркової зони, ТОВ "Перша міжнародна будівельна компанія", Геннадій Кулагін, цей самий ліхтар постраждав уже не вперше. Ще взимку невідомі повалили його на сніг, однак після відновлення ліхтар встановили на місце. Тепер, за кілька місяців потому, працівники "ПМБК" помітили пропажу під час ранкового обходу парку. Особливе обурення в них викликало те, що навіть відірвану проводку було заізольовано...
На щастя, ліхтар доволі швидко знайшовся. Певно, він виявився непотрібним або просто-напросто заважким для зловмисників, які покинули його неподалік. За викликом чергового виконкому на місце виїхала бригада комунального підприємства "Міськсвітло", котра й забрала ліхтар. Скільки триватимуть відновлювальні роботи – довідатись не вдалося.

Текст і фото Олександра Бойка
Просмотров: 455 | Добавил: admin | Дата: 01.06.2011 | Комментарии (0)

сотрудничествоПрилуцький професійний ліцей - один з найстаріших навчальних закладів Чернігівської області - славиться своїми здобутками. За більш як 95 років діяльності він підготував близько 27 тисяч висококваліфікованих спеціалістів!
Завдяки діловим партнерським зв'язкам з освітнім центром ім. Якоба Кюнера з м. Меммінген (Баварія), налагодженим Чернігівським обласним управлінням освіти і науки, педагогічний колектив ліцею освоює нові форми і методи професійного навчання.
З допомогою німецьких колег була започаткована підготовка фахівців з професійної сфери "Агент постачання". Для організації навчальних кабінетів закладу надана гуманітарна допомога: 24 сучасні комп’ютери, 2 ксерокси, 1 факс. Для більш ефективного використання в навчальному процесі німецького обладнання шестеро викладачів Прилуцького професійного ліцею пройшли навчання в освітньому центрі ім. Якоба Кюнера.
У закладі створена і починає функціонувати навчально-тренувальна фірма "Удай", робота якої дозволяє адаптувати учнів до безпосередніх умов комерційної діяльності, підготувати спеціалістів, які орієнтуються в сучасних умовах ринку, володіють основами бізнесу. Навчальний процес проходить у формі ділової гри, під час якої учні співпрацюють у відділах, створених при фірмі. Ці відділи мають робочі місця, які повністю відповідають організації діяльності фірми: прийом на роботу, оформлення ділової документації, купівля й продаж товару, укладання угод, умови зберігання та відпуску товарно-матеріальних цінностей.
Просмотров: 620 | Добавил: admin | Дата: 01.06.2011 | Комментарии (0)

Прилуки включені до Переліку пріоритетних міст спільного проекту Ради Європи та Міністерства культури України "Реабілітація культурної спадщини історичних міст"

Місцеве самоврядування докладає максимум зусиль для якісної розробки техніко-економічних обґрунтувань і бізнес-планів з метою залучення інвестицій для збереження та примноження культурної спадщини міста.
На сьогодні до Прилук надійшла приємна новина: місто включене до Переліку пріоритетних міст спільного проекту Ради Європи та Міністерства культури України "Реабілітація культурної спадщини історичних міст".
Розпорядженням міського голови №146-р від 19 травня поточного року утворено робочу (технічну) групу для розробки супровідної технічної документації та техніко-економічних обґрунтувань розвитку об’єктів культурної спадщини міста відповідно до методики, запропонованої Міністерством культури України.
Координатором робочої групи призначено в. о. заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Мисана, який візьме участь у презентаційному семінарі щодо роз’яснення діагностичної методики, що відбудеться на початку червня в Луцьку.

Міська влада турбується про відпочинок та оздоровлення дітей улітку
Просмотров: 513 | Добавил: admin | Дата: 01.06.2011 | Комментарии (0)





www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz