Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Суббота, 20.04.2024, 01:34

Календарь новостей

«  Февраль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Європейське місто чи шкуродерня?
У кожного з нас є сусіди - комусь вони подобаються, комусь - не дуже. Ми ж не будемо їх труїти?.. Із точки зору біології, за розумовим і психічним розвитком собака перебуває на рівні 3-4-річної дитини - ті ж реакції та емоції. Але уявити, як доросла людина ображає 3-4-річну дитину, ми не можемо, а от що вона б'є собаку-дуже просто... Нагадаю, що Папа Римський відніс собак до живих істот, в яких є душа. Тому людей, які так жорстоко поводяться з собаками, маємо підстави називати душогубами. Настав час зрозуміти, що не людина стоїть над усіма, а що ми живемо всі разом, і навчитись співіснувати.
Ми часто говоримо про те, якими ж ростуть наші діти... Якщо з дитинства звикнути до думки, що будь-яку істоту можна просто вбити, то повага до чужого життя не сформується.
Нещодавня стаття Олександра Бойка «Сказитись можна...» призвела до збільшення жорстокості з боку населення до безпритульних собак. І хоча сам журналіст не закликав до знищення чи завдання побоїв собакам, але й, на мою думку, не в повній мірі пояснив, що не тварини винні в збільшенні своєї чисельності, а бездіяльність місцевої влади. Після виходу статті деякі добродії вирішили, що саме вони повинні розпочати боротьбу з собаками. Так, по вул. Вокзальній громадянин Анатолій К. сильно побив місцеву собаку Жулю (яка, до речі, була стерилізована за кошти мешканців) зі словами: «Сказитися можна! Уже на кореспондентів кидаються!» Журналісти, як третя влада у нашій країні, повинні домагатися трансформації свідомості людини, що роками намагається винищувати -тоді, коли можна співіснувати.
У вівторок, 8 лютого, на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій одноголосно постановили, що прийшов час вирішення проблеми збільшення чисельності безпритульних тварин. Колектив комунального підприємства «Послуга» вже готується зводити рахунки з безпритульними тваринами. А ми - жителі 273-го кварталу надовго запам'ятали відстріл, який проводився близько З років тому. Коли собаки, котрі отримали дозу отрути, 4 дні страждали на очах наших дітей, які лікували і доглядали їх кожну вільну хвилину. І, в результаті, вижила лише одна тварина...
Три роки місцева влада самоусувалася від вирішення проблеми регулювання кількості безпритульних тварин, усе зводилося до нестачі коштів. Але, як відомо, добрий господар завжди знайде вихід. Мерія нашого міста навіть не намагалася знайти спонсорів та залучити небайдужих городян. Вони не спромоглися замінити систему вбивства на програму стерилізації. Цей метод здатен вирішити проблему бездомних тварин за 5-6 років.
На запитання: «А що далі?» - нам на прийомі міський голова відповів: «Будемо діяти в межах законодавства!»- мовляв, збільшилися випадки звернень покусаних прилучан до медиків. Та прилучанам забули надати інформацію, що саме від тварин, які мають власників, люди отримують найбільшу кількість травм: господарська собака почувається більш владною і покликаною захищатися від чужих, вона нападає першою - на відміну від безпритульної собаки. Вуличні собаки проявляють агресію, коли у них так зване «собаче весілля». І в цьому сенсі стерилізація якраз і є вирішенням проблеми. Влада могла хоча б почати просвіту населення з питання контролю над народжуваністю домашніх тварин, бо саме вони постійно поповнюють лави безпритульних собак. Потрібно ввести реєстрацію та штрафні санкції за викинутих на вулицю домашніх тварин, а на це, як відомо, багато коштів не потрібно.
Дуже сподіваюся, що можновладці нашого міста, хоч на мить, задумаються над наслідками ухвалених рішень і перестануть ховатися за отим: «Не виділяються кошти». Головне мати бажання на початок реалізації програми «Соціальний пес» і дати дихання закону «Про захист тварин від жорстокого поводження». Тож зупинимо зооцид у нашому місті!
Тетяна СИЧ, представник ініціативної групи по створенню 
спілки захисту безпритульних тварин
Просмотров: 562 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
[Мировые новости]
Днепропетровский священник вернулся из странствий по Папуа Новой Гвинеи (1)
На пленарному засіданні 78 (позачергової) сесії (0)
Вітаємо найкращих! (1)
Плискунівські ініціативи (0)
Прилуцькому клубу голубівників «Дружба» - 10 років (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz