Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Пятница, 19.04.2024, 06:13

Календарь новостей

«  Февраль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
У місті буде повноцінний ВУЗ?
Засідання оновленої робочої групи з питань стратегічного планування окреслило пріоритетні напрямки розвитку міста

Певно, кожен прилучанин бажає своєму місту стати кращим і засмучується від негативних явищ і процесів, уникнути котрих буває вкрай нелегко. У той час, як одні вболівають за Прилуки на рівні пліток і пересудів, інші доводять свою небайдужість і компетентність реальними діями. До останніх можна віднести міську робочу групу з питань стратегічного планування сталого розвитку території, яка минулої п’ятниці провела перше в нинішньому році засідання.
Оновлена на 60% у порівнянні з минулорічним складом група має на меті підготувати проект Стратегічного плану розвитку міста Прилуки на 2011-2015 роки. Важливість даного документу кількома словами окреслив голова робочої групи Олександр СИВЕНКО:
– Стратегічний план авторитетніший за програму соціально-економічного розвитку на той чи інший рік, яка, по суті, є результатом виконання стратегії розвитку міста. Це один із документів, що подаються в міністерства для отримання коштів із державного бюджету. Придивляються до нього й представники іноземних програм, що надають гранти.
План розвитку території, над яким почала працювати група, стане для нашого міста четвертим. Історія проектів розпочалася в 2004 році розробкою Стратегічного плану розвитку житлово-комунального господарства. У 2005 році прийнято загальну стратегію розвитку міста, а в 2008-2011 рр. план розвитку об’єднав місто і район. Після відщеплення спільної ланки – проектів TACIS – від стратегічного планування відокремилась і Прилуччина. Тож до 2015 року Прилуки житимуть за власним Стратегічним планом розвитку. Його остаточний варіант затвердить сесія міської ради. А поки що члени групи вивчили пропозиції попереднього складу й за два тижні мусять подати власні, після чого проект розгляне кожна із п’яти депутатських комісій.
Про фінальні стратегічні очікування Прилук говорити зарано, тому наважимось лише злегка відхилити завісу планів. Нова редакція передбачає реалізацію низки заходів у напрямках економічного розвитку, покращення якості життя та гармонійного розвитку дітей і молоді. Серед можливих масштабних цілей – розширення мережі пам’яток архітектури національного значення, впровадження програми доступного житла, відхід від комунальної форми власності багатоквартирних будинків, створення госпітального округу та повноцінного вищого навчального закладу.
Олександр Бойко
Просмотров: 505 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Як і раніш, Прилуки лідирують (0)
Плискунівські ініціативи (0)
Талановита в усьому (0)
Прилуцька молодь прийняла участь в засіданні клубу цікавих зустрічей “Особистість” (0)
Задля безпечності й надійності (1)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz