Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Четверг, 25.04.2024, 22:58

Календарь новостей

«  Ноябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Вісник місцевої влади
Вісник місцевої влади
Відбулася презентація проекту будівництва другого корпусу гімназії №1

27 жовтня — важливий день в історії міста, адже саме цього дня відбулася презентація проекту будівництва другого корпусу гімназії №1. До речі, у Прилуках школи не будувалися вже більше 20-ти років. І сьогодні завдяки спільним зусиллям міського голови Юрія Беркута та голови Чернігівської обласної державної адміністрації Володимира Хоменка, який особисто взяв участь у презентації, мрія прилучан стала реальністю.
Виконуючий обов’язки головного спеціаліста з питань капітального будівництва відділу реформування житлово-комунального господарства міської ради Олександр Шумський, презентуючи проект будівництва нового корпусу гімназії, зазначив, що саме приміщення буде триповерховим з одного боку, з іншого - з четвертим мансардним поверхом і, крім класних кімнат, матиме басейн, актову та спортивну зали, майстерні для трудового навчання, їдальню, майданчики для дітей і буде обладнане пандусом. Приміщення розраховане на 470 дітей. Його загальна вартість разом з обладнанням - 22 мільйони гривень. Новий корпус гімназії №1 планується ввести в експлуатацію у 2012 році.
Виступаючи перед учасниками заходу, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко наголосив на тому, що для влади надзвичайно важливо, аби люди вірили їй, адже те, що для прилучан було мрією, сьогодні відбулося. Перший мільйон гривень на будівництво виділила «Укрнафта», решту коштів, як запевнив Прем’єр-міністр України Микола Азаров, буде передбачено в державному бюджеті на 2011 рік. За відчутну допомогу й підтримку учні гімназії посвятили Володимира Хоменка в почесні гімназисти.
У свою чергу міський голова Юрій Беркут подякував губернатору за підтримку і запевнив, що все залежне від міської влади по будівництву нового корпусу гімназії буде зроблено якісно і в терміни.
Голова батьківського комітету Олександр Прозур наголосив, що нове приміщення для учнів гімназії — давня мрія, яка вже стала дійсністю.
Отже, дай Боже, щоб усі добрі справи і починання, зроблені на сьогодні в місті, продовжилися й успішно реалізовувалися.

Прилуки — постійний учасник проектів Європейського Союзу

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко в рамках проекту Європейського Союзу «Конвенція мерів» здійснив триденну робочу поїздку в столицю Грузії Тбілісі, яка однією з перших підписала дану Угоду.
Конвенція мерів — це громадська акція мерів міст Європи і Азії щодо скорочення до 2025 року на 20% викидів парникових газів на підвідомчих територіях.
Конвенція мерів, до якої приєдналися вже більше 960 міст по всій Європі, є результатом дій небайдужих до майбутнього європейських громад, котрі взяли на себе зобов'язання щодо зниження викидів CO2 через збільшення ефективності використання енергії та продукування екологічно чистої енергії шляхом використання альтернативних джерел.
Ще в листопаді минулого року міський голова Юрій Беркут, керуючись рішенням міської ради від 25 червня 2009 року, підписав Конвенцію мерів. Отже, Прилуки, як і сімнадцять інших міст України, зробили перші й рішучі кроки по скороченню викидів парникових газів на території міста.
Для Прилук участь у даному Проекті відкриє двері до фінансових джерел Євросоюзу, які будуть використані в напрямку енергозбереження. Місто зможе, по-перше, одержати позики від європейських банків на пільгових умовах під низькі відсотки, а по-друге, брати участь у проектах Європейського Союзу, що дасть змогу отримати навчально-методичну й технічну допомогу для впровадження енергозберігаючих технологій у бюджетній сфері міста.

З турботою про ветеранів війни та інвалідів

За інформацією начальника управління праці та соціального захисту населення міської ради Ганни Малиш, на сьогодні в Прилуках проживає 3 тис. 106 ветеранів війни та майже 16 тис. громадян похилого віку.
У 2010 році було проведено обстеження житлово-побутових умов 307 пенсіонерів, інвалідів і одиноких непрацездатних громадян.
У поточному році 27 ветеранів війни та 19 інвалідів отримали безоплатні путівки на санаторно-курортне лікування на загальну суму 118 тис. 734 грн. Проведено безкоштовний капітальний ремонт житла 3 інвалідам війни.
Протягом звітного періоду 235 громадян похилого віку й інвалідів безкоштовно одержали 277 технічних та інших засобів реабілітації на загальну суму 282 тис.377 грн.
Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міської ради в поточному році забезпечено соціальне обслуговування та надання різних видів соціальних послуг 1311 громадянам.
Ветерани війни і громадяни похилого віку є постійними відвідувачами загальноміських заходів з нагоди державних та народних свят. Вони мають можливість безкоштовно відвідувати заходи в міському Будинку культури, користуватися послугами міських бібліотек, відвідувати краєзнавчий музей та його філію тощо.

Про роботу зі зверненнями громадян

За інформацією начальника громадської приймальні Прилуцької міської ради Людмили Пашук, протягом 9 місяців поточного року до міської ради надійшло 3 тис. 407 письмових та усних звернень, що на 332 звернення, або на 9,7% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Під час проведення прямого телефонного зв’язку громадян з керівництвом міської ради від мешканців міста надійшло 52 звернення (за аналогічний період 2009 року — 57).
Із 3 тис. 115 письмових звернень 113 надійшло через органи влади вищого рівня – Адміністрацію Президента України, Кабінет Міністрів України, Урядову гарячу лінію та обласну державну адміністрацію.
Усі звернення, що надійшли через органи влади вищого рівня, розглядалися вчасно й вирішувалися згідно з чинним законодавством.
Протягом 9 місяців відповідно до графіка щотижня проводився особистий прийом громадян керівними посадовими особами міської ради, під час якого надійшло 292 звернення, зокрема 39 звернень, що зареєстровані під час виїзних прийомів.
За вказаний період до міської ради надійшло 156 колективних звернень, що на 28 менше, ніж за аналогічний період торік. У колективних зверненнях піднімалися питання землекористування, ремонту будинків та обслуговування житла експлуатаційними організаціями, ремонту доріг, зрізування дерев, транспорту і зв’язку, тепло-, водопостачання і водовідведення, оплати праці тощо.
У 449 зверненнях піднімалися питання отримання дозвільних документів на індивідуальне житлове будівництво, оформлення документів на самочинне будівництво, а також вирішення спірних питань, пов’язаних із самочинним будівництвом і добросусідськими відносинами.
З питань комунального та дорожнього господарства за звітний період надійшло 437 звернень, з питань соціального захисту населення – 364. Зросла кількість звернень щодо надання одноразової грошової допомоги: якщо за 9 місяців минулого року їх було 228, то за аналогічний період поточного — 286. Майже всі звернення щодо надання грошової допомоги задоволені в межах можливостей міського бюджету. Решті громадян були надані роз’яснення відповідно до чинного законодавства.
За вказаний період до міської ради надійшло 56 звернень стосовно незадовільної роботи радіо та 64 звернення щодо роботи пасажирського транспорту, зокрема щодо незгоди з підвищенням тарифів на послуги перевезення в міському пасажирському транспорті.
Варто зазначити, що під особливим контролем перебуває розгляд скарг. Протягом 9 місяців 2010 року до міської ради надійшло 55 скарг, з них 11 колективних і 4 анонімних. Більшість скарг стосувалися затоплення квартир під час дощів і танення снігу, грубого поводження кондукторів у міському пасажирському транспорті під час перевезення пільгових категорій громадян та роботи радіозв’язку. Усі скарги були своєчасно розглянуті.
Виконавська дисципліна посадовців міської ради, керівників підприємств та установ міста в роботі зі зверненнями громадян задовільна. Станом на 20 жовтня поточного року із 3 тис. 292 виконаних звернень громадян 3 тис. 119 виконано у визначений законодавством термін, що складає 95%. Проте були допущені порушення термінів розгляду 173 звернень, зокрема відділом комунальної власності, управлінням житлово-комунального господарства, відділом містобудування та архітектури міської ради. Також допускалися порушення термінів при розгляді звернень Прилуцьким МБТІ та КП «Прилукижитлобуд».
У червні поточного року в рамках проекту ISO 9001:2008 методом суцільного анонімного анкетування відвідувачів громадської приймальні було проведено дослідження по вивченню задоволеності споживачів послуги «Розгляд звернень громадян». На даний час проводиться повторне анкетування, метою якого є вивчення очікувань громадян від роботи посадовців міської ради з їхніми зверненнями.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення Прилуцької міської ради
Просмотров: 3965 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
У боржниках – два підприємства (0)
Чітко за графіком (1)
Прилуцька молодь прийняла участь в засіданні клубу цікавих зустрічей “Особистість” (0)
ПРО ТЕНДЕНЦІЮ, ЯКА РАДУЄ (0)
Резонансне убивство в Прилуках: скоро суд! (2)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz