Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Четверг, 18.04.2024, 06:23

Календарь новостей

«  Октябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
ДІСТАЛИ БРОДЯЧІ СОБАКИ? ПРОПОНУЙТЕ, ЩО З НИМИ РОБИТИ
Зграї бродячих собак стали "нормою" для Прилук. За останні два роки їх кількість на вулицях міста загрозливо зросла. Воно й не дивно - околиці Прилук рясніють смітниками, які є добрим джерелом харчів для бездомних тварин. Стихійному розмноженню чотириногих бродяг сприяє і відсутність у місті притулку, де б тварини оглядалися ветеринарами, стерилізувалися й утримувалися певний час. 
До виконавчого комітету міської ради постійно надходять дзвінки, індивідуальні й колективні листи з вимогами розв'язати проблему бродячих тварин. Адже, як би там не було, жалість до тварин зникає, коли йдеться про ваше здоров'я і тим паче про здоров'я ваших дітей. 
Виловом бродячих тварин у Прилуках раніше займалося КП "Комунальні послуги". Щодня, крім вихідних, працівники даного підприємства здійснювали відлов та усипляння тварин. Ці роботи виконувалися відповідно до укладеного з управлінням житлово-комунального господарства договору. Щороку з міського бюджету виділялося 20 тисяч гривень. Однак ось уже другий рік поспіль служба не працює, а кількість собак в місті зростає в арифметичній прогресії. Якщо в попередні роки чисельність бездомних тварин була регульована і комунальники щороку відловлювали близько 400 бродячих котів та собак, то зараз ситуація дійсно некерована. 
Проблема в тому, що на даний час комунальне підприємство не має можливості проводити відлов бродячих собак із подальшим їх умертвінням, оскільки препарат, який використовували для евтаназії в попередні роки, на сьогодні заборонений. 
Згідно із Законом України "Про захист тварин від жорстокого поводження" від 21 лютого 2006 року, для евтаназії тварин повинні застосовуватися гуманні методи, що виключають їх передсмертні страждання. А препарат, який застосовувало комунальне підприємство, є курареподібним і не виключає болісних відчуттів у тварин. 
Регулювати чисельність безпритульних собак треба методом біостерилізації, що являє собою позбавлення тварин хірургічним шляхом здатності до відтворення. Стерилізацію мають виконувати фахівці у відповідних санітарних умовах. Крім того, після проведення стерилізації тварин певний час необхідно утримувати під наглядом ветлікаря. А для утримання тварин потрібні спеціально облаштовані приміщення, кошти на годування і введення медпрепаратів. 
Одначе якою науковою працею доведено, що голодна тварина після стерилізації стає добрішою? Адже людей турбує не стільки те, що собаки розмножуються, а те, що вони на них кидаються. 
Один з виходів із ситуації - відновлення роботи служби з вилову тварин. Але не все так просто. Якщо раніше на роботу цієї служби необхідно було щороку виділяти з міського бюджету 20 тисяч гривень, то зараз на її відновлення потрібно близько 100 тисяч гривень. У цю суму входять додаткові витрати на транспорт, пальне і медичні препарати. Інший вихід - 450 тисяч гривень на створення притулку для тварин. Проте на все це у міському бюджеті фінансування відсутнє. 
І ще одне. Безпритульні тварини не беруться бозна-звідки. Колись їх або їхніх батьків викинув на вулицю хтось із нас. У європейських країнах ви б понесли за це серйозну відповідальність (на жаль, Закон України "Про захист тварин від жорстокого поводження" її не передбачає). Вирішивши завести вдома тварину, спочатку сто разів подумайте, чи зможете ви її утримувати і чи готові до труднощів, що із цим пов’язані. 
Шановні мешканці міста! Враховуючи таку невизначену ситуацію, просимо вас надати свої пропозиції щодо вирішення питання з безпритульними тваринами. Пропозиції висловлюйте на сайті «Града Прилуки» www.gradpryluky.info або ж направляйте на адресу управління житлово-комунального господарства (м. Прилуки, вул. Київська, 281 А, каб. №68, тел. 7-10-88, 7-11-19). 
Дякуємо за небайдужість.
Просмотров: 713 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
[Новости Прилук]
Трудовой договор или нет? (0)
[Новости Прилук]
Рак молочной железы - приговор или нет? (0)
Золоті руки Катерини Іващенко (0)
[Новости Прилук]
Де ж народився Святитель? (1)
Флагман современного образования Украины-2010 (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz