Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Вторник, 16.04.2024, 14:11

Календарь новостей

«  Май 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
ВАТ “ПРИЛУЦЬКИЙ ЗАВОД “БІЛКОЗИН” ЗУПИНЕНО ЧЕРЕЗ СТРАЙК

21 травня 2010 року на підприємстві ВАТ "Прилуцький завод "Білкозин” розпочато страйк. О 07.30 ранку обладнання всіх виробничих цехів було зупинено. Після оголошення страйку перед прохідною заводу відбувся мітинг трудового колективу, в якому взяли участь профспілкові лідери області, депутати Верховної Ради України, Чернігівської обласної ради, Прилуцької міської ради, представники Територіальної інспекції праці та відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області, висловивши повну підтримку страйкуючим.

У свої виступах звичайні робітники – слюсарі, апартники, нарікали на повне нехтування нормами охорони праці. На заводі не видається спецодяг, інвентар, молоко. Також було сказано, що працівники обурені невиплатою заробітної за умови повного завантаження виробничих потужностей і стабільній реалізації продукції. 

Після закінчення мітингу, представники профспілкового страйкового комітету були запрошені на переговори з роботодавцем. Протягом останнього часу генеральний директор заводу Юрій Сергієнко був відсутній з особистих причин, і тому переговори вів Юрій Степаніжов – заступник генерального директора. В ході переговорів з’ясувалося, що в 2009 році підприємство не тільки стабільно працювало, але і закінчило рік з прибутком, маючи при цьому кількамісячну заборгованість із зарплати. Представники роботодавця не змогли пояснити куди поділися кошти, отримані від реалізації продукції. На зустрічі членів страйкому з представниками адміністрації було заявлено про недопущення переслідування активних членів профспілки. 

В ході переговорів зі страйковим комітетом та виступаючи перед працівниками, Юрій Степаніжов пообіцяв, що протягом наступного тижня буде виплачена заборгованість за лютий-березень, не гарантувавши при цьому своєчасності подальших виплат та підвищення тарифних ставок. Заступник гендиректора спробував вмовити людей вийти на робочі місця, щоб переробити сировину (незавершене виробництво), яка може зіпсуватися за час простою, наголосивши, що сума збитків для підприємства складе майже 3 млн. грн. Однак відповідь людей була емоційна і категорична: "Самі ставайте і переробляйте свою сировину. Ми більше не збираємося працювати задарма”. 

Після ґрунтовного обговорення з трудовим колективом, члени страйкому оголосили рішення – не розпочинати роботу до виконання всіх вимог, а саме: 
– виплати в повному обсязі заробітної плати за весь період та недопущення в подальшому її заборгованості; 
– підвищення годинних тарифних ставок, які не змінювалися з 2008 року; 
– повернення заборгованих соціальних виплат за 2008-2010 роки. 
Про перебіг подій навколо ситуації з заводом "Білкозин" читайте на сторінках нашого порталу та місцевої преси.
Просмотров: 492 | Добавил: admin | Рейтинг: 5.0/1 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Стадіон уже освітлюється (0)
Летний отдых детей - экзамен для взрослых (0)
Прилуцький Олімп 2007 (3)
«Хочу всіх обігріти» (0)
Непокоїтися нічого (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz