Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Пятница, 19.04.2024, 04:55

Календарь новостей

«  Февраль 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
На пленарному засіданні 78 (позачергової) сесії
26 січня відбулося пленарне засідання 78 (позачергової) сесії міської ради, яка була особливою, адже в її роботі вперше за депутатську каденцію 5 скликання взяли участь два депутати Верховної Ради України від партії «Батьківщина» - Валерій Дубіль і Олег Ляшко та п’ять депутатів обласної ради від різних політичних партій.

Завчасно, ще до 19 січня, секретарем міської ради та відповідальними працівниками був сформований порядок денний 78 /позачергової/ сесії, у який серед інших були внесені важливі питання, зокрема й ті, що стосувалися надання мешканцям міста дозволів на безкоштовну приватизацію земельних ділянок (адже Постанова Кабінету Міністрів передбачає розгляд заяв громадян на безкоштовну приватизацію у двотижневий термін).

При формуванні порядку денного (до речі, депутати витратили півтори години на його впорядкування) уже безпосередньо на сесії голова фракції «Батьківщина» запропонувала інший порядок денний, погоджений на засіданні фракції, який суттєво відрізнявся від уже сформованого.

Світлана Яременко, надавши відповідне обґрунтування, зняла з порядку денного внесене нею напередодні сесії питання «Про недовіру міському голові» та озвучила 7 питань, які, за пропозицією фракції «Батьківщина», були поставлені на розгляд першими й унесені напередодні й безпосередньо перед початком сесії, а саме: «Про напрямок використання вільного залишку», про ситуацію на КП «Телекомпанія «Прилуки», «Про роботу КП «Комунальні послуги в зимовий період», «Про перерахунок тарифів КП «Прилукижитлобуд» в зимовий період 2009-2010 років», «Про розгляд запиту депутата Карпенка В.К.», «Про розгляд запиту депутата Дурбалова О.Д.», про сушарний комплекс. Але варто зазначити, що проекти рішень по всіх сімох питаннях не пройшли юридичну експертизу, тобто не були погоджені в установленому чинним законодавством порядку.

До вищезазначених депутати від фракції «Батьківщина» запропонували додати ще кілька питань із попереднього порядку денного, що й викликало обурення в депутатів від фракцій «Партія регіонів», «Соціалістична партія України», частини депутатів від фракцій «Комуністична партія України» та «Наша Україна-Народний Рух».

Депутат міської ради Олександр Прозур запропонував розглядати першочергово ті питання, які стосуються забезпечення життєдіяльності територіальної громади, а не ті, що мають політичне забарвлення.

Гарячу суперечку в сесійній залі викликало зняте з розгляду депутатами від фракції «Батьківщина» питання про відзначення 925-ї річниці заснування міста Прилуки. Безперечно, усі прилучани гордяться своїм містом і хочуть, щоб святкування такої знаменної дати проходило на державному рівні, тому й у наданому депутатам проекті рішення йшла мова про звернення до Верховної Ради України з пропозиціями про відзначення на державному рівні у 2010 році 925-ї річниці заснування міста. Урешті-решт, депутати від фракції «Батьківщина» погодили внесення вищезазначеного проекту рішення до порядку денного, тим паче, що з цього питання мав виступати депутат Верховної Ради Олег Ляшко. До речі, пан Ляшко озвучив у своєму виступі під час розгляду даного питання всі ті пропозиції, що були випрацювані в стінах міської ради й подані міським головою особисто Президентові України під час перебування його в Прилуках. Як переконував, Олег Ляшко, усі пропозиції будуть розглянуті вже наступного дня на засіданні Кабміну.

Виникла необхідність ліквідації управління капітального будівництва

Голова фракції «Партія регіонів» Олексій Гавриш, ураховуючи колективне звернення працівників управління капітального будівництва, уніс до порядку денного питання «Про ліквідацію управління капітального будівництва». Це викликано тим, що немає відрахувань на заробітну плату у зв’язку з припиненням будівництва через економічну кризу (з липня 2009 року цей госпрозрахунковий підрозділ не отримує заробітну плату). Депутати запропонували доопрацювати дане питання, унести відповідні пропозиції й розглянути їх на наступній сесії.

Міська рада підтримала звернення

Олександр Козик, як член депутатської групи «За відродження Прилук та спасіння річки Удай», уніс пропозицію направити звернення Президенту України, Голові Верховної Ради України, Прем'єр-міністру України, головам Чернігівської та Полтавської обласних державних адміністрацій щодо необхідності вирішення проблем регіонального рівня та здійснення негайних рішучих кроків для зупинення екологічної катастрофи річки Удай. Депутати всіх фракцій підтримали вищезазначене звернення.

Незважаючи на те, що Національна рада констатувала факт втручання представників кандидата на пост Президента України у діяльність КП «Телекомпанія «Прилуки» ...

Наступним слухалося питання про ситуацію на КП «Телекомпанія «Прилуки», про що доповідала голова фракції «Батьківщина» Світлана Яременко, яка озвучила відповідний проект рішення, а саме:
1. Визнати умови транслювання передвиборчої агітації від кандидатів на пост Президента України на комунальному підприємстві «Телекомпанія «Прилуки» Прилуцької міської ради нерівними та такими, що грубо порушили вимоги Закону України «Про вибори Президента України».
2. Оголосити офіційне попередження міському голові стосовно втручання в діяльність комунального підприємства «Телекомпанія «Прилуки» Прилуцької міської ради під час виборів Президента України 2010 року.
3. Звільнити Сак Вікторію Анатоліївну з посади директора комунального підприємства «Телекомпанія «Прилуки» Прилуцької міської ради та Павлютіну Ірину Миколаївну з посади головного редактора даного підприємства з дати прийняття даного рішення.

Фахівці-юристи побачили багато юридичних колапсів у даному рішенні, адже порушень Закону України «Про вибори Президента України» з боку директора ТБ «Прилуки» Вікторії Сак не виявлено, нічим не аргументовано й не доведено, що було втручання міського голови, а звільняти головного редактора – це не прерогатива міської ради, а виключно – компетенція директора телебачення.

Тим паче, надійшло рішення № 71 з протоколу № 1 від 20 січня 2010 року засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, на якому розглядалося питання про втручання у діяльність електронних ЗМІ під час виборчої кампанії 2009-2010 років. Національна рада констатувала факт втручання представників кандидата на пост Президента України у діяльність комунального підприємства «Телекомпанія «Прилуки», про що направлена відповідна інформація до Центральної виборчої комісії. Незважаючи на це, депутати від фракції «Батьківщина» наполягали на звільненні директора та головного редактора, яких, до речі, прийшов захищати весь колектив телебачення.
У знак протесту проти внесеного й підтриманого фракцією «Батьківщина» рішення депутати від фракції «Партія регіонів», частина депутатів, за винятком двох від кожної з фракцій, а саме: «Соціалістичної партії України», «Комуністичної партії України» та «Нашої України-Народного Руху» залишили сесійну залу. Незважаючи на це, сесія продовжила роботу, адже в залі залишилася більшість депутатського корпусу, отже, відповідно був кворум. До речі, міський голова запевнив колектив телебачення, що прийняте рішення буде заветовано ним у межах чинного законодавства.

Міський голова в межах чинного законодавства заветував ряд рішень

Далі один за одним розглядалися внесені фракцією «Батьківщина» питання, що стосувалися роботи підприємств комунальної сфери та перевезення пільгових категорій населення. Загальновідомо, що саме комунальна сфера завжди була найвразливішою, а сьогодні, особливо в часи економічної й фінансової кризи, при недостатньому забезпеченні міського бюджету, при варварських відсотках, які місту необхідно віддати до бюджетів вищих рівнів, комунальна сфера залишається, на жаль, недофінансованою, а звідси — і всі проблеми. Тому й не зовсім комфортно почували себе керівники комунальних підприємств, бо розуміли, що замість реальної, дієвої допомоги від депутатів вони чують те, що їм болить щодня й щогодини.

Оцінивши реально ситуацію на комунальних підприємствах міста, посилаючись на відповідні обґрунтування керівників комунальних служб, міський голова Юрій Беркут відповідно до наданого йому Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» права заветував наступні рішення: «Про роботу КП «Комунальні послуги» у зимовий період», «Про перерахунок тарифів КП «Прилукижитлобуд» в зимовий період 2009-2010 років», «Про розгляд запиту депутата Карпенка В.К.», «Про розгляд запиту депутата Дурбалова О.Д.». Також міський голова заветував рішення «Про напрямок використання вільного залишку».

Роботу сушарного комплексу тимчасово призупинено

Як уже зазначалося, депутати від фракції «Батьківщина» внесли питання, що стосувалося сушарного комплексу, з метою заслуховування інформації керівництва СТОВ «Батьківщина», якому належить сушарка. Як зазначив Олег Дмитренко – керівник підприємства, уже усі дозволи є, крім дозволу на введення об'єкта в експлуатацію. Отже, це підтвердження того, що сушарний комплекс почав функціонувати, коли ще не було всіх правоустановчих документів.

Заступник міського голови Олександр Сивенко зауважив, що керівництво підприємства не подавало йому на підпис відповідний акт. Якщо підприємство і подасть акт на підпис, то він його не підпише, допоки керівництво не виконає пункт 19 містобудівних умов, у якому йде мова про заключення договору з виконкомом міської ради на перерахування пайового внеску на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Прилуки відповідно до Закону України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва». Містобудівні умови підприємства надані відповідно до рішення 55 сесії міської ради від 26 лютого 2009 року.
Як запевнив керівник підприємства, роботу сушарного комплексу на сьогодні призупинено, доки не буде вирішено всі проблемні питання.

Міська рада затвердила Програму забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції та обмежила перебування дітей у громадських місцях у вечірній час

Депутати розглянули ще ряд питань, зокрема «Про створення робочої групи щодо розробки положення про комісію з розгляду питань, пов'язаних з погодженням документації із землеустрою», «Про Доповнення до Плану діяльності Прилуцької міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2010 рік», «Про збільшення статутних фондів комунальних підприємств «Прилукитепловодопостачання» та «Комунальні послуги». Також сесія затвердила міську Програму забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009-2013 роки та відповідним рішенням обмежила пербування у закладах дозвілля, громадського харчування, комп'ютерних клубах, на вулицях та інших громадських місцях міста у вечірній час без супроводу батьків або осіб, що їх замінюють, дітей віком до 14 років після 22 години, а віком від 14 до 16 років після 23 години.


Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення міської ради
Просмотров: 620 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Куточок живої природи у центрі Прилук (0)
[Новости Прилук]
Трудовой договор или нет? (0)
Николай поможет всем (0)
Депутати підтримали міського голову (0)
Непокоїтися нічого (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz