Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Пятница, 29.03.2024, 16:32

Календарь новостей

«  Декабрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
МИ Й НАШІ ДІТИ НЕ САМІ
3 грудня люди всього світу відзначали Міжнародний день інвалідів. Для вихованців Прилуцького реабілітаційного центру змішаного типу для дітей-інвалідів відзначення цього дня перетворилося на тижневу низку приємних і корисних заходів.

Доброта й милосердя багатоликі. Потреба у них відчувається повсякчас. Навіть тоді, коли немає біди. Навіть там, де гори спокійні і твердь земна не хитається під ногами. Доброта й милосердя – наче два крила, на яких тримається життя.
На щастя, поряд із нами є люди, котрі знають це, котрі прагнуть допомогти і допомагають.



30 листопада до Прилуцького реабілітаційного центру змішаного типу для дітей-інвалідів завітав депутат Верховної Ради України Олег Валерійович Ляшко, щоб познайомитися з його вихованцями, дізнатися, як вони живуть, чого потребують, і вручити вкрай необхідні подарунки, про які діти так давно мріяли: апарат для виготовлення синглетно-кисневої пінки, комбінований апарат для магнітотерапії, апарат для УВЧ-терапії, холодильник «Норд» та комп’ютер з плазмовим монітором.


На дітей чекав іще один приємний сюрприз від Олега Валерійовича - поїздка 5 грудня до Чернігова, на дитячу музичну казку Київського академічного театру оперети «Лампа Аладдіна». А щоб довга дорога до Чернігова видалася приємною, дітям були надані зручні й комфортабельні автобуси.
Увага народного депутата до дітей-інвалідів не залишилася непоміченою – вихованці Центру подарували Олегу Ляшку власноруч виготовлену картину з бісеру.

Люди не будуть щасливими, якщо не навчаться любити своїх ближніх, співчувати, жити за законами добра й краси. І як приємно, що це розуміє не лише керівництво нашого міста, а й усі його жителі, адже не даремно говорять, що Прилуки – місто добрих людей.
1 грудня Центр творчості дітей та юнацтва гостинно відчинив двері вихованцям ЦСРДІ.
…У залі погасло світло, стихли голоси, відкрилася завіса і почалося чародійство: придумані кимось персонажі вмить ожили, і діти затамувавши подих раділи, сміялися, сумували й хвилювалися разом із героями казки «Рукавичка», підготовленої акторами театру-студії «Казкар». Діти повірили в те, що дійство, яке відбувалося на сцені, - не фантазія, а реальність!
Того дня, щоб побути з дітьми, порадіти їхнім успіхам і дізнатися про їхні проблеми, до ЦТДЮ завітав і міський голова Прилук Юрій Володимирович Беркут. Свято завершилося врученням усім вихованцям реабілітаційного центру подарунків від міського голови.

2 грудня, напередодні Міжнародного дня інвалідів, у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбувся благодійний захід «Хай добром розквітнуть душі», у якому взяли участь і вихованці Прилуцького реабілітаційного центру змішаного типу для дітей-інвалідів.
На заході була представлена виставка творів художньо-прикладного мистецтва інвалідів та продукції підприємств, засновниками яких є громадські організації інвалідів. Індивідуальні й колективні роботи вихованців Прилуцького реабілітаційного центру посідали гідне місце серед інших виробів, знайомлячи відвідувачів з різними техніками й матеріалами, з якими працюють наші діти.
Святковий концерт складався з номерів учасників колективів художньої самодіяльності людей з особливими потребами. Приємно, що на тлі інших виступи прилучан Максима Пошкурлата й Олексія Хоменка вирізнялися вишуканістю та високим виконавським рівнем. Хлопці зірвали шквал аплодисментів, а Максиму глядачі взагалі аплодували стоячи, адже його пісня глибоко проникла в їхні душі.
На заході був присутній голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко. Він дав високу оцінку роботам вихованців Прилуцького реабілітаційного центру змішаного типу для дітей-інвалідів і з особливою теплотою відмітив номери у їхньому виконанні.



Аби поділитися теплом своїх душ, 3 грудня у реабілітаційному центрі змішаного типу для дітей-інвалідів, який самі діти з любов’ю називають храмом Віри, Надії та Добра, зiбралися батьки, вихованці й працівники Центру, міський голова Юрій Беркут і депутат Чернігівської обласної ради Анатолій Мирошниченко. Лейтмотивом цієї зустрічі були чуйність, співпереживання, щиросердність, уміння розділити чужий біль, підтримати у важку хвилину, розрадити в горі й біді.


Кожен вихованець Центру отримав у подарунок прекрасну іграшку від міського голови Юрія Володимировича Беркута та пакунок із солодощами від постійного спонсора Людмили Миколаївни Супруненко. А фітнес-станція «Стимул», яку подарував Центру Анатолій Мирошниченко, стала не тільки гарним подарунком, а ще й надією на подолання певних недуг багатьох дітей, котрі відвідують Центр.
Напередодні зустрічі вихованці Центру виготовили паперових японських журавликів, у такий спосіб висловивши сподівання на своє зцілення і щасливе майбуття, віру у власні сили. Діти звернулися до Анатолія Мирошниченка з проханням допомогти їм відправити цих журавликів до Японії, в музей Миру. Меценат запевнив дітей, що їхні птахи обов’язково відлетять туди, адже він розуміє, що разом із ними піднімуться в небо і полетять до далекої Японії заповітні дитячі мрії.
Кульмінацією зустрічі стала дегустація справжнього шедевра кулінарного мистецтва – величезного торта від майстрів ВАТ «Прилуцький хлібозавод».
Діти дуже раділи подарункам, дякували за них, співали веселих пісень і танцювали. На добру згадку вони вручили своїм покровителям виготовлені власноруч сувеніри.

Іпотерапія (від грецького «hippos» – кінь) – метод лікування, заснований на взаємодії дитини з конем, адаптованим до її можливостей у навчанні верховій їзді.
М’язи спини тварини, здійснюючи тривимірні рухи, масажують м’язи ніг вершника. Намагання дитини зайняти правильну посадку і зусилля утримуватися на коні збільшують силу дії на її м’язи. Окрім масажу ніг, наявні ще два чинники, які сприяють зменшенню спастики. По-перше, це тепло: температура тіла коня на 1,7 градуса вища за температуру людського тіла. По-друге, відсутність внутрішньої напруги, яка іноді спостерігається у дитини при лікувальному масажі.
Іпотерапія сприяє формуванню слаборозвинених м’язів та їх зміцненню, а закріпачені м’язи розслабляються. Іпотерапія унікальна тим, що навантаження одних м’язів і розслаблення інших йде одночасно.
Вихованці Прилуцького реабілітаційного центру змішаного типу для дітей-інвалідів мають можливість застосовувати іпотерапію у своїй реабілітаційній програмі завдяки турботам і піклуванню депутата Верховної Ради України Валерія Олександровича Дубіля. Двічі на тиждень заступник директора племінного репродуктору «Еліта» Віктор Григорович Ломакін гостинно чекає на юних вершників, а тепла посмішка інструктора Володимира Івановича Гузія додає їм віри у власні сили.

18.12.2009                                                                                                         Газета "Град Прилуки"
Просмотров: 1075 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Увага! Ми – в прямій трансляції (0)
В очікуванні Удачі (0)
У Прилуках відбувся традиційний музичний проект «Дозвольте запросити» (0)
Легалізуйте наші зарплати! (0)
Прилучани вибоксували победу (2)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz