Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Пятница, 26.04.2024, 00:12

Календарь новостей

«  Ноябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Будемо долати грип!
З огляду на небезпеку, пов’язану з пандемією свинячого грипу, у понеділок у стінах Прилуцької міської ради відбулося засідання протиепідеміологічної комісії, на якій, зокрема, обговорювалося і питання рівня готовності місцевих підприємств, установ та організацій до надання відсічі згаданій недузі, якщо вона, не приведи, Боже, ушелевкається до Прилук.

Зокрема, заступник головного лікаря міськлікарні Лариса Івченко проінформувала, що у разі виникнення надзвичайної ситуації на теренах міста, у згаданому медичному закладі зафункціонує резервне стаціонарне відділення для інфікованих вірусом грипу. Воно буде розміщуватись у приміщенні офтальмологічного відділення.

– Наразі вивільняємо ліжко-місця у інфекційному відділенні... На випадок, якщо свинячий грип таки дійде й до Прилук, для транспортування хворих буде задіяно шість автомобілів "Таврія”, які перебувають на балансі центральної міської та дитячої лікарень, а також стоматологічної поліклініки, – повідомила Л.Івченко. – На сьогодні непевною лишається і ситуація із забезпеченням відповідних ліків. Їх немає, навіть, на складах... До речі, ми вже зробили відповідну заявку. Тож тількино медикаменти надійдуть на склад, ми їх також отримаємо...

За словами головного лікаря Прилуцької дитячої лікарні Олександра Вовка, про те, що до міста прийшов сезонний грип, медики помітили ще у четвер, коли почала зростати динаміка викликів до хворих дітей ("Того дня у дитячій лікарні було зафіксовано сорок вісім викликів. А сьогодні, у понеділок, – сто двадцять (!)”). А про пандемічний (свинячий) грип мова поки що не йде.

Завідувачка інфекційного відділення міськлікарні Ольга Черненко повідомила, що вже майже тиждень на стаціонарі цього відділення перебуває один зі студентів, котрий навчається у Києві. Стан цього хворого – задовільний.

– Із високою температурою до нас поступила дитина, якій один рік і чотири місяці. У малюка було діагностовано грип, – зазначила О.Черненко.

...За підсумками засідання протиепідеміологічної комісії було вирішено створити організаційний штаб, доручити управлінню фінансів міської ради підготувати звернення до Чернігівської облдержадміністрації щодо виділення додаткових асигнувань для закупівлі медикаментів, засобів індивідуального захисту, паливно-мастильних матеріалів тощо.

Представники управління економічного розвитку та інтеграції відтепер моніторитимуть аптечну цінову політику. Поменшає у місті і масових заходів, які рекомендовано обмежити або й узагалі скасувати.

А місцеві священики мають провести роз’яснювальні бесіди із вірянами про підступність свинячого грипу.


Ольга Іванченко.
Газета «Прилуччина», №80, 6 листопада 2009 року

Просмотров: 614 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Наслідки економічної кризи? (0)
Вісник місцевої влади (0)
Многоэтажки будут рассчитываться так, как и частный сектор (0)
У НОВИЙ РІК – З ПІСНЯМИ Й ТАНЦЯМИ (0)
Талановита в усьому (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz