Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Четверг, 25.04.2024, 08:52

Календарь новостей

«  Февраль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Регіональний молодіжний фестиваль «Мистецькі барви» у Прилуках отримав статус - міжнародного
Велике свято на ймення «Мистецькі барви» протягом трьох днів вигравало різнокольоровою гамою талантів, молодості й краси на сцені міського Будинку культури. Започаткований вісім років тому регіональний молодіжний фестиваль давно припав до душі прилучанам, адже щозими для участі у ньому з’їжджається найталановитіша молодь з усієї України. Цьогоріч «Мистецькі барви» отримали нове життя, а точніше, новий статус - міжнародний. Проходив захід за підтримки Міністерства сім’ї, молоді та спорту, представник якого на відкритті фестивалю привітав усіх його учасників та зачитав вітальну адресу від Міністра Юрія Павленка. 


Завдячуючи генеральному спонсору «Мистецьких барв-2009» - Почесному громадянину Прилук, меценату Юрію Коптєву, фестиваль став грандіозним видовищним дійством, а глядачі та учасники отримали вражень і позитивного заряду, мабуть, на цілий рік. Молоді артисти з 18 областей нашої держави, а також з Росії, Білорусі та Китаю три дні співали й танцювали на прилуцькій сцені, демонструючи чи не всі пісенно-хореографічні жанри. 

Першими свою творчість показали вихованці студії «Натхнення» (Прилуцька Школа мистецтв), другою - китайська співачка Ван Сяодань. І стало зрозуміло: не лише статус, а й рівень «Мистецьких барв» сягнув міжнародного. Бо кожен виступ був унікальним, досконалим і по-своєму екзотичним. 
Поки публіка насолоджувалася творчістю, журі невтомно працювало. Мені вдалося поспілкуватися із завідувачем кафедри хореографії РДГУ Володимиром Годовським, котрий вже шостий рік очолює суддівську команду «Мистецьких барв». «Прилуки мені дуже подобаються, - зізнався Володимир Михайлович, - тому що тут гарна аура, городяни хочуть про щось дізнаватися. Місто живе, вирує, знаходить кошти, збирає людей. Прилучани тягнуться до прекрасного, прагнуть отримувати насолоду від творчості, від мистецтва. За це я вас люблю. Як професор я проводжу 12-15 фестивалів і майстер-класів в Україні, Білорусі, Росії, Польщі, Чехії, Болгарії. Але якщо доводиться обирати між Прилуками й закордоном - неодмінно їду до Прилук. І ці поїздки завжди дають мені натхнення й задоволення. Прилуки особливі ще й тим, що мають свого мецената: я звернув увагу, як змінилася площа перед МБК, оновилися апаратура, оздоблення сцени. Те, що робить Юрій Коптєв для своєї батьківщини, дуже вражає. Вважаю, що це - гідний приклад для наслідування». 

1 лютого «Мистецькі барви» завершилися великим концертом з кращих номерів переможців фестивалю, що переплелися з виступами заслужених артистів України Ірини Шинкарук і Олександра Тищенка (котрі в конкурсні дні оцінювали майстерність учасників у складі журі). Кульмінацією ж шоу стало визначення переможців. Гран-прі VІІІ Міжнародного молодіжного фестивалю «Мистецькі барви-2009» виборола юна вокалістка з Волинського села Лище Тетяна Сидорчук, яка виступала в номінації «Естрадна пісня». Не залишилися без нагород і прилучани. 

Серед виконавців народних пісень найкращими виявилися вихованці вокальної студії «Натхнення», на другому місці - тріо «Арт-клас» (обидва колективи - з Школи мистецтв). У номінації «Естрадна пісня» перше місце розділили солісти МБК Анна Фарафонова та Ігор Петренко; третє (у різних вікових категоріях) посіли Євгенія Дробот, Марина Терещенко, Світлана Точкова та учениця музичної школи Дарина Бурмака. У номінації «Естрадні ансамблі» пальма першості віддана «Арт-класу» (Школа мистецтв) і «Камертону» (МБК), другими стали вокальні ансамблі «Камертончик» (МБК) та «Забава» (Школа мистецтв). Гурт східного танцю «Маріам» теж посів друге місце у своїй номінації, танцювальний колектив «Пролісок» (ЦТДЮ) - на третьому місці. 

Отже, «Мистецькі барви-2009» фінішували, запаливши нові зірки й подарувавши глядачам надію на нові зустрічі. 

Людмила СМИК,
Газета «В двух словах» 
№6 за 5 лютого 2009 року 


Просмотров: 5347 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Пам’яті льотчика-визволителя Володимира Терентьєва (0)
Прилуцькі інформатики задніх не пасуть (1)
Круглий стіл з питань поводження з твердими побутовими відходами у м.Прилуки (2)
Наркотическое гнездо разоблачено в Прилуках (0)
Біль через роки (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz