Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Пятница, 29.03.2024, 15:04

Календарь новостей

«  Декабрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Нравится ли Вам новый вид сайта?
Всего ответов: 15

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Дитяча міська бібліотека відома прилуцьким читачам
Дитяча міська бібліотека відома прилуцьким читачам не лише як одна з невід’ємних ланок централізованої бібліотечної системи Прилук. І не просто як суто дитяча книгозбірня, де лише зберігаються книги для дітей. За останні часи вона по праву набула ще одного статусу - видавничо-просвітницького. А ще бібліотека є своєрідним острівком, де зберігаються в чистоті душі дітей, де малеча вчиться по-справжньому любити свою батьківщину, творити добро, зустрічається з відомими людьми і має можливість розкривати свої таланти. Саме тому дівчаткам і хлопчикам тут завжди цікаво й весело, а кожне спілкування в її стінах - пізнавальне, доступне і багатогранне. 

Днями у її літературній вітальні проходили справжні українські вечорниці. Восьмикласники гімназії №5, які цього разу завітали до бібліотеки, поринули у невідомий і такий захоплюючий світ народних звичаїв і обрядів. На деякий час вони перенеслися в українське село 18 століття, у якому довгими зимовими вечорами парубки і дівчата розважалися на вечорницях. 

«Господиня вечорниць» (бібліотекар старшого відділу Ольга Костенко) ознайомила дітей з народним календарем, історією свят, легендами і прикметами. Розкрила таємниці зимових святкових вечорів та секрети гадань, якими у сиву давнину користувалися наші пращури. 

З непідробним інтересом і задоволенням діти долучилися до таїнства «ворожіння» на вишневу гілочку, демонстрували майстерність у ліпленні вареників, розгадували непрості загадки. 

Атмосферу справжніх українських вечорниць далекого минулого допомагали створювати юні артисти розмовного та пісенного жанрів: восьмикласник школи №14 Сергій Лещенко, семикласниця школи №13 Катя Тулюля, восьмикласниця школи №6 Ліля Середа (вихованці Анатолія Кізіма) та випускниця гімназії №5, добре відома у місті виконавиця естрадних та народних пісень, юна співачка і композиторка Інна Кірічок. 

Газета "В двух словах"


Просмотров: 764 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
Подвиг материнства (1)
[Новости Прилук]
Василий Вирастюк посетил Прилуки (0)
З нашими дітьми нарешті працюють фахівці (0)
На підтримку підприємців (0)
На городских маршрутах (1)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz