Прилуки ВКонтакте
Прилуки Facebook
Прилуки Google+
Написать
Четверг, 28.03.2024, 21:58

Календарь новостей

«  Февраль 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829

Форма входа

Приветствую Вас Гость!

Поиск

Реклама

Наш опрос

Хотели бы вы жить в другом городе?
Всего ответов: 62

Погода

Облако тегов

Статистика



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Про лікарню і не тільки
Розпочинаючи 34 сесію Прилуцької міської ради 5 скликання 7 лютого, міський голова Юрій Беркут оголосив рішення більшості (трьох) членів фракції «Наша Україна» про переобрання голови фракції: «Нашу Україну» у міськраді очолив Андрій Чередниченко (раніше головою фракції був Олександр Козик). Після цього Микола Кіреєв виступив з двома заявими - щодо порушень, які мали місце при формуванні фракції та створення нової фракції, «Наша Україна - Народний Рух», у кількості двох чоловік: Олександра Козика та Миколи Кіреєва. «У вас своя фракція, у нас - своя», - констатували колишні однофракційці.

Затим сесія перейшла до затвердження порядку денного. Більше години тривали дебати щодо того, включати чи ні до нього питання про відміну всіх раніш ухвалених рішень стосовно газети «Град Прилуки». Урешті-решт питання було внесено до порядку денного і більшістю голосів вирішено позитивно.

Тривалим та емоційним виявилося обговорення звіту про підсумки роботи тимчасової контрольної комісії, що перевіряла правомірність дій головного лікаря Центральної міської лікарні Петра Святенка стосовно підписання мирової угоди в Прилуцькому міському суді про визнання за двома підприємцями права власності на приміщення, що належать до комунальної власності. Дії головного лікаря оцінювалися неоднозначно: одні депутати зазначали, що в них мала місце низка порушень, інші ж, навпаки, доводили, що головний лікар діяв виключно в інтересах мешканців міста, дозволивши одному з підприємців з метою надання якісних послуг громадянам, які поступають у приймальне відділення міської лікарні, облаштувати приймальне відділення та побудувати аптеку. Сесія прийняла з цього приводу відповідне рішення, яке має розглянути міський голова. На думку депутатів, у ситуації з приймальним відділенням ЦМЛ є й частина провини секретаря міської ради Володимира Папазова. Тож таємним голосуванням 28 із 40 депутатів висловилися за те, щоб достроково призупинити його повноваження.

Сесія також заслухала доповідь начальника Прилуцького МВ УМВС України в Чернігівській області Віктора Кобця про хід виконання міської Комплексної Програми профілактики правопорушень на 2007-2009 роки та звіт заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради у сфері залучення інвестицій Миколи Рожка, роботу якого визнала задовільною.
Крім того, було затверджено ряд міських програм та розглянуто близько 40 питань з різних сфер життєдіяльності Прилук. У роботі сесії взяв участь заступник голови обласної ради Олег Обушний.
Олеся ШОВКУН.

Минулої п’ятниці, наступного дня після пленарного засідання 34 сесії міської ради 5 скликання, голови депутатських фракцій провели прес-конференцію для представників місцевих засобів масової інформації. Тема зустрічі, яку оголосив Олексій Гавриш (Партія Регіонів), стосувалася резонансного питання, розглянутого на сесії, і прийнятого по ньому відповідного рішення, - звіту тимчасової контрольно-ревізійної комісії з перевірки дій головного лікаря Центральної міської лікарні Петра Святенка стосовно правомірності підписання ним мирової угоди. Кожен з представників депутатських фракцій висловив своє бачення проблеми і обґрунтував його.

- Тимчасова депутатська слідча комісія попрацювала професійно, - зауважив Олексій Пальоха, голова фракції «Комуністична партія». – Ми неодноразово засідали, ретельно підходили до питання, аби не було жодного, на яке б не змогли відповісти на сесії під час обговорення. Надсилали депутатські звернення до осіб та інстанцій, причетних до справи. На превеликий жаль, Петро Святенко не надав відповідної інформації, яку вимагала комісія. І голосування на сесії (32-а депутати із 42-х) показало, що депутати цілком і повністю погодилися з висновками комісії.

- Підтримую думку депутатів, які порушили це питання, - сказала Світлана Яременко, голова фракції БЮТ. – Це добре, що ми не даємо можливості виконавчій владі розпоряджатися комунальним майном, як кому захочеться. Дивує поведінка на сесії головних виконавців. Як так могло статися, що протягом 3-х місяців, поки велась добудова приймального відділення, ні секретар ради, ні міський голова нічого не знали? Зрозуміло, що це дитячі ігри. Проблеми у лікарні є. Я вважаю, що основні мають бути пов’язані з відсутністю необхідної апаратури, забезпеченням ліками ветеранів війни, хворих на цукровий діабет. Але проблема, яка з’явилася сьогодні і з якою мають розбиратися депутати, – проблема керівництва лікарнею. Наша фракція, коли призначали на посаду головного лікаря Петра Святенка, висловлювалася проти його кандидатури.

При усій нашій повазі до Петра Миколайовича як лікаря, гарного спеціаліста-травматолога, він не може бути головним лікарем, не може займатися господарськими справами. Сьогоднішні події показують, що ми були праві. Вчора відбулося те, що відбулося. Комі-сія працювала професійно. Її рішення – це не вирок, ще будуть розбиратися правоохоронні органи та ті інстанції, у які надіслані документи. Наша фракція твердо стоїть на позиції, що люди, які усе це зробили, мають відповідати за грубі помилки і не працювати в апараті.

- Не кожного дня відбуваються сесії такі, як була вчора – вони показові, - говорив Олександр Козик, голова фракції «Наша Україна – Народний Рух». Чи є у Прилуках демократія чи немає, чи є вільні ЗМІ чи їх немає, чи є правда у Прилуках чи немає? Ми всі були свідками того, як голова комісії доповів шокуючу інформацію. Результати цієї доповіді не стільки кримінальні, як, мабуть, з категорії совісті й моралі.

Настільки професійно пропрацьована схема, що з точки зору права, можливо, й вірна. Але інше. Чи можна ж далі залишати на робочих місцях цих посадовців, якщо вони йдуть на такі кроки? Червону картку отримав секретар ради. Зараз байдужих депутатів немає. І сьогоднішня подія показує, що демократія у Прилуках є. Люди, які стали депутатами, виконують свою роль перед прилучанами, представляють їхні інтереси. І якраз висновки комісії це і доводять. Депутати вимагають від влади заборонити укладати будь-які угоди з суб’єктами господарювання директорам шкіл, садочків, лікарень. Бо через рік від такого керування взагалі нічого не залишиться.

- Вважаю, що розгляд питання стосовно міської лікарні - це нонсенс, -наголосив Іван Бабак, член фракції Соціалістична партія. - Чому? Так не повинно бути. Це питання не нове, бо неодноразово порушувалося на засіданні земельної комісії (куди запрошувалися медики і головний лікар), на місце будівництва виїжджали відповідні комісії. І розмови велися з головним лікарем. Але тоді говорилося про оренду і тільки оренду. І я до вчорашнього дня (доки не прочитав матеріали комісії) був упевнений, що питання стоїть про довгострокову оренду. Упевнений, що подібна інформація була і у міського голови.
А про висновки суду, повірте мені, я дійсно вчора вперше дізнався. Вважаю, що те, що сталося, не повинно відбуватися і для мене неприємно. Я також негативно до цього ставлюсь і вважаю, що відповідні посадовці і особисто міський голова мають зробити висновки, а винні - понести покарання.
Журналісти, у свою чергу, не могли оминули питання подальшого розвитку подій. Думки депутатів зійшлися на двох варіантах: або міський голова погоджується з думкою депутатів і секретар ради йде у відставку, або ж накладає вето (законне право міського голови). При умові його неподолання, Володимир Папазов продовжує працювати на займаній посаді.

Цікавило представників ЗМІ і прийняті сесією рішення стосовно газети «Град Прилуки».
- Ніхто не посягає на газету «В двух словах», на депутата від фракції БЮТ та редактора Віктора Копачевського, - наголосила Світлана Яременко. – Ми лише підтримуємо інше видання і прагнемо, аби всі друковані ЗМІ працювали у рівних умовах. Газета «В двух словах» і надалі залишається громадською. У виконавчої влади є право укладати угоду з будь-яким виданням. Нині ж газета «В двух словах» гарно з цим справляється. Цю думку підтримав і Олексій Гавриш.

Тамара ЖУК.


Просмотров: 843 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0 | |
Всего комментариев: 0
Смотрите также:
До різдвяних свят (0)
Слідство в резонансній кримінальній справі — на стадії завершення (1)
Прилуцькі зарплати станом на 1 жовтня 2010 року (0)
Прилуцька молодь прийняла участь в засіданні клубу цікавих зустрічей “Особистість” (0)
Завдання: вижити? (0)
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]




www.priluki.at.ua © 2024 | Используются технологии uCoz